Bli kund Annonsera
söndag 22 maj 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Byggföretagen söker entreprenadjurist


Publicerad:
25 april 2022


Byggföretagen arbetar för en attraktiv, sund och säker byggbransch och är en av de största medlemsorganisationerna inom Svenskt Näringsliv.

En viktig del av Byggföretagens verksamhet är att ge våra medlemsföretag service och rådgivning inom entreprenad- och upphandlingsjuridik. Efterfrågan på dessa tjänster är stor och vi söker därför en entreprenadjurist till regionkontoret på Wennerbergsgatan i Stockholm.

Om tjänsten

I rollen som entreprenadjurist kommer du att bistå våra medlemmar med juridisk rådgivning. Du kommer bedriva branscharbete genom olika utskott och referensgrupper samt hantera tvister inom entreprenadrätt och upphandling. Vi arbetar proaktivt för att lyfta kompetensnivån inom entreprenadrätt och du kommer därför att hålla utbildningar såväl internt som externt via Byggbranschens Utbildningscenter (BUC). Utöver det kommer du att vara delaktig i framtagande av informationsmaterial samt vara föredragande vid informationsträffar och webbinarier.

Tjänsten ingår i region Öst som består av drygt 20 medarbetare. Regionen omfattar Stockholm/Gotland och har ca 1200 medlemsföretag. Du kommer att tillhöra ett team bestående av fyra entreprenadjurister och en juristassistent. Teamet har ett nära samarbete med entreprenadjuristerna på det nationella kansliet på Storgatan i Stockholm.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen och minst tre års erfarenhet av entreprenad- eller upphandlingsjuridik. Intresse för dessa rättsområden är viktigt då det är här tonvikten i vårt arbete ligger. Det är meriterande med erfarenhet av förhandling, offentlig upphandling samt tvistlösning. 

Vid sidan av arbetslivserfarenheten lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaperna. Din sociala kompetens och samarbetsförmåga värdesätts högt. Det är viktigt att du är prestigelös och kan ta dig an arbetsuppgifter även utanför ditt huvudsakliga ansvarsområde. Du förväntas ta eget ansvar och kunna arbeta självständigt samtidigt som du i många frågor kommer att samarbeta med övriga kollegor på avdelningen. Gillar du dessutom samhällspolitiska frågor och vill bidra till en sund och säker byggbransch så är det här jobbet för dig.  

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en stimulerande och utvecklande roll, ett brett nätverk inom byggbranschen och ett självständigt arbete med mycket frihet under ansvar.

Vi tillämpar förtroendearbetstid och värnar om att skapa en bra balans mellan privat- och arbetsliv. Utöver det erbjuder vi friskvårdsbidrag, 30 dagars semester, 5 dagars arbetstidsförkortning, sjukvårdsförsäkring samt gruppförsäkring. Vi tillämpar provanställning och i övriga frågor gäller tjänstemannaavtalet mellan Byggföretagen och Ledarna, Sveriges Ingenjörer, Unionen.

Din ansökan

Låter det som jobbet för dig? Skicka då din ansökan till oss senast den 23 maj 2022, urval sker löpande. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta region Östs chefsjurist Claes Sahlin, claes.sahlin@byggforetagen.se.

ANSÖK HÄR

38 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 38 ledamöter och 18 ledamöter har lämnat samfundet.

Foto Igor Stevanovic

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 19 maj utnämnt en hovrättslagman, två lagmän och två chefsrådmän.

IMY publicerar vägledning för politiska aktörer

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit fram en vägledning för politiska aktörer som beskriver hur dessa bör följa och tillämpa dataskyddsförordningen i samband med valkampanjer.

Advokatvännernas uppsatsstipendium i kommersiell rätt

För tolfte året har Stockholm Centre for Commercial Law delat ut Advokatvännernas uppsatsstipendium i kommersiell rätt. Priset går till Christophr Spreigl med uppsatsen ”Naturagäldenärens avhjälpanderätt”.

Nya riktlinjer om sanktionsavgifter och ansiktsigenkänning

Europeiska dataskyddsstyrelsen har antagit två nya riktlinjer om beräkning av sanktionsavgifter och brottsbekämpande myndigheters användning av ansiktsigenkänning.

IMY granskar Klarna

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit emot ett antal klagomål från bland annat Tyskland och Finland mot Klarnas Checkout-tjänst och har nu därför inlett en tillsyn av bolaget.

Magnusson rekryterar

Advokat Ulf Djurberg lämnar Setterwalls och ansluter till Magnusson.

Foto Lars Lydig

Hovrätten firar 200 år

Den 14 maj är det öppet hus hos Hovrätten över Skåne och Blekinge med rättegångsspel, föreläsningar och en historisk utställning.

Ny delägare på Lindskog Malmström

Advokaten Erik Öhrskog har inträtt som ny delägare på Lindskog Malmström Advokatbyrå.

Carl Svernlöv adjungerad professor

Advokaten Carl Svernlöv har adjungerats som professor i associationsrätt vid Stockholms Universitet.

Foto © tomloel

Åklagare populärast bland studenter

Nyligen presenterades en stor undersökning över vilka landets studenter anser är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

Söktjänst för domar granskas

Integritetsskyddsmyndigheten ska undersöka om ett företag som gör det möjligt att söka efter känsliga personuppgifter i förvaltningsdomar måste följa reglerna i dataskyddsförordningen, trots att bolaget har utgivningsbevis.

Ny styrelseordförande för Arbetsgivarverket

Domstolsverkets generaldirektör Thomas Rolén föreslås som ordförande i Arbetsgivarverkets styrelse.

IMY granskar larmbolag

Integritetsskyddsmyndigheten inleder en tillsyn av larmbolaget Verisure för att utreda uppgifter om att anställda har delat bildmaterial mellan sig utan att det varit befogat.

Minskade balanser hos förvaltningsdomstolar

Antalet inkomna och avgjorda mål, exklusive migrationsmål, har minskat det första kvartalet 2022. Nedgången har främst skett vid förvaltningsdomstolarna.

Eversheds Sutherland får ny delägare

Stockholmskontoret och processavdelningen rekryterar advokaten Oskar Gentele som delägare.

Ny chefsjurist på Stim

Stim har utsett Lina Heyman till ny chefsjurist och hon kommer även att ingå i Stims ledningsgrupp.

MAQS får ny legal director

Anna Björk Larson ansluter till MAQS kapitalmarknadsteam som legal director.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt