Bli kund Annonsera
söndag 22 maj 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Arbetsrättsjurist/Chefsjurist till MåleriföretagenPublicerad:
25 april 2022


Måleriföretagen söker en erfaren jurist till sitt arbetsrätts- och förhandlingsteam där huvuduppdraget är att arbeta med rådgivning, förhandling och utbildning mot våra medlemsföretag. Vidare har man ansvar för kontakterna med våra regionstyrelser och arbetar nära våra huvudmän i alla frågor inom ramen för rollen som arbetsgivare.

I rollen som Chefsjurist ingår också att förbereda, stötta och hantera vår viktiga föreningsverksamhet i fråga om kongress, stämmor och rättsliga frågor som ligger i den löpande föreningsverksamheten, allt i nära samarbete med vår VD, Region- och medlemsansvarig samt Förhandlingschef.

Måleriföretagen har under de senaste åren genomgått en förändrings- och utvecklingsresa, som också kommer fortsätta, där vi tillsammans med våra medlemsföretag har som mål att vara en av de bästa arbetsgivar- och branschorganisationerna i landet. Måleriföretagen ingår i bygg- och installationssektorn inom Svenskt Näringsliv och är engagerad i flera grupper, både inom sektorn och inom ramen för hela Svenskt Näringslivsverksamhet. Vi verkar i en framtidsbransch som också genomgår en spännande utveckling där både större och mindre företag växer med fokus på professionalisering och hållbar tillväxt.

Du är en erfaren jurist, helst med erfarenhet från arbetsgivar- och branschorganisation, advokatbyrå eller motsvarande verksamhet. Som person är du smidig, van att bistå och hjälpa företag med ett tydligt fokus på servicekänsla. Du är också en lagspelare som inte är rädd för att rycka in där och när det behövs. Vi har fördelarna med en liten organisations flexibilitet och korta beslutsvägar samt med ansvar för hela den svenska måleribranschens utveckling och framtid där vi arbetar strategiskt genom att vara en viktig del av hela Bygg- och installationssektorn samt Svenskt Näringslivs struktur.

Måleriföretagen har sitt huvudkontor på Skeppsbron 40 i Gamla Stan, Stockholm, där denna tjänst är placerad. Vi har även tre regionkontor i Göteborg, Malmö och Umeå.

I denna rekrytering samarbetar Måleriföretagen med Jurek Law. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig Rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt telefon: 0766 33 14 40.Intervjuer sker löpande.
Varmt välkommen med din ansökan!

Du söker tjänsten via vår hemsida www.jurek.se

38 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 38 ledamöter och 18 ledamöter har lämnat samfundet.

Foto Igor Stevanovic

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 19 maj utnämnt en hovrättslagman, två lagmän och två chefsrådmän.

IMY publicerar vägledning för politiska aktörer

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit fram en vägledning för politiska aktörer som beskriver hur dessa bör följa och tillämpa dataskyddsförordningen i samband med valkampanjer.

Advokatvännernas uppsatsstipendium i kommersiell rätt

För tolfte året har Stockholm Centre for Commercial Law delat ut Advokatvännernas uppsatsstipendium i kommersiell rätt. Priset går till Christophr Spreigl med uppsatsen ”Naturagäldenärens avhjälpanderätt”.

Nya riktlinjer om sanktionsavgifter och ansiktsigenkänning

Europeiska dataskyddsstyrelsen har antagit två nya riktlinjer om beräkning av sanktionsavgifter och brottsbekämpande myndigheters användning av ansiktsigenkänning.

IMY granskar Klarna

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit emot ett antal klagomål från bland annat Tyskland och Finland mot Klarnas Checkout-tjänst och har nu därför inlett en tillsyn av bolaget.

Magnusson rekryterar

Advokat Ulf Djurberg lämnar Setterwalls och ansluter till Magnusson.

Foto Lars Lydig

Hovrätten firar 200 år

Den 14 maj är det öppet hus hos Hovrätten över Skåne och Blekinge med rättegångsspel, föreläsningar och en historisk utställning.

Ny delägare på Lindskog Malmström

Advokaten Erik Öhrskog har inträtt som ny delägare på Lindskog Malmström Advokatbyrå.

Carl Svernlöv adjungerad professor

Advokaten Carl Svernlöv har adjungerats som professor i associationsrätt vid Stockholms Universitet.

Foto © tomloel

Åklagare populärast bland studenter

Nyligen presenterades en stor undersökning över vilka landets studenter anser är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

Söktjänst för domar granskas

Integritetsskyddsmyndigheten ska undersöka om ett företag som gör det möjligt att söka efter känsliga personuppgifter i förvaltningsdomar måste följa reglerna i dataskyddsförordningen, trots att bolaget har utgivningsbevis.

Ny styrelseordförande för Arbetsgivarverket

Domstolsverkets generaldirektör Thomas Rolén föreslås som ordförande i Arbetsgivarverkets styrelse.

IMY granskar larmbolag

Integritetsskyddsmyndigheten inleder en tillsyn av larmbolaget Verisure för att utreda uppgifter om att anställda har delat bildmaterial mellan sig utan att det varit befogat.

Minskade balanser hos förvaltningsdomstolar

Antalet inkomna och avgjorda mål, exklusive migrationsmål, har minskat det första kvartalet 2022. Nedgången har främst skett vid förvaltningsdomstolarna.

Eversheds Sutherland får ny delägare

Stockholmskontoret och processavdelningen rekryterar advokaten Oskar Gentele som delägare.

Ny chefsjurist på Stim

Stim har utsett Lina Heyman till ny chefsjurist och hon kommer även att ingå i Stims ledningsgrupp.

MAQS får ny legal director

Anna Björk Larson ansluter till MAQS kapitalmarknadsteam som legal director.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt