Bli kund Annonsera
måndag 25 oktober 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Junior biträdande jurist till LivsmedelsföretagenPublicerad:
1 oktober 2021


 

Arbetsbeskrivning

Vi utökar vårt kompetenta team av duktiga arbetsrättsjurister på Livsmedelsföretagen. Vi söker nu en junior biträdande jurist som är i början av sin karriär och har ett genuint intresse av arbetsrätt. Tycker du att det är intressant med mat, dryck och entreprenörskap? Vill du arbeta inom den arbetsgivar- och branschorganisation som företräder Sveriges tredje största industrigren? Då är detta tillfället för dig.

Som junior biträdande jurist hos oss kommer du att få möjligheten att utvecklas och bli en duktig arbetsrättsjurist och förhandlare.
I rollen kommer du att komma i kontakt med några av Sveriges största och mest välkända företag inom mat och dryck, liksom med många mindre. Du kommer att få lära dig arbetet från grunden och i takt med att du utvecklas kommer du successivt att få utökat eget ansvar. Tanken är att du i slutändan kommer att ha eget ansvar för ett eller flera branschområden och kollektivavtal samtidigt som du kommer att delta i hela teamets verksamhet och insatser. Vi förväntar oss att du från första dagen är beredd att jobba hårt och målinriktat med din egen utveckling samt delta och bistå kollegornas i deras arbete.

Rollen passar dig som både vill arbeta självständigt och som ser nyttan av att gemensamt med erfarna kollegor lösa olika problem och stringent driva frågor mot uppsatta mål. Viktigt för oss är att du vill interagera med andra och förstår vikten av långsiktiga relationer. Arbetet är både operativt och strategiskt. Vi förutsätter att du besitter en mycket hög servicenivå.

Vem är du?

För tjänsten erfordras juris kandidatexamen/juristexamen. Du är nyutexaminerad eller har nyligen avslutat din notarietjänstgöring. Har du viss erfarenhet av arbete inom arbetsrättens område från arbetsgivarförbund, advokatbyrå, domstol, bolag eller organisation är det meriterande. Du rapporterar direkt till förhandlingschefen.

Förutom ditt genuina intresse för arbetsrätt, förhandling och företagande är det viktigt att du är kommunikativ och kan uttrycka dig synnerligen väl i tal och skrift på svenska och engelska. Som person har du också en framträdande social förmåga, gott omdöme och stark integritet. Du är analytisk med god kommunikativ förmåga.

Du erbjuds

På vårt kansli vinnlägger vi oss alla om en mycket god kollegial samvaro och atmosfär med högt i tak, kamratskap och ömsesidig respekt i en fräsch och modern arbetsmiljö med den senaste tekniska utrustningen, där våra jurister sitter i egna tjänsterum. Du kommer att få en stor frihet under ansvar hur ditt arbete utförs.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt på Jurek Law, telefon 0766 33 14 40. Ditt intresse för tjänsten behandlas strikt konfidentiellt. Varmt välkommen med din ansökan. Du söker tjänsten via www.jurek.se

Ansök gärna tjänsten omgående då vi intervjuar löpande.

Om företaget

Livsmedelsföretagen är arbetsgivar- och branschorganisation för Sveriges livsmedelsproducenter. Vi är en framträdande del av Föreningen Svenskt Näringsliv och har kontor i Näringslivets Hus på Östermalm i Stockholm och verkar över hela landet. På vårt kansli arbetar omkring 25 personer - alla med spetskompetens inom sitt område - varav förhandlingsavdelningen består av åtta personer som arbetar i nära nog unik teamkänsla. Vår främsta ledstjärna i arbetet är medlemsnyttan, vilket genomsyrar hela vår verksamhet.

Vi har cirka 800 medlemsföretag som representerar alla typer av livsmedelsföretag - små och stora, med såväl svenska som utländska ägare. I medlemsföretagen arbetar närmare 55 000 personer. Livsmedelsföretagen tillvaratar och främjar företagens gemensamma intressen gällande arbetsgivarfrågor och branschspecifika frågor. Förhandlingsavdelningens jurister företräder företagen i deras roll som arbetsgivare med bland annat juridisk rådgivning, utbildning, förhandlingshjälp och domstolsprocesser. Livsmedelsföretagen tecknar branschens kollektivavtal med våra fackliga motparter.

Snabbare lagföring i hälften av tingsrätterna

Arbetssättet snabbare lagföring som minskar tiden från brott till dom utvidgas till att användas i hälften av alla tingsrätter.

Malmö tingsrätt blir digital

Den 25 oktober övergår tingsrätten till en digital målhantering.

DV analyserar kostnadsräkningar

I en granskningsrapport från Riksrevisionen påpekas brister i domstolarnas hantering av ersättning till rättsliga biträden. Domstolsverket arbetar nu med att analysera kostnaderna.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Baker McKenzie rekryterar

Advokaten Xandra Ståhlberg ansluter till Baker McKenzie och förstärker byråns antitrust- och konkurrensrättsgrupp.

Foto Jagen51

Professorsinstallation i Lund

Två professorer installeras vid Juridiska fakulteten vid Lunds universitet.

Nya domarutnämningar

Regeringen har utnämnt fem hovrättsråd, en hovrättslagman, en chefsrådman, en rådman och ett hyresråd.

Ny rättschef i UD

Utrikesdepartementet inrättar ytterligare en befattning som rättschef och regeringen har utsett juristen Charlotte Kugelberg som tillträder vid årsskiftet.

Fylgia får ny delägare

Philippe Benalal, tidigare rådman vid Attunda tingsrätt, ansluter som ny delägare i Fylgia.

55 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund har den 1 oktober antagit 55 nya ledamöter.

Foto Mikael Damkier

Storsatsning på nya åklagare

Åklagarmyndigheten har rekryterat 100 nya åklagare under det första halvåret och satsar på att modernisera utbildningarna.

Ny generaldirektör för Säkerhetspolisen

Charlotte von Essen tillträder den 1 oktober som säkerhetspolischef och chef för Säkerhetspolisen.

Chefsbyte i Örebro tingsrätt

Lagman Björn Lindén lämnar Örebro tingsrätt och tillförordnad lagman blir Lars-Gunnar Lundh från Västmanlands tingsrätt.

Ny delägare till MAQS

Mikael Satama Granberg blev den 1 september ny delägare vid MAQS Advokatbyrå.

Två nya domare

Regeringen har den 16 september utnämnt en lagman och en chefsrådman.

Ökat anslag till domstolarna

I den nya budgetpropositionen tillförs Sveriges Domstolar 535 miljoner kronor för planeringsperioden 2022-2024 i ökade budgetramar.

Foto Micheal Erhardsson

Riksdagens öppnande

Tisdag den 14 september öppnade Sveriges riksdag och det utgör starten på riksmötet 2021/22.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt