Bli kund Annonsera
söndag 22 maj 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Verksjurist med fokus på statsstödsfrågor


Publicerad:
26 april 2022


Rättsavdelningen söker nu en verksjurist som kommer att ha ett särskilt fokus på statsstödsrättsliga frågor. Vill du fördjupa dig i detta och tycker om att arbeta tillsammans med andra? Då kan denna tjänst vara något för dig!

På PTS bidrar du till samhällsnytta. Se filmen om vårt uppdrag.

Som verkjurist med placering på enheten för rättsprocesser och tvistlösning kommer du att arbeta med att ge juridiskt stöd och rådgivning till de delar av myndighetens verksamhet som arbetar med utdelning av statligt stöd. Centrala arbetsuppgifter kommer vara att utreda juridiska frågor kring olika typer av statligt stöd, vilket innefattar tolkning och tillämpning av såväl det nationella som det EU-rättsliga statsstödsregelverket. Arbetet sker i tätt samarbete med andra medarbetare på myndigheten. Arbetet kan även innefatta att ta fram vägledningar och hålla utbildningar.

I mån av tid kommer verksjuristen att delta i rättsavdelningens övriga arbete med att stödja PTS i rättsliga frågor, såväl i förvaltningsrättsliga som sakjuridiska frågor, föreskrifter, domstolsprocesser m.m.

Vi söker dig som har:

  • juristexamenn
  • notariemeritering eller annan liknande erfarenhet
  • goda kunskaper i statsstödsrättsliga frågor
  • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du också har flera års erfarenhet av arbete som jurist på myndighet, särskilt med statsstödsrättsliga frågor, om du har goda kunskaper i allmän förvaltningsrätt eller erfarenhet av arbete med EU-rätt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att trivas i rollen är det viktigt att du är analytisk, noggrann och strukturerad. Du är van vid att arbeta självständigt. Du är pedagogisk och kommunikativ samt har en mycket god samarbetsförmåga. 

Rättsavdelningen ansvarar för rättslig kvalitetssäkring, övergripande förvaltningsrättslig styrning, stöd till myndighetens ledning i rättsliga frågor och stöd till avdelningarna i rättsliga frågor av särskild betydelse, däribland rättsligt stöd i statsstödsfrågor. Avdelningen ansvar vidare för myndighetens processföring i domstol, tvistlösning och arbete med föreskrifter och interna styrande dokument som arbetsordning och organisations- och beslutsordning m.m.

Att arbeta på PTS
Hos oss får du arbeta med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället, och tillsammans med cirka 380 kollegor. Vår verksamhet präglas av komplexa frågor och den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du får verka i en innovativ och kreativ miljö. Vi sitter i nya fina lokaler på Hälsingegatan 38 där vi arbetar aktivitetsbaserat och det finns möjligheter till flexibla arbetsformer upp till två dagar per vecka om arbetet så tillåter.

Vi är angelägna om att alla medarbetare mår bra och har förutsättningar att nå goda resultat. Vi arbetar strukturerat med varje medarbetares mål och utveckling. Vi värdesätter god balans mellan arbete och fritid, därför är friskvård en del av arbetet. 

Om du är flexibel, tar initiativ och gillar att samarbeta kommer du att trivas hos oss och bidra till vår kultur. Vi utvecklar verksamheten tillsammans, vilket är en förutsättning för att vi ska nå våra höga ambitioner – att vara Sveriges bästa arbetsplats!

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 17 maj.

För mer information kontakta avdelningschef Karolina Asp på tel. 08-678 57 72 eller HR-specialist Daniel Bengtsson på 08-586 271 91

För kontakt med vår lokala fackliga arbetstagarorganisation maila till saco@pts.se.

ANSÖK HÄR

38 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 38 ledamöter och 18 ledamöter har lämnat samfundet.

Foto Igor Stevanovic

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 19 maj utnämnt en hovrättslagman, två lagmän och två chefsrådmän.

IMY publicerar vägledning för politiska aktörer

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit fram en vägledning för politiska aktörer som beskriver hur dessa bör följa och tillämpa dataskyddsförordningen i samband med valkampanjer.

Advokatvännernas uppsatsstipendium i kommersiell rätt

För tolfte året har Stockholm Centre for Commercial Law delat ut Advokatvännernas uppsatsstipendium i kommersiell rätt. Priset går till Christophr Spreigl med uppsatsen ”Naturagäldenärens avhjälpanderätt”.

Nya riktlinjer om sanktionsavgifter och ansiktsigenkänning

Europeiska dataskyddsstyrelsen har antagit två nya riktlinjer om beräkning av sanktionsavgifter och brottsbekämpande myndigheters användning av ansiktsigenkänning.

IMY granskar Klarna

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit emot ett antal klagomål från bland annat Tyskland och Finland mot Klarnas Checkout-tjänst och har nu därför inlett en tillsyn av bolaget.

Magnusson rekryterar

Advokat Ulf Djurberg lämnar Setterwalls och ansluter till Magnusson.

Foto Lars Lydig

Hovrätten firar 200 år

Den 14 maj är det öppet hus hos Hovrätten över Skåne och Blekinge med rättegångsspel, föreläsningar och en historisk utställning.

Ny delägare på Lindskog Malmström

Advokaten Erik Öhrskog har inträtt som ny delägare på Lindskog Malmström Advokatbyrå.

Carl Svernlöv adjungerad professor

Advokaten Carl Svernlöv har adjungerats som professor i associationsrätt vid Stockholms Universitet.

Foto © tomloel

Åklagare populärast bland studenter

Nyligen presenterades en stor undersökning över vilka landets studenter anser är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

Söktjänst för domar granskas

Integritetsskyddsmyndigheten ska undersöka om ett företag som gör det möjligt att söka efter känsliga personuppgifter i förvaltningsdomar måste följa reglerna i dataskyddsförordningen, trots att bolaget har utgivningsbevis.

Ny styrelseordförande för Arbetsgivarverket

Domstolsverkets generaldirektör Thomas Rolén föreslås som ordförande i Arbetsgivarverkets styrelse.

IMY granskar larmbolag

Integritetsskyddsmyndigheten inleder en tillsyn av larmbolaget Verisure för att utreda uppgifter om att anställda har delat bildmaterial mellan sig utan att det varit befogat.

Minskade balanser hos förvaltningsdomstolar

Antalet inkomna och avgjorda mål, exklusive migrationsmål, har minskat det första kvartalet 2022. Nedgången har främst skett vid förvaltningsdomstolarna.

Eversheds Sutherland får ny delägare

Stockholmskontoret och processavdelningen rekryterar advokaten Oskar Gentele som delägare.

Ny chefsjurist på Stim

Stim har utsett Lina Heyman till ny chefsjurist och hon kommer även att ingå i Stims ledningsgrupp.

MAQS får ny legal director

Anna Björk Larson ansluter till MAQS kapitalmarknadsteam som legal director.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt