Bli kund Annonsera
måndag 20 september 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Administrativ chef till FakultetskurserPublicerad:
6 september 2021


Arbetsbeskrivning

Stiftelsen Fakultetskurser arbetar med fortbildning för yrkesverksamma. Kursutbudet har huvud-sakligen en juridisk ram och är riktat mot advokater, jurister, chefer och andra som följer juridikens utveckling i sitt yrke. Nu söker vi en administrativ chef.

Som administrativ chef har du ansvar för kursutbud, personal, administration, ekonomi, marknads-föring, lokaler och verksamhetspresentation på styrelsemöten. Du planerar, leder och samordnar verksamheten. Du ansvarar för stiftelsens olika avtal, offerter och faktureringsunderlag.

Vem är du?

Du är gärna utbildad jurist eller liknande och har ett intresse av att arbeta nära juridiken men inte renodlat som jurist. Du har flera års erfarenhet av att arbeta i en ledande roll, vilket gör att du är van att ha ett helhetsansvar inklusive ekonomiansvar.

Som person är du ansvarsfull, förtroendeingivande, social och affärsmässig. Du är prestigelös i dina kontakter med både kollegor, föreläsare och uppdragsgivare. Du trivs med att ha många kontakter både externt såväl som internt och du hjälper gärna till där det behövs.

Du erbjuds

Du erbjuds ett roligt och omväxlande arbete där du får ta ett helhetsgrepp med stort ansvar i trevliga lokaler i Gamla stan.

Om oss

Verksamheten har två huvudinriktningar med dels öppna kurser i form av interaktiva seminarier och dels uppdragsutbildningar med skräddarsydda program. Vårt främsta ändamål är att leverera utbildning på högsta nivå för att öka deltagarnas kunnande både i praktik och teori. Läs gärna mera på www.fakultetskurser.se.

Fakultetskursers uppdragsutbildning startade 1984 vid Juridiska institutionen, Stockholms Universitet.

Några år senare bildades Stiftelsen Fakultetskurser av fyra personer verksamma vid institutionen: professor Lars Pehrson, professor Alf Bohlin, professor Anders Victorin och advokat Bengt Elfgren – samtliga kända juristprofiler.

Det överskott som våra kurser genererar lämnas till Juridiska Fakulteten vid Stockholms universitet. Vår verksamhet präglas av den forskning och utbildning som bedrivs där. Vi ligger därför i framkant av juridikens utveckling vilket återspeglas i våra kurser. Idag är Fakultetskurser en etablerad utbildningsleverantör av fortbildning inom alla rättsområden.

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar Stiftelsen Fakultetskurser med Jurek Law. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt, telefon 0766 33 14 40. Sök gärna tjänsten snarast då intervjuer sker löpande. Du söker tjänsten via www.jurek.se.

Område         Stockholm
Anställning    Tillsvidare
Omfattning    Heltid

Ansök nu

Ny delägare till MAQS

Mikael Satama Granberg blev den 1 september ny delägare vid MAQS Advokatbyrå.

Två nya domare

Regeringen har den 16 september utnämnt en lagman och en chefsrådman.

Ökat anslag till domstolarna

I den nya budgetpropositionen tillförs Sveriges Domstolar 535 miljoner kronor för planeringsperioden 2022-2024 i ökade budgetramar.

Foto Micheal Erhardsson

Riksdagens öppnande

Tisdag den 14 september öppnar Sveriges riksdag och det utgör starten på riksmötet 2021/22.

Hovrätten sänder webbinarier

Hovrätten över Skåne och Blekinge fyller 200 år och bjuder på på åtta webbinarier tillsammans med tingsrätterna i regionen.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 9 september utnämnt en hovrättspresident, två rådmän och tre kammarrättsråd.

Norburg & Scherp rekryterar

Advokaten Helena Selander har anslutit till Norburg & Scherp Advokatbyrå.

Ny delägare i Lindahl

David Ackebo ansluter som delägare i Lindahl och kommer att utveckla verksamheten inom tvistlösning.

Foto Juergen Priewe

Ny domare

Regeringen har den 2 september utnämnt en ny chefsrådman.

Fler brottsmisstänkta unga än äldre

Brå-rapporten avser andel misstänkta för brott bland folkbokförda personer 15 år och äldre med inrikes respektive utrikes bakgrund. Störst andel brottsmisstänkta finns bland inrikesfödda med två utrikesfödda föräldrar.

Kompass nyrekryterar

Kompass Advokat rekryterar Artur Ogelid där han främst ska arbeta med försäkring och finansiell reglering.

Ny delägare till Fylgia

Advokaten Joakim Johansson går in som delägare i Fylgia med tillträde den 1 september. Han kommer närmast från Wistrands advokatbyrå.

300 miljoner satsas inom juridik

Kalmar kommun och Linnéuniversitetet satsar på att juridik ska bli ett utbildnings- och forskningsfält med bas i Kalmar.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 6 kommentarer

Foto © tomloel

Nya domarutnämningar

Regeringen har utnämnt sex domare i tingsrätter och kammarrätt.

Ny Säpo-chef

Regeringen har utnämnt Charlotte von Essen till säkerhetspolischef och chef för Säkerhetspolisen.

Ny delägare i Cirio

Den 1 oktober rekryterar Cirio advokatbyrå Hanna Tilus som delägare. Hon kommer att arbeta med life science-bolag och IP-kapacitet.

92 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 92 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 24 augusti. 47 advokater har lämnat samfundet.

Ny GD för Brottsoffer-myndigheten

Regeringen har utsett Anders Alenskär till generaldirektör för Brottsoffermyndigheten. Han tillträder sin tjänst den 1 november och kommer närmast från en tjänst som lagman vid Lycksele tingsrätt.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt