Bli kund Annonsera
måndag 25 oktober 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Jurist till Intertrust Group, Corporate ServicesPublicerad:
30 september 2021


Är du jurist och vill arbeta med internationella klienter hos Intertrust Group?

Intertrust Group är ett globalt bolag som tillhandahåller juridisk och finansiell expertis i en värld som är i ständig förändring. Som jurist på Intertrust Group erbjuds du ett omväxlande arbete där du tillsammans med ditt team varje dag säkerställer att klienterna lyckas med sin verksamhet i Sverige.

Har du en bakgrund inom bolags- eller skatterätt och söker en bred roll med internationell prägel? Trivs du med att ha en varierad vardag där du självständigt ansvarar för dina klienter, deltar i styrelsemöten, har kontakt med advokater, revisorer och myndigheter över hela världen, såväl som arbetar med uppgifter relaterade till bolagshandlingar, avtal och utdelningar? Då är du den vi söker och vi har tjänsten som du letar efter. Sök rollen som jurist i vårt Corporate Services team i Stockholm!

Arbetsbeskrivning
Som jurist i Corporate Service-teamet kommer du och dina kollegor att ansvara för en klientportfölj med utländska koncerner och deras etablering och verksamhet i Sverige. Du kommer att få arbeta med klienter med en stor bredd både avseende branscher, storlek och geografisk bakgrund. En viktig del av arbetet är den löpande kontakten och kommunikationen med klienter och deras rådgivare samt med myndigheter. Corporate Service-teamet består av 35 jurister, ekonomer och lönespecialister.

Arbetet är brett och innebär att du tillsammans med dina kollegor koordinerar och leder den formella delen av klienternas svenska verksamhet både vid etablering och i senare skede. Du kommer arbeta med uppgifter såsom exempelvis:

- administration av klientbolagens handlingar
- övervaka och tillse att klienten fullföljer sina legala åtaganden i Sverige
- delta i styrelser och vid styrelsesammanträden
- hjälpa till vid stora transaktioner
- biträda vid utdelningar och kapitaltillskott
- agera likvidator

Vem är du?
Arbetet ställer krav på självständighet och därför tror vi att du trivs med att ha ansvar, att vara drivande och initiativtagande. Du kommer att bli en viktig supportfunktion för både kollegor och klienter och att dela kunskap är för dig självklart. Du kommer att ha en hel del klientkontakt och därför är det av vikt att du är kommunikativ och utåtriktad. Du beskriver dig själv som lösningsorienterad, du har lätt för att prioritera och inte räds att hugga i där det behövs. Vidare är du är noggrann, du har hög integritet i ditt arbete samt uppskattar bredden av uppgifter och att lotsa klienterna rätt!

Vi ser även att du har;
- Juristexamen eller affärsjuridisk examen
- 5 års erfarenhet av juridiskt arbete, t.ex inom bolags- eller skatterätt
- Flytande svenska och engelska i både tal och skrift

Goda kunskaper i företagsekonomi och att ha arbetat mot klient eller som konsult är meriterande.

Du erbjuds
På Stockholmskontoret arbetar vi idag 65 kollegor fördelat på olika affärsområden, vi sitter på tionde våningen centralt beläget i en av Hötorgsskraporna. Hos oss får du en stark teamkänsla och en fantastisk möjlighet att arbeta med klienter från olika branscher och länder. Vi är flexibla och värderar högt en arbetsplats som kan fungera i symbios med ditt privatliv. Vi erbjuder goda möjligheter till personlig och professionell utveckling samt konkurrenskraftiga anställningsvillkor.

Din ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Intertrust Group med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catarina Isaksson på telefonnummer 076-002 69 81 alternativt catarina.isaksson@jurek.se

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. Vänligen notera att ansökningar inte tas emot via mail.

About us
At Intertrust Group our 4,000 employees are dedicated to providing world-leading, specialized administration services in over 30 jurisdictions. This is amplified by the support we offer across our approved partner network which covers a further 100+ jurisdictions.

Our focus on bespoke corporate, fund, capital market and private wealth services enables you to invest, grow and thrive anywhere in the world. Sitting at the heart of international business, our local, expert knowledge and innovative, proprietary technology combine to deliver a compelling proposition – all of which keeps you one step ahead.

Snabbare lagföring i hälften av tingsrätterna

Arbetssättet snabbare lagföring som minskar tiden från brott till dom utvidgas till att användas i hälften av alla tingsrätter.

Malmö tingsrätt blir digital

Den 25 oktober övergår tingsrätten till en digital målhantering.

DV analyserar kostnadsräkningar

I en granskningsrapport från Riksrevisionen påpekas brister i domstolarnas hantering av ersättning till rättsliga biträden. Domstolsverket arbetar nu med att analysera kostnaderna.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Baker McKenzie rekryterar

Advokaten Xandra Ståhlberg ansluter till Baker McKenzie och förstärker byråns antitrust- och konkurrensrättsgrupp.

Foto Jagen51

Professorsinstallation i Lund

Två professorer installeras vid Juridiska fakulteten vid Lunds universitet.

Nya domarutnämningar

Regeringen har utnämnt fem hovrättsråd, en hovrättslagman, en chefsrådman, en rådman och ett hyresråd.

Ny rättschef i UD

Utrikesdepartementet inrättar ytterligare en befattning som rättschef och regeringen har utsett juristen Charlotte Kugelberg som tillträder vid årsskiftet.

Fylgia får ny delägare

Philippe Benalal, tidigare rådman vid Attunda tingsrätt, ansluter som ny delägare i Fylgia.

55 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund har den 1 oktober antagit 55 nya ledamöter.

Foto Mikael Damkier

Storsatsning på nya åklagare

Åklagarmyndigheten har rekryterat 100 nya åklagare under det första halvåret och satsar på att modernisera utbildningarna.

Ny generaldirektör för Säkerhetspolisen

Charlotte von Essen tillträder den 1 oktober som säkerhetspolischef och chef för Säkerhetspolisen.

Chefsbyte i Örebro tingsrätt

Lagman Björn Lindén lämnar Örebro tingsrätt och tillförordnad lagman blir Lars-Gunnar Lundh från Västmanlands tingsrätt.

Ny delägare till MAQS

Mikael Satama Granberg blev den 1 september ny delägare vid MAQS Advokatbyrå.

Två nya domare

Regeringen har den 16 september utnämnt en lagman och en chefsrådman.

Ökat anslag till domstolarna

I den nya budgetpropositionen tillförs Sveriges Domstolar 535 miljoner kronor för planeringsperioden 2022-2024 i ökade budgetramar.

Foto Micheal Erhardsson

Riksdagens öppnande

Tisdag den 14 september öppnade Sveriges riksdag och det utgör starten på riksmötet 2021/22.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt