Bli kund Annonsera
måndag 20 september 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Ramberg Advokater söker biträdande jurist med intresse för tvistelösning


Publicerad:
1 september 2021


Ramberg Advokater är en väletablerad affärsjuridisk advokatbyrå i Stockholm. Vi har spetskompetens inom ett stort antal rättsområden och erfarenhet från en mängd olika branscher. Vår utgångspunkt är alltid klienternas intressen och vår rådgivning ska i varje ärende bidra till klienternas verksamheter. Juridik för bättre affärer, helt enkelt.

Ramberg besitter lång erfarenhet av tvistelösning och våra jurister företräder såväl svenska som utländska klienter i både domstolsprocesser och skiljeförfaranden.

Vi söker

Vi söker nu en junior biträdande jurist med notariemeritering eller 1-2 års erfarenhet från advokatbyrå, alternativt annat likvärdigt arbete, med intresse av att arbeta med bl.a. tvistelösning. Du har en mycket god analytisk förmåga samt utmärkta juridiska och språkliga kunskaper. Du har också ett intresse för affärer och klientens verksamhet. Som person är du noggrann, självständig, initiativtagande och ambitiös. Du har även en mycket god samarbetsförmåga, är förtroendeingivande och en bra kollega. Du är också intresserad av att på sikt skapa och utveckla ett brett kontaktnät bland klienter och yrkeskollegor.

Vi erbjuder

Som medarbetare hos oss får du möjlighet att verka i en kreativ och intellektuellt utmanande miljö med närmast familjär stämning och god sammanhållning. Precis som med våra klienter ser vi långsiktigt på relationen med våra medarbetare. Det är viktigt för oss att alla utvecklas och känner delaktighet i byråns verksamhet. Tillsammans bygger vi en företagskultur med fokus på engagemang och affärsmässighet samtidigt som vi värnar om balans i livet. På kontoret, som ligger i Mood-gallerian, är vi cirka 40 medarbetare som alla är viktiga för verksamhetens framgång.

Ansökan

Rekryteringsprocessen sker löpande med sista ansökningsdag den 30 september 2021. Ansök genom att skicka in ditt CV, personliga brev, betyg samt övriga relevanta intyg hr@ramberglaw.se.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Pamela Lannerheim Angergård, Advokat/Partner, pamela.lannerheim@ramberglaw.se, och för övriga frågor kontakta Sara Söderman, Administrativ chef, sara.soderman@ramberglaw.se.

Välkommen med din ansökan!

Ny delägare till MAQS

Mikael Satama Granberg blev den 1 september ny delägare vid MAQS Advokatbyrå.

Två nya domare

Regeringen har den 16 september utnämnt en lagman och en chefsrådman.

Ökat anslag till domstolarna

I den nya budgetpropositionen tillförs Sveriges Domstolar 535 miljoner kronor för planeringsperioden 2022-2024 i ökade budgetramar.

Foto Micheal Erhardsson

Riksdagens öppnande

Tisdag den 14 september öppnar Sveriges riksdag och det utgör starten på riksmötet 2021/22.

Hovrätten sänder webbinarier

Hovrätten över Skåne och Blekinge fyller 200 år och bjuder på på åtta webbinarier tillsammans med tingsrätterna i regionen.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 9 september utnämnt en hovrättspresident, två rådmän och tre kammarrättsråd.

Norburg & Scherp rekryterar

Advokaten Helena Selander har anslutit till Norburg & Scherp Advokatbyrå.

Ny delägare i Lindahl

David Ackebo ansluter som delägare i Lindahl och kommer att utveckla verksamheten inom tvistlösning.

Foto Juergen Priewe

Ny domare

Regeringen har den 2 september utnämnt en ny chefsrådman.

Fler brottsmisstänkta unga än äldre

Brå-rapporten avser andel misstänkta för brott bland folkbokförda personer 15 år och äldre med inrikes respektive utrikes bakgrund. Störst andel brottsmisstänkta finns bland inrikesfödda med två utrikesfödda föräldrar.

Kompass nyrekryterar

Kompass Advokat rekryterar Artur Ogelid där han främst ska arbeta med försäkring och finansiell reglering.

Ny delägare till Fylgia

Advokaten Joakim Johansson går in som delägare i Fylgia med tillträde den 1 september. Han kommer närmast från Wistrands advokatbyrå.

300 miljoner satsas inom juridik

Kalmar kommun och Linnéuniversitetet satsar på att juridik ska bli ett utbildnings- och forskningsfält med bas i Kalmar.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 6 kommentarer

Foto © tomloel

Nya domarutnämningar

Regeringen har utnämnt sex domare i tingsrätter och kammarrätt.

Ny Säpo-chef

Regeringen har utnämnt Charlotte von Essen till säkerhetspolischef och chef för Säkerhetspolisen.

Ny delägare i Cirio

Den 1 oktober rekryterar Cirio advokatbyrå Hanna Tilus som delägare. Hon kommer att arbeta med life science-bolag och IP-kapacitet.

92 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 92 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 24 augusti. 47 advokater har lämnat samfundet.

Ny GD för Brottsoffer-myndigheten

Regeringen har utsett Anders Alenskär till generaldirektör för Brottsoffermyndigheten. Han tillträder sin tjänst den 1 november och kommer närmast från en tjänst som lagman vid Lycksele tingsrätt.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt