Bli kund Annonsera
lördag 31 juli 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

SKR söker Direktör Avdelningen för juridik, tillika ChefsjuristPublicerad:
21 juni 2021


SKR söker Direktör – Avdelningen för juridik, tillika Chefsjurist. Är du en skicklig jurist med stor erfarenhet av ledarskap som känner ett starkt engagemang för att arbeta med oss och delar vår vision - Vi formar idéerna för välfärd och utveckling – är du varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Avdelningen för Juridik:s huvuduppdrag är intressebevakning samt att bistå med juridisk rådgivning till medlemmarna. Avdelningen erbjuder allt från utbildning om nyheter i lagstiftningen till att utföra uppdrag för enskilda kommuner och regioner. Kompetensen spänner över alla områden som berör kommuner, regioner och deras företag. En central del av avdelningens påverkansarbete innebär att svara på remisser, ofta i samarbete med fler avdelningar på SKR.

Som chef för avdelningen för juridik, leder du arbetet för avdelningens ca 25 medarbetare. Behoven och intressena är många och med begränsade resurser krävs ständiga prioriteringar för hur arbetet ska bedrivas på bästa möjliga sätt. God samverkan med andra avdelningar inom SKR och samverkan med andra relevanta aktörer är centralt för att arbeta effektivt och lösa frågor tillsammans. Som erfaren ledare förväntas du sätta gemensamma mål och arbetssätt för att leverera mesta möjliga nytta för SKR:s medlemmar samt tillsammans med dina medarbetare skapa samsyn och engagemang kring dessa.

Som Direktör ingår du i SKR:s ledningsgrupp och rapporterar till SKR:s VD. I ledningsgruppen förväntas du arbeta engagerat och aktivt. Ledningsgruppen är ett strategiskt forum där man med öppenhet, engagemang och samarbete bidrar till ledning och vidareutveckling av hela SKR

I din roll som Chefsjurist jurist kommer du i ditt dagliga arbete att komma i kontakt med många olika typer av frågor. Rättsområdena är många och spänner över allt från kommunalrätt och förvaltningsrätt till civilrätt, fastighetsrätt, skoljuridik, hälso- och sjuvårdsjuridik, socialrätt, konkurrensrätt och upphandling. I rollen ligger att säkerställa att den juridiska rådgivningen inom avdelningen håller en genomgående hög kvalitet.

Vem är du?

Du är en mycket erfaren jurist med gedigen arbetslivserfarenhet. Du har stor erfarenhet av att arbeta med kommunalrätt och förvaltningsrätt och du har en i övrigt bred juridisk kompetens. Du har arbetat i en politisk styrd organisation och har du domstolserfarenhet är det meriterande. Du är en erfaren ledare för organisation med verksamheter i en komplex struktur. Du har tidigare erfarenhet från ledningsgruppsarbete och du är känd för gott ledarskap och förmåga att få med dig din organisation i utvecklingsarbete.

Som person är du trygg, stabil, prestigelös och klok med genuint intresse för andra människor. Höga krav kommer ställas på dig som chef och ledare och vi tror att du för att lyckas i rollen har en stor förmåga att prioritera och delegera och kombinerar ett kravställande med coachande ledarskap. Du är modig, nyfiken och vågar utmana samtidigt som du är lyhörd, värnar om samarbete, öppenhet och att bygga broar. Du har en stark drivkraft och ambition att vilja förbättra och att våga driva utveckling och du vågar fatta beslut med gott omdöme och göra prioriteringar via god dialog med omgivningen.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar SKR med Jurek Rekrytering & Bemanning. Välkommen med din intresseanmälan via www.jurek.se. Sista ansökningsdag är 6 augusti 2021. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733 10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se

Om verksamheten

SKR är en medlems- och arbetsgivarorganisation för Sveriges alla 290 kommuner och 21 regioner. Förbundet verkar för medlemmarnas intressen och erbjuder stöd till verksamhetsutveckling, utbildning, rådgivning och service. SKR stärker medlemmarna i deras uppdrag att utveckla välfärden för alla medborgare. Vi är en mötesplats för kommuner och regioner och tillsammans utvecklar vi demokrati och välfärd utifrån medborgarnas behov lokalt och regionalt i hela landet. Vi påverkar regering, riksdag och EU genom att ge förslag på hur vi bäst utvecklar demokrati och välfärd. SKR har ca 500 medarbetare varav de flesta sitter i mycket trevliga lokaler vid Slussen i Stockholm. Sveriges Kommuner och Regioner hette tidigare Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

Läs gärna mer på www.skr.se

Ansök nu
 

Stödjer kommissionen i fördragsbrottsmål

Regeringen har beslutat att stödja EU-kommissionen i ett mål mot Polen som den väckt vid EU-domstolen. Målet handlar om brister i de polska domstolarnas oberoende.

Foto Vitaliy Pakhnyushchyy

Ny domare utnämnd

Regeringen har 22 juli utnämnt en domare i förvaltningsrätten.

Nya domarutnämningar

Regeringen har utnämnt rådmän i tingsrätterna i Vänersborg, Stockholm och Ystad samt kammarrättsråd i Stockholm.

Antikorruptionsexpert till Lindahl

Natali Engstam Phalén som är generalsekreterare för Institutet Mot Mutor börjar inom kort på Advokatfirman Lindahl.

Nya delägare i Delphi

Tobias Hamrin och Johan Engdahl inträder som delägare i Advokatfirman Delphi i Göteborg.

Två advokater utesluts ur samfundet

Advokatsamfundets disciplinnämnd utesluter två advokater ur samfundet och beslutet ska omedelbart verkställas.

Nya delägare i Baker McKenzie

John Gustafson, specialiserad på företagsöverlåtelser, och Olof König, specialiserad på trade compliance, inträder som delägare i Baker McKenzie.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 23 juni utnämnt Lina Nestor och Maria Arnell att vara hovrättsråd i Hovrätten för Västra Sverige.

Fler tingsrätter får snabbare lagföring

Projektet snabbare lagföring, som ska minska tiden från brott till dom, planeras utvidgas med ytterligare 27 tingsrätter nästa år.

Nya delägare till MAQS

Sara Malmström och Karin Schurmann ansluter som nya delägare vid MAQS Advokatbyrå efter sommaren.

Domstolar kan använda statliga servicekontor

I syfte att förenkla för personer som ska delta i en förhandling vid en domstol, ska Domstolsverket utreda förutsättningarna för tjänstesamverkan på ett antal av landets 117 statliga servicekontor.

Ny counsel till Delphi

Forskaren och docenten Helene Andersson återvänder till Deplhi som counsel. Hon är specialiserad på EU- och konkurrensrätt.

Foto Juergen Priewe

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 17 juni utnämnt sju domare.

Ny delägare i Delphi

Polina Permyakova blir delägare i Advokatfirman Delphi och är verksam i tvistelösningsgruppen.

Ny chefs-JO

Erik Nymansson, justitieråd vid Högsta förvaltningsdomstolen, har av riksdagen valts till ny chefsjustitieombudsman.

Ny ordförande för Advokatsamfundet

Advokat Eva-Maj Mühlenbock har valts till ny ordförande i Sveriges advokatsamfund.

Senior Counsel till Bird & Bird

Bird & Bird har utsett immaterialrättsexperten Gunnar Hjalt till Senior Counsel.

Advokatpris till journalist

Journalisten och författaren Åsa Erlandsson, tjänstledig från Dagens Nyheter, prisas av Advokatsamfundet för sin undersökande och grävande journalistik.

Ökande antal mål

Antal inkomna och avgjorda mål vid Sveriges domstolar fortsätter öka och är på rekordnivåer under årets fem första månader. Utvecklingen skiljer sig dock åt mellan domstolsslagen.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt