Bli kund Annonsera
söndag 24 oktober 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Redaktionschef till JP InfonetPublicerad:
14 oktober 2021


I alla våra informationstjänster ligger vi i framkant när det gäller att informera om den juridiska utvecklingen med omvärldsbevakning, analyser, kommentarer m.m. Våra cirka 15 redaktörer förser 10000 – tals användare med information varje dag. Våra cirka 200 experter bidrar med djupa analyser och kommentarer. Din uppgift blir att garantera att vi lyckas med denna uppgift.

Nu gör vi en satsning på vår redaktion och söker därför en ny chef till vår redaktion med jurister i Stockholm.

Om tjänsten

Vi söker nu en redaktionschef som har känslan och förståelsen för att skapa innehåll som våra målgrupper behöver. Du skall leda, utveckla och inspirera en grupp jurister att uppnå resultat. Du skapar relevant innehåll som vänder sig till de olika målgrupperna inom kommuner, myndigheter, domstolar, landsting, organisationer och privata företag. Tjänsten kräver erfarenhet av ledarskap och bred juridisk kunskap inklusive kontinuerlig omvärldsbevakning.

Vem är du?

Vi söker dig som har en juristexamen. Du har tre-fyra års erfarenhet av kvalificerat affärsjuridiskt arbete inklusive lika lång chefserfarenhet från annat bolag. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med agilt ledarskap.

Som person är du social, ambitiös, lösningsorienterad och du har ett starkt engagemang för att utveckla och driva det redaktionella arbetet. Vidare är du ansvarsfull, gillar att arbeta målstyrt och du drivs av att utvecklas samt utveckla medarbetarna i gruppen. Du har erfarenhet av att arbeta målinriktat mot ett uppsatt resultat och du är kreativ och lösningsorienterad. Du samarbetar lätt med andra och är en bra kommunikatör både verbalt och i skrift.

Du erbjuds

Du erbjuds en spännande och ständigt utvecklande roll och blir en viktig del av ett företag som är idérikt, snabbfotat och har ett bra samarbetsklimat.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt, på Jurek Law, telefon 0766 33 14 40. Varmt välkommen med din ansökan. Du söker tjänsten via www.jurek.se

Ansök gärna tjänsten omgående då vi intervjuar löpande.

Om företaget

JP Infonet är ett svenskägt informations- och kunskapsföretag. Med hjälp av digitala lösningar och djup kompetens, inom såväl informationshantering som juridik, erbjuder vi tjänster som är ett värdefullt stöd för personer som berörs av juridik i sin yrkesroll. Vi förser våra användare med den information de behöver oavsett om det rör sig om webbaserade informationstjänster, utbildning, webbkurser eller rådgivning. Läs gärna mera här: www.jpinfonet.se

Snabbare lagföring i hälften av tingsrätterna

Arbetssättet snabbare lagföring som minskar tiden från brott till dom utvidgas till att användas i hälften av alla tingsrätter.

Malmö tingsrätt blir digital

Den 25 oktober övergår tingsrätten till en digital målhantering.

DV analyserar kostnadsräkningar

I en granskningsrapport från Riksrevisionen påpekas brister i domstolarnas hantering av ersättning till rättsliga biträden. Domstolsverket arbetar nu med att analysera kostnaderna.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Baker McKenzie rekryterar

Advokaten Xandra Ståhlberg ansluter till Baker McKenzie och förstärker byråns antitrust- och konkurrensrättsgrupp.

Foto Jagen51

Professorsinstallation i Lund

Två professorer installeras vid Juridiska fakulteten vid Lunds universitet.

Nya domarutnämningar

Regeringen har utnämnt fem hovrättsråd, en hovrättslagman, en chefsrådman, en rådman och ett hyresråd.

Ny rättschef i UD

Utrikesdepartementet inrättar ytterligare en befattning som rättschef och regeringen har utsett juristen Charlotte Kugelberg som tillträder vid årsskiftet.

Fylgia får ny delägare

Philippe Benalal, tidigare rådman vid Attunda tingsrätt, ansluter som ny delägare i Fylgia.

55 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund har den 1 oktober antagit 55 nya ledamöter.

Foto Mikael Damkier

Storsatsning på nya åklagare

Åklagarmyndigheten har rekryterat 100 nya åklagare under det första halvåret och satsar på att modernisera utbildningarna.

Ny generaldirektör för Säkerhetspolisen

Charlotte von Essen tillträder den 1 oktober som säkerhetspolischef och chef för Säkerhetspolisen.

Chefsbyte i Örebro tingsrätt

Lagman Björn Lindén lämnar Örebro tingsrätt och tillförordnad lagman blir Lars-Gunnar Lundh från Västmanlands tingsrätt.

Ny delägare till MAQS

Mikael Satama Granberg blev den 1 september ny delägare vid MAQS Advokatbyrå.

Två nya domare

Regeringen har den 16 september utnämnt en lagman och en chefsrådman.

Ökat anslag till domstolarna

I den nya budgetpropositionen tillförs Sveriges Domstolar 535 miljoner kronor för planeringsperioden 2022-2024 i ökade budgetramar.

Foto Micheal Erhardsson

Riksdagens öppnande

Tisdag den 14 september öppnade Sveriges riksdag och det utgör starten på riksmötet 2021/22.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt