Bli kund Annonsera
söndag 24 oktober 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Billogram söker två bolagsjuristerPublicerad:
1 oktober 2021


På Billogram vill vi revolutionera den återkommande fakturan! Vår digitala plattform för fakturering och betalningar hjälper företag att automatisera sina processer vilket sänker kostnader, ökar intäkter och reducerar churn.

Vi växer snabbt och ser nu fram emot att utöka vår juristfunktion med två ytterligare bolagsjurister. I båda dessa roller får du en unik möjlighet att växa och utvecklas i takt med bolaget. Då bolaget inom en snar framtid kommer att slå sig in på ett flertal nya marknader kommer du i båda rollerna få chansen att arbeta med en spännande internationell lansering. Den ena rollen är mer kommersiellt inriktad och den andra har ett större fokus på dataskydd och andra regulatoriska områden. Trots inriktningen på rollerna kommer du dock, oavsett roll, få arbeta brett och stötta i det område där behov finns.

Bolagsjurist med kommersiell inriktning

Som bolagsjurist på Billogram kommer du att stötta verksamheten och chefsjuristen inom varierande rättsområden och exempelvis arbeta med avtalsrätt, immaterialrätt och bolagsrätt. Du kommer att arbeta med många viktiga affärsområden och stödja bland annat Sälj, HR, Marknad och Produktutveckling med olika juridiska frågeställningar. I denna roll kommer du att vara delaktig i arbetet med att bygga upp juristfunktionen och du kommer tillsammans med chefsjuristen arbeta med att ta fram och implementera strukturer, mallar och policys. En stor del av rollen kommer att gå ut på att förhandla med kunder och leverantörer, men du kommer också få möjlighet att hålla i utbildningar, arbeta i projekt rörande Billograms strategiska initiativ och arbeta brett med juridiska utredningar och rådgivning.

Vi söker dig som efter avslutad juristexamen har arbetat ett par år på advokatbyrå och/eller bolag, där erfarenhet från bolag är en fördel. Du har erfarenhet av att arbeta brett med affärsjuridik och är van vid att förhandla kommersiella avtal och att arbeta självständigt. Du har förmågan att kunna arbeta tillsammans med verksamheten för att identifiera, bedöma och pragmatiskt minska kommersiell risk. Ditt fokus är att hitta lösningar, snarare än att identifiera problem.

Bolagsjurist med inriktning mot dataskydd

I denna roll kommer du att stödja organisationen och bolagets Compliance Officer med dataskyddsfrågor och andra regulatoriska frågeställningar. Du kommer att vara med och bygga upp compliance-delen av juristfunktionen och bland annat stödja arbetet med att sätta upp rutiner och processer för att säkra att bolaget är GDPR-compliant. Övriga relevanta regelverk som kan bli aktuella är bland annat AML (Anti-Money Laundering), CTF (Counter-Terrorism Financing) och ABC (Anti-Bribery and Corruption). Arbetet kommer dock vara brett och du kommer även att arbeta med andra områden än de regulatoriska, exempelvis med arbetsrätt och bolagsrätt.

Vi söker dig som är i början av din juristkarriär och har ett stort intresse för dataskyddsfrågor och andra regulatoriska frågeställningar. Du är en pragmatisk person med ett kommersiellt synsätt som gillar att ta dig an nya utmaningar.

För båda rollerna söker vi dig som är proaktiv och intresserad av att stötta verksamheten med såväl stora som små juridiska frågeställningar. Du har ett stort eget driv, en god portion humor och är en pragmatisk problemlösare som gillar att arbeta i ett högt tempo. Du är vidare affärsorienterad och har en god kommunikativ förmåga så att du på ett pedagogiskt och prestigelöst sätt kan kommunicera dina kunskaper och insikter till de olika delarna av organisationen. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, är ett krav. Båda rollerna kommer att ingå i Billograms juristfunktion och rapportera till bolagets chefsjurist.

Du erbjuds

Billogram är ett bolag i ständig rörelse som fortsätter att locka till sig talangfulla och inkluderande medarbetare. Efter det senaste årets rekordtillväxt har Billogram nyligen inhämtat nytt kapital som bland annat ska användas till att expandera till nya marknader och öka personalstyrkan. Du får vara med och bidra till en spännande internationell lansering och får chansen att växa tillsammans med bolaget. Hos oss kommer du få en unik möjlighet att tillsammans med chefsjuristen och Compliance Officer bygga upp och utveckla juristfunktionen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. I denna rekryteringsprocess samarbetar Billogram med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Om verksamheten

Billogram föddes ur idén om att förnya en föråldrad faktureringsprocess och ersätta traditionella PDF- och pappersfakturor med ett interaktivt format. Idag erbjuder vi en digital plattform för fakturering och betalningar som effektiviserar kundhanteringen, samtidigt som den förbättrar kundupplevelsen. Med hjälp av smart teknologi hjälper vi företag automatisera processer som sänker kostnader, ökar intäkter och reducerar churn.

Snabbare lagföring i hälften av tingsrätterna

Arbetssättet snabbare lagföring som minskar tiden från brott till dom utvidgas till att användas i hälften av alla tingsrätter.

Malmö tingsrätt blir digital

Den 25 oktober övergår tingsrätten till en digital målhantering.

DV analyserar kostnadsräkningar

I en granskningsrapport från Riksrevisionen påpekas brister i domstolarnas hantering av ersättning till rättsliga biträden. Domstolsverket arbetar nu med att analysera kostnaderna.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Baker McKenzie rekryterar

Advokaten Xandra Ståhlberg ansluter till Baker McKenzie och förstärker byråns antitrust- och konkurrensrättsgrupp.

Foto Jagen51

Professorsinstallation i Lund

Två professorer installeras vid Juridiska fakulteten vid Lunds universitet.

Nya domarutnämningar

Regeringen har utnämnt fem hovrättsråd, en hovrättslagman, en chefsrådman, en rådman och ett hyresråd.

Ny rättschef i UD

Utrikesdepartementet inrättar ytterligare en befattning som rättschef och regeringen har utsett juristen Charlotte Kugelberg som tillträder vid årsskiftet.

Fylgia får ny delägare

Philippe Benalal, tidigare rådman vid Attunda tingsrätt, ansluter som ny delägare i Fylgia.

55 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund har den 1 oktober antagit 55 nya ledamöter.

Foto Mikael Damkier

Storsatsning på nya åklagare

Åklagarmyndigheten har rekryterat 100 nya åklagare under det första halvåret och satsar på att modernisera utbildningarna.

Ny generaldirektör för Säkerhetspolisen

Charlotte von Essen tillträder den 1 oktober som säkerhetspolischef och chef för Säkerhetspolisen.

Chefsbyte i Örebro tingsrätt

Lagman Björn Lindén lämnar Örebro tingsrätt och tillförordnad lagman blir Lars-Gunnar Lundh från Västmanlands tingsrätt.

Ny delägare till MAQS

Mikael Satama Granberg blev den 1 september ny delägare vid MAQS Advokatbyrå.

Två nya domare

Regeringen har den 16 september utnämnt en lagman och en chefsrådman.

Ökat anslag till domstolarna

I den nya budgetpropositionen tillförs Sveriges Domstolar 535 miljoner kronor för planeringsperioden 2022-2024 i ökade budgetramar.

Foto Micheal Erhardsson

Riksdagens öppnande

Tisdag den 14 september öppnade Sveriges riksdag och det utgör starten på riksmötet 2021/22.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt