Bli kund Annonsera
måndag 20 september 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Bolagsjurist till Kesko SverigePublicerad:
13 september 2021


Kesko Sverige är just nu inne i ett väldigt intressant skede, både för företaget och varumärket. Som helägt dotterbolag till internationella handelskoncernen Kesko - med verksamhet i Norden, Baltikum, Polen och Belarus - har vi alla möjligheter att bli nummer ett för hemmafixare och proffs inom bygg och renovering.

I Sverige växer vi via både förvärv och nya egna butiker. Vår norska juristavdelning hinner inte längre supportera vår svenska verksamhet och vi söker därför vår första svenska bolagsjurist. Har du arbetat på bolag ett par år och känner att det är dags för nästa steg i din karriär, då är detta rollen för dig!

Arbetsbeskrivning

I rollen som bolagsjurist kommer du att arbeta brett med allehanda legala frågor som dyker upp inom verksamheten. Det kan gälla allt från konsumenträtt, bolagsrätt och kommersiella avtal till konkurrensrätt, dataskydd och övrig compliance såsom Code of Conduct. Du kommer också via externa ombud hantera M&A, skatt, IT/IP samt arbetsrätt. Du fungerar som ett internt juridiskt stöd och rycker in där det behövs! Förutom att du arbetar operativt med de frågor som löpande dyker upp är du också med och utformar rutiner för hur bolaget ska hantera sina risker och säkerställa relevant risknivå och legalt stöd.

Du rapporterar till CFO och arbetar från Keskos Sveriges huvudkontor i Kista. Du är en del av Kesko Group Legal och kommer ha ett nära samarbete med bolagsjuristen i Norge.

Vem är du?

Vi söker dig som efter din juristexamen har ca tio år relevant erfarenhet, varav minst fem år som bolagsjurist. Har du arbetat på advokatbyrå är det meriterande. Du har en bred affärsjuridisk kompetens och är van att arbeta i en internationell miljö.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är trygg i din roll som jurist. Du är van att arbeta självständigt samtidigt som du har en mycket god samarbetsförmåga, och du kan förklara komplexa juridiska frågor på ett lättbegripligt sätt. Du är handlingskraftig, lösningsorienterad, serviceinriktad, positiv och prestigelös.

Du erbjuds

Vi erbjuder dig en central och utmanande roll inom företaget med många kontaktytor både internt och externt.

Hos Kesko fokuserar vi på människan – oavsett om det handlar om kunder, medarbetare eller partners. Bygg och renovering handlar om förtroende – och med kunskap, rätt sortiment och bra service möter vi kunderna på deras villkor för att ta deras projekt framåt. Vi värdesätter därför det personliga engagemanget hos våra medarbetare extra mycket, då vi är övertygade om att det är just det som är nyckeln till goda och hållbara relationer och affärer.

Vi är en trygg arbetsgivare med kollektivavtal där man blir del av en snabbväxande och framgångsrik organisation som kombinerar internationell storlek med lokal förankring.

Kesko genomför bakgrundskontroll innan anställning. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Kesko med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

About us

K-Rauta, K-Bygg, Onninen och Mark och Infra bildar tillsammans koncernen Kesko Sverige som är helägt av den finska handelskoncernen Kesko (K Group). Kesko är en av Europas största handelskoncerner, med cirka 43 000 anställda i 8 länder. Kesko har ett omfattande utbud av produkter för såväl proffs som slutkonsument.

Kesko Sverige äger och driver verksamheter inom bygg- och infrastruktur. Bygghandel för proffs och konsumenter, infrastruktur så som elnät, telekom och vatten- och avlopp. Vi finns över hela Sverige, från Storuman i norr till Malmö i söder. Idag är vi cirka 1600 medarbetare med en omsättning på knappt 6 miljarder kronor och vi fortsätter att växa.

Ny delägare till MAQS

Mikael Satama Granberg blev den 1 september ny delägare vid MAQS Advokatbyrå.

Två nya domare

Regeringen har den 16 september utnämnt en lagman och en chefsrådman.

Ökat anslag till domstolarna

I den nya budgetpropositionen tillförs Sveriges Domstolar 535 miljoner kronor för planeringsperioden 2022-2024 i ökade budgetramar.

Foto Micheal Erhardsson

Riksdagens öppnande

Tisdag den 14 september öppnar Sveriges riksdag och det utgör starten på riksmötet 2021/22.

Hovrätten sänder webbinarier

Hovrätten över Skåne och Blekinge fyller 200 år och bjuder på på åtta webbinarier tillsammans med tingsrätterna i regionen.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 9 september utnämnt en hovrättspresident, två rådmän och tre kammarrättsråd.

Norburg & Scherp rekryterar

Advokaten Helena Selander har anslutit till Norburg & Scherp Advokatbyrå.

Ny delägare i Lindahl

David Ackebo ansluter som delägare i Lindahl och kommer att utveckla verksamheten inom tvistlösning.

Foto Juergen Priewe

Ny domare

Regeringen har den 2 september utnämnt en ny chefsrådman.

Fler brottsmisstänkta unga än äldre

Brå-rapporten avser andel misstänkta för brott bland folkbokförda personer 15 år och äldre med inrikes respektive utrikes bakgrund. Störst andel brottsmisstänkta finns bland inrikesfödda med två utrikesfödda föräldrar.

Kompass nyrekryterar

Kompass Advokat rekryterar Artur Ogelid där han främst ska arbeta med försäkring och finansiell reglering.

Ny delägare till Fylgia

Advokaten Joakim Johansson går in som delägare i Fylgia med tillträde den 1 september. Han kommer närmast från Wistrands advokatbyrå.

300 miljoner satsas inom juridik

Kalmar kommun och Linnéuniversitetet satsar på att juridik ska bli ett utbildnings- och forskningsfält med bas i Kalmar.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 6 kommentarer

Foto © tomloel

Nya domarutnämningar

Regeringen har utnämnt sex domare i tingsrätter och kammarrätt.

Ny Säpo-chef

Regeringen har utnämnt Charlotte von Essen till säkerhetspolischef och chef för Säkerhetspolisen.

Ny delägare i Cirio

Den 1 oktober rekryterar Cirio advokatbyrå Hanna Tilus som delägare. Hon kommer att arbeta med life science-bolag och IP-kapacitet.

92 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 92 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 24 augusti. 47 advokater har lämnat samfundet.

Ny GD för Brottsoffer-myndigheten

Regeringen har utsett Anders Alenskär till generaldirektör för Brottsoffermyndigheten. Han tillträder sin tjänst den 1 november och kommer närmast från en tjänst som lagman vid Lycksele tingsrätt.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt