Bli kund Annonsera
måndag 20 september 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Visita söker en driven arbetsrättsjurist till Umeå!Publicerad:
31 augusti 2021


Är du en strukturerad, serviceinriktad och kunnig arbetsrättsjurist?  Vill du genom arbetsrättsliga frågor stötta Sveriges företagare som är verksamma inom besöksnäringen? Skulle du trivas med att arbeta inom en bransch- och arbetsgivarorganisation?  

Då kan rollen som arbetsrättsjurist hos Visita i Umeå vara något för dig - varmt välkommen med din ansökan!

Om rollen som arbetsrättsjurist
Bransch- och arbetsgivarorganisationen Visita representerar över 5 500 medlemsföretag inom besöksnäringen som är en av Sveriges viktigaste och snabbast växande branscher. 

Visita stärker sin regionala närvaro i Norrland och söker därför en arbetsrättsjurist som kommer att arbeta tillsammans med ytterligare en kollega på det nyetablerade kontoret i Umeå.

Som arbetsrättsjurist kommer du bland annat att ansvara för:

  • Arbetsrättslig rådgivning till medlemsföretagen inom regionen Norrland
  • Biträda medlemsföretagen i lokala- och centrala förhandlingar
  • Medverka i kollektivavtalsförhandlingar
  • Hålla dig à jour med lagstiftning och bevaka strategiska frågor inom arbetsrätten
  • Representera Visita och medlemsföretagen i samverkansgrupper inom Svenskt Näringsliv.
  • Leda och hålla utbildningar för chefer och HR-funktioner hos medlemsföretagen

Du kommer att ingå i avdelningen Arbetsrätt & Förhandling, för närvarande består av tolv kunniga och engagerade jurister med specialisering inom arbetsrätten.

Din bakgrund
För att bli framgångsrik i rollen som arbetsrättsjurist har du hunnit arbeta några år sedan din jur. kand-examen på förbund, advokatbyrå, bolag eller myndighet. Du har erfarenhet av att pedagogiskt förmedla lagar och regelverk. Det är positivt om du har ett intresse av samhälls- och näringspolitiska frågor. Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i skrift och tal. Det är meriterande med regional förankring.

Din personlighet
För att trivas i rollen behöver du vara prestigelös, lösningsorienterad och en lagspelare med vana att arbeta självständigt. Som person är du en relationsskapande, lyhörd problemlösare gentemot våra medlemsföretag och motparter. Ditt fokus ligger på att ha medlemsföretagens bästa för ögonen.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig en spännande och omväxlande tjänst i en framtidsorienterad och expanderande bransch-och arbetsgivarorganisation som representerar Sveriges nya basnäring. Visita har för närvarande ett 60-tal medarbetare vilket innebär ett decentraliserat arbetssätt och korta beslutsvägar. 

Visita kännetecknas av en öppen, prestigelös och välkomnande atmosfär. Här får du arbeta i en dynamisk kultur med höga ambitioner. Vi erbjuder en roll med stor frihet under ansvar och omväxlande arbetsuppgifter i en stimulerande och utvecklande miljö.

Om Visita
Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar över 5 500 medlemsföretag med över 8 200 verksamheter. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spa-anläggningar, turistbyråer och skidanläggningar. 

Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja Visitas medlemsföretag i att växa, utvecklas och driva frågor som är viktiga för besöksnäringen. 

Läs gärna mer om Visita på https://visita.se

Har vi väckt ditt intresse?
HR Commitment Executive Search är vår rekryteringspartner. Du är välkommen att enkelt söka tjänsten på www.hrcommitment.se

Sök gärna tjänsten omgående, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kommer att tillsättas så snart det blir rätt matchning mellan Visita och kandidat.

 Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du välkommen att kontakta Pär Bönnestig på +46 (0)70-925 39 91 eller Gordon Lindquist +46 (0)73- 987 59 17.

Till ansökan

Ny delägare till MAQS

Mikael Satama Granberg blev den 1 september ny delägare vid MAQS Advokatbyrå.

Två nya domare

Regeringen har den 16 september utnämnt en lagman och en chefsrådman.

Ökat anslag till domstolarna

I den nya budgetpropositionen tillförs Sveriges Domstolar 535 miljoner kronor för planeringsperioden 2022-2024 i ökade budgetramar.

Foto Micheal Erhardsson

Riksdagens öppnande

Tisdag den 14 september öppnar Sveriges riksdag och det utgör starten på riksmötet 2021/22.

Hovrätten sänder webbinarier

Hovrätten över Skåne och Blekinge fyller 200 år och bjuder på på åtta webbinarier tillsammans med tingsrätterna i regionen.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 9 september utnämnt en hovrättspresident, två rådmän och tre kammarrättsråd.

Norburg & Scherp rekryterar

Advokaten Helena Selander har anslutit till Norburg & Scherp Advokatbyrå.

Ny delägare i Lindahl

David Ackebo ansluter som delägare i Lindahl och kommer att utveckla verksamheten inom tvistlösning.

Foto Juergen Priewe

Ny domare

Regeringen har den 2 september utnämnt en ny chefsrådman.

Fler brottsmisstänkta unga än äldre

Brå-rapporten avser andel misstänkta för brott bland folkbokförda personer 15 år och äldre med inrikes respektive utrikes bakgrund. Störst andel brottsmisstänkta finns bland inrikesfödda med två utrikesfödda föräldrar.

Kompass nyrekryterar

Kompass Advokat rekryterar Artur Ogelid där han främst ska arbeta med försäkring och finansiell reglering.

Ny delägare till Fylgia

Advokaten Joakim Johansson går in som delägare i Fylgia med tillträde den 1 september. Han kommer närmast från Wistrands advokatbyrå.

300 miljoner satsas inom juridik

Kalmar kommun och Linnéuniversitetet satsar på att juridik ska bli ett utbildnings- och forskningsfält med bas i Kalmar.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 6 kommentarer

Foto © tomloel

Nya domarutnämningar

Regeringen har utnämnt sex domare i tingsrätter och kammarrätt.

Ny Säpo-chef

Regeringen har utnämnt Charlotte von Essen till säkerhetspolischef och chef för Säkerhetspolisen.

Ny delägare i Cirio

Den 1 oktober rekryterar Cirio advokatbyrå Hanna Tilus som delägare. Hon kommer att arbeta med life science-bolag och IP-kapacitet.

92 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 92 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 24 augusti. 47 advokater har lämnat samfundet.

Ny GD för Brottsoffer-myndigheten

Regeringen har utsett Anders Alenskär till generaldirektör för Brottsoffermyndigheten. Han tillträder sin tjänst den 1 november och kommer närmast från en tjänst som lagman vid Lycksele tingsrätt.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt