Bli kund Annonsera
måndag 20 september 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Chroma Studios söker bolagsjurist!


Publicerad:
25 augusti 2021


Vill du vara med på resan hos en spännande start-up? Är du vidare en affärsdriven jurist, har ett intresse för entertainment och trivs med att få mycket ansvar? Då är kanske rollen som bolagsjurist hos Chroma Studios något för dig.

Bolaget söker nu sin första bolagsjurist till huvudkontoret i centrala Stockholm, en roll i vilken du ges möjlighet att bygga en juristfunktion och stötta bolaget i sitt arbete framåt.

Om Chroma Studios:

Chroma är en nybildad startup som skapar nya sätt att berätta med ljud - multidimensionella filmiska ljudberättelser. Det är underhållning som passar det tjugoförsta århundradet, något man inte kan uppleva genom dagens traditionella medier.

Vi på Chroma bygger en digital plattform där vi bjuder in kreatörer från olika konstnärliga områden för att dela sina berättelser med stöd av vår teknik - mångfaldiga, samtida och djupt mänskliga berättelser där författarna samarbetar med ljudkonstnärerna.

Följ med på vår spännande resa!

Arbetsbeskrivning:

Som bolagsjurist hos Chroma kommer du ha en bred roll med fokus på att tillsammans med övriga delar av bolaget vara med och driva Chromas affär framåt. Som bolagets första och enda jurist kommer du att ha en mycket viktig roll i bolagets utveckling och expansion. Du kommer att få arbeta nära film och tv-kreatörer på internationell nivå och hjälpa bolaget att skapa upplevelser där tittarna interagerar och lyssnar på berättelser såsom de aldrig tidigare har skildrats. Stort fokus i det dagliga arbetet kommer röra upprättande och förhandling av olika typer av kommersiella avtal, särskilt rättighets- och licensavtal samt samarbetsavtal. Du kommer vidare utgöra ett viktigt stöd för VD och ledning.

Du kommer tidigt att få mycket eget ansvar och arbeta självständigt men du kommer även att arbeta i projekt tillsammans med kollegor. Hos oss kommer du att ges goda möjligheter att snabbt utvecklas i din roll som jurist.

Vem är du?

Vi söker dig som har en juristexamen och därtill omkring tre års relevant juridisk yrkeserfarenhet från bolag och/eller affärsjuridiskbyrå. Du har en bred affärsjuridisk kompetens och stor vana av att upprätta, granska och förhandla kommersiella avtal. Har du tidigare arbetat med upphovsrätt och rättigheter är det meriterande. Vi ser gärna även att du har viss erfarenhet av transaktionsrelaterat arbete, men det är inte ett krav. Du har vidare ett stort intresse för underhållningsbranschen, IP/tech och kopplingen till affärer. Bolaget har en internationell prägel och du förutsätts därför kunna arbeta obehindrat på engelska såväl i tal som i skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att trivas i denna roll ska du tycka om att arbeta i en entreprenöriell miljö med högt tempo. Du är affärsdriven och gillar rollen som business partner samt är självgående och trivs med ansvar. Vi ser gärna även att du är kreativ, pragmatisk och van att hantera risker. Du är vidare driven, har omdöme och villig att ge det lilla extra för att nå bolagets mål.

Du erbjuds:

Vi erbjuder dig en central och spännande roll i ett bolag med stora ambitioner. Du arbetar nära ledning och grundare och får möjlighet att från ett tidigt skede vara med och bygga upp juristfunktionen i bolaget. För rätt person kommer möjlighet ges att både utveckla sig själv och rollen i bolaget. Du blir dessutom en del av ett härligt entreprenöriellt gäng med mycket driv och ambition.

Ansökan:

I denna rekryteringsprocess samarbetar Chroma Studios med Jurek Rekrytering & Bemanning. Urvalsprocessen sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Observera att vi inte tar emot ansökningar via email. För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Matilda Karlsson på nummer 073 690 50 18 alt via matilda.karlsson@jurek.se.

Välkommen med din ansökan!

Område             Stockholm
Anställning        Tillsvidare
Omfattning        Heltid

Ansök nu

Ny delägare till MAQS

Mikael Satama Granberg blev den 1 september ny delägare vid MAQS Advokatbyrå.

Två nya domare

Regeringen har den 16 september utnämnt en lagman och en chefsrådman.

Ökat anslag till domstolarna

I den nya budgetpropositionen tillförs Sveriges Domstolar 535 miljoner kronor för planeringsperioden 2022-2024 i ökade budgetramar.

Foto Micheal Erhardsson

Riksdagens öppnande

Tisdag den 14 september öppnar Sveriges riksdag och det utgör starten på riksmötet 2021/22.

Hovrätten sänder webbinarier

Hovrätten över Skåne och Blekinge fyller 200 år och bjuder på på åtta webbinarier tillsammans med tingsrätterna i regionen.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 9 september utnämnt en hovrättspresident, två rådmän och tre kammarrättsråd.

Norburg & Scherp rekryterar

Advokaten Helena Selander har anslutit till Norburg & Scherp Advokatbyrå.

Ny delägare i Lindahl

David Ackebo ansluter som delägare i Lindahl och kommer att utveckla verksamheten inom tvistlösning.

Foto Juergen Priewe

Ny domare

Regeringen har den 2 september utnämnt en ny chefsrådman.

Fler brottsmisstänkta unga än äldre

Brå-rapporten avser andel misstänkta för brott bland folkbokförda personer 15 år och äldre med inrikes respektive utrikes bakgrund. Störst andel brottsmisstänkta finns bland inrikesfödda med två utrikesfödda föräldrar.

Kompass nyrekryterar

Kompass Advokat rekryterar Artur Ogelid där han främst ska arbeta med försäkring och finansiell reglering.

Ny delägare till Fylgia

Advokaten Joakim Johansson går in som delägare i Fylgia med tillträde den 1 september. Han kommer närmast från Wistrands advokatbyrå.

300 miljoner satsas inom juridik

Kalmar kommun och Linnéuniversitetet satsar på att juridik ska bli ett utbildnings- och forskningsfält med bas i Kalmar.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 6 kommentarer

Foto © tomloel

Nya domarutnämningar

Regeringen har utnämnt sex domare i tingsrätter och kammarrätt.

Ny Säpo-chef

Regeringen har utnämnt Charlotte von Essen till säkerhetspolischef och chef för Säkerhetspolisen.

Ny delägare i Cirio

Den 1 oktober rekryterar Cirio advokatbyrå Hanna Tilus som delägare. Hon kommer att arbeta med life science-bolag och IP-kapacitet.

92 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 92 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 24 augusti. 47 advokater har lämnat samfundet.

Ny GD för Brottsoffer-myndigheten

Regeringen har utsett Anders Alenskär till generaldirektör för Brottsoffermyndigheten. Han tillträder sin tjänst den 1 november och kommer närmast från en tjänst som lagman vid Lycksele tingsrätt.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt