Bli kund Annonsera
lördag 31 juli 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Jurist på Folkbildningsrådet


Publicerad:
30 juni 2021


Är du en erfaren jurist med inriktning på förvaltningsrätt? Delar du vårt engagemang för folkbildningens betydelse för samhället? Folkbildningsrådet söker nu en jurist med notariemeritering och kvalificerad förvaltningsrättslig erfarenhet som kan svara för Folkbildningsrådets juridiska frågor.

Folkbildningsrådet

Folkbildningsrådet fördelar och följer upp statsbidrag till folkhögskolor och studieförbund. Vi skapar förutsättningar för en fri och självständig folkbildning som svarar mot individens och samhällets behov. Vår vision är kunskap, bildning och handlingskraft i hela samhället. Folkbildningsrådet är en ideell förening med vissa myndighetsuppdrag givna av riksdagen och regeringen. Vi välkomnar dig som delar vår ambition och ser folkbildningen som en viktig kraft i samhället.

Tjänsten

Du är Folkbildningsrådets jurist och arbetet omfattar alla slags juridiska frågor som kan förekomma hos oss. I arbetsuppgifterna ingår juridisk rådgivning till ledning och medarbetare i frågor som handlar om allmän förvaltningsjuridik, de förordningar som styr statsbidragen till folkbildningen, offentlighetsprincipen, dataskyddsfrågor och informationssäkerhet samt studerandes rättigheter på folkhögskola.

Du deltar i utredningar, besvarande av remisser, ärendeberedning och i framtagande av Folkbildningsrådets villkor och anvisningar till studieförbund och folkhögskolor. Arbetet sker ibland självständigt men oftast i samarbete med andra medarbetare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Juristexamen och notariemeritering samt minst sex års erfarenhet av arbete inom offentlig sektor med relevant förvaltningsrätt.
  • Erfarenhet av kvalificerad rådgivning och beredning.
  • God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Som person är du en god analytiker som är bra på att lösa komplexa frågor och problem. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du har lätt att sätta dig in en ny verksamhet och nya arbetssätt. Du har ett gott omdöme och hög integritet samtidigt som du har förmågan att vara lyhörd för verksamhetens behov. Det är viktigt att du trivs med att växla mellan att arbeta självständigt och i grupp.

Meriterande

Det är meriterande om du har:

  • Arbetat inom utbildningssektorn eller med utbildningsfrågor.
  • Erfarenhet från arbete eller förtroendeuppdrag i det civila samhällets organisationer.

Mer information och kontakt

För mer information om arbetsuppgifterna är du välkommen att kontakta enhetschef Linda Rosén 08-412 48 01. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Lotta Ragelius 08-412 48 08. Facklig representant är Ingela Johansson 08-412 48 43

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt. Vi tillämpar sex månades provanställning. Intervjuer kommer att ske löpande. Rekryteringsprocessen innehåller intervjuer, arbetsprov och referenstagning.

Folkbildningsrådet vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet. Vårt kontor finns på Ringvägen 100 vid Skanstull. Resor i tjänsten kan förekomma. Vi är cirka 30 anställda och har kollektivavtal med Unionen.

I denna rekrytering har Folkbildningsrådet redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Sista ansökningsdag är den 15 augusti 2021.

Stödjer kommissionen i fördragsbrottsmål

Regeringen har beslutat att stödja EU-kommissionen i ett mål mot Polen som den väckt vid EU-domstolen. Målet handlar om brister i de polska domstolarnas oberoende.

Foto Vitaliy Pakhnyushchyy

Ny domare utnämnd

Regeringen har 22 juli utnämnt en domare i förvaltningsrätten.

Nya domarutnämningar

Regeringen har utnämnt rådmän i tingsrätterna i Vänersborg, Stockholm och Ystad samt kammarrättsråd i Stockholm.

Antikorruptionsexpert till Lindahl

Natali Engstam Phalén som är generalsekreterare för Institutet Mot Mutor börjar inom kort på Advokatfirman Lindahl.

Nya delägare i Delphi

Tobias Hamrin och Johan Engdahl inträder som delägare i Advokatfirman Delphi i Göteborg.

Två advokater utesluts ur samfundet

Advokatsamfundets disciplinnämnd utesluter två advokater ur samfundet och beslutet ska omedelbart verkställas.

Nya delägare i Baker McKenzie

John Gustafson, specialiserad på företagsöverlåtelser, och Olof König, specialiserad på trade compliance, inträder som delägare i Baker McKenzie.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 23 juni utnämnt Lina Nestor och Maria Arnell att vara hovrättsråd i Hovrätten för Västra Sverige.

Fler tingsrätter får snabbare lagföring

Projektet snabbare lagföring, som ska minska tiden från brott till dom, planeras utvidgas med ytterligare 27 tingsrätter nästa år.

Nya delägare till MAQS

Sara Malmström och Karin Schurmann ansluter som nya delägare vid MAQS Advokatbyrå efter sommaren.

Domstolar kan använda statliga servicekontor

I syfte att förenkla för personer som ska delta i en förhandling vid en domstol, ska Domstolsverket utreda förutsättningarna för tjänstesamverkan på ett antal av landets 117 statliga servicekontor.

Ny counsel till Delphi

Forskaren och docenten Helene Andersson återvänder till Deplhi som counsel. Hon är specialiserad på EU- och konkurrensrätt.

Foto Juergen Priewe

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 17 juni utnämnt sju domare.

Ny delägare i Delphi

Polina Permyakova blir delägare i Advokatfirman Delphi och är verksam i tvistelösningsgruppen.

Ny chefs-JO

Erik Nymansson, justitieråd vid Högsta förvaltningsdomstolen, har av riksdagen valts till ny chefsjustitieombudsman.

Ny ordförande för Advokatsamfundet

Advokat Eva-Maj Mühlenbock har valts till ny ordförande i Sveriges advokatsamfund.

Senior Counsel till Bird & Bird

Bird & Bird har utsett immaterialrättsexperten Gunnar Hjalt till Senior Counsel.

Advokatpris till journalist

Journalisten och författaren Åsa Erlandsson, tjänstledig från Dagens Nyheter, prisas av Advokatsamfundet för sin undersökande och grävande journalistik.

Ökande antal mål

Antal inkomna och avgjorda mål vid Sveriges domstolar fortsätter öka och är på rekordnivåer under årets fem första månader. Utvecklingen skiljer sig dock åt mellan domstolsslagen.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt