Bli kund Annonsera
lördag 19 juni 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Jurist med ansvar för internationella klienter till IntertrustPublicerad:
8 juni 2021


Intertrust Group är ett globalt bolag som tillhandahåller juridisk och finansiell expertis i en värld som är i ständig förändring. Som jurist på Intertrust Group erbjuds du ett omväxlande arbete där du tillsammans med ditt team varje dag säkerställer att klienterna lyckas med sin verksamhet i Sverige.

Har du en bakgrund inom bolags- eller skatterätt och söker en bred roll med internationell prägel? Trivs du i en varierad vardag där du ena dagen arbetar med upprättande och granskning av bolagshandlingar och biträder vid utdelning av kapitaltillskott, dagen därpå sitter med på styrelsemöten och har kontakt med advokater, revisorer och skatterådgivare från alla världens hörn? Perfekt! Då bör du söka tjänsten som jurist i vårt Corporate Services team i Malmö.

Arbetsbeskrivning 

Som jurist i Corporate Service-teamet kommer du att ansvara för din egen klientportfölj med utländska koncerner och deras etablering och verksamhet i Sverige. Du kommer att få arbeta med klienter med en stor bredd både avseende branscher, storlek och geografisk bakgrund. En viktig del av arbetet är den löpande kontakten och kommunikationen med klienter och deras rådgivare samt med myndigheter.

Arbetet innebära att du tillsammans med dina kollegor koordinerar och leder den formella delen av klienternas svenska verksamhet både vid etablering och i senare skede. Du kommer arbeta med uppgifter såsom exempelvis:

- administration av klientbolagens handlingar
- övervaka och tillse att klienten fullföljer sina legala åtaganden i Sverige
- delta i styrelser och vid styrelsesammanträden
- hjälpa till vid stora transaktioner
- biträda vid utdelningar och kapitaltillskott
- agera likvidator

Vem är du?
Arbetet ställer krav på självständighet och därför tror vi att du trivs med att ha ansvar, att vara drivande och initiativtagande. Du har mycket kontakt med klienter och därför är det viktigt att du är kommunikativ och utåtriktad. Då du kommer vara en del av ett mindre team är det dessutom av vikt att du är lösningsorienterad, har lätt för att prioritera och inte räds att hugga i där det behövs. Du är noggrann och har hög integritet i ditt arbete.

Vi ser även att du har;
• Juristexamen eller affärsjuridisk examen
• Minst 3 års erfarenhet av juridiskt arbete, t.ex inom bolags- eller skatterätt
• Flytande svenska och engelska i både tal och skrift

Goda kunskaper i företagsekonomi och att ha arbetat mot klient eller som konsult är meriterande.

Du erbjuds
I Malmö är vi idag nitton kollegor med kontor i anrika Beijerska huset i hjärtat av Malmö, nära centralstationen. Hos oss får du en stark teamkänsla och lyxen att få ha övriga världen runt hörnet då våra klienter finns representerade över stora delar av världen. Vi är flexibla och värderar högt en arbetsplats som kan fungera i symbios med ditt privatliv - vare sig det handlar om att kunna riva av det där träningspasset på lunchen eller arbeta hemifrån. Vi erbjuder dessutom goda möjligheter till personlig och professionell utveckling samt konkurrenskraftiga anställningsvillkor.

Din ansökan
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. Vänligen notera att ansökningar inte tas emot via mail.
I denna rekryteringsprocess samarbetar Intertrust Group med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catarina Isaksson på telefonnummer 076-002 69 81 alternativt catarina.isaksson@jurek.se

About us
At Intertrust Group our 4,000 employees are dedicated to providing world-leading, specialized administration services in over 30 jurisdictions. This is amplified by the support we offer across our approved partner network which covers a further 100+ jurisdictions.

Our focus on bespoke corporate, fund, capital market and private wealth services enables you to invest, grow and thrive anywhere in the world. Sitting at the heart of international business, our local, expert knowledge and innovative, proprietary technology combine to deliver a compelling proposition – all of which keeps you one step ahead.

Ansök nu
 

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 17 juni utnämnt sju domare.

Ny delägare i Delphi

Polina Permyakova blir delägare i Advokatfirman Delphi och är verksam i tvistelösningsgruppen.

52 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 52 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 10 juni.

Ny chefs-JO

Erik Nymansson, justitieråd vid Högsta förvaltningsdomstolen, har av riksdagen valts till ny chefsjustitieombudsman.

Ny ordförande för Advokatsamfundet

Advokat Eva-Maj Mühlenbock har valts till ny ordförande i Sveriges advokatsamfund.

Senior Counsel till Bird & Bird

Bird & Bird har utsett immaterialrättsexperten Gunnar Hjalt till Senior Counsel.

Advokatpris till journalist

Journalisten och författaren Åsa Erlandsson, tjänstledig från Dagens Nyheter, prisas av Advokatsamfundet för sin undersökande och grävande journalistik.

Ökande antal mål

Antal inkomna och avgjorda mål vid Sveriges domstolar fortsätter öka och är på rekordnivåer under årets fem första månader. Utvecklingen skiljer sig dock åt mellan domstolsslagen.

Foto Dan Burch

Fel kamerabevaka brandmän dygnet runt

Integritetsskyddsmyndigheten, IMY, har granskat kamerabevakningen på ett antal brandstationer i Östra Skaraborg och konstaterar att dygnetruntbevakning av personalen är alltför långtgående.

Svensk andraplats i nordisk juristtävling

I en jämn match i årets omgång av den ”Nordiska Rättegångstävlingen om de Mänskliga Rättigheterna” blev det en andraplats för Club Södermark och ett tävlande lag bestående av sex juriststudenter från Stockholms universitet

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Sju nya till TM & Partners

TM & Partners har anställt fem biträdande jurister, ny HR Lead samt en ny COO.

Ny Brå-rapport

Brå har publicerat den slutliga officiella statistiken över lagföringsbeslut och kriminalvård 2020, samt återfall i brott 2014 och 2018.

Ny vägledning för kamerabevakning

Integritetsskyddsmyndigheten, IMY, har presenterat en ny rapport som redovisar myndighetens erfarenheter av att utfärda tillstånd till kamerabevakning. Rapporten innehåller även råd och rekommendationer för alla verksamheter som tänkt kamerabevaka.

Frank och Sandart & Partners blir en byrå

Advokatbyrån Frank ansluter till Sandart & Partners den 1 juli .

Nytt justitieråd

Regeringen har den 20 maj utnämnt ett justitieråd.

Så byggs framtidens domstolar

En ny arkitekturpolicy har tagits fram för Sveriges Domstolar. Den ska ligga till grund för arbetet med att skapa och bevara god arkitektur vid förhyrningar, investeringar och i förvaltning.

Foyen flyttar in i NK-huset

Foyen flyttar till ett nytt kontor med större ytor högst upp i NK-huset i Stockholm, med utsikt över Kungsträdgården.

Linklaters får ny MP

Linklaters utser Niclas Widjeskog till ny managing partner för den nordiska verksamheten med start den 1 maj 2021.

Ny styrelse i SACG

Svenska Föreningen mot Piratkopiering utsåg nyligen en ny styrelse bestående av tolv jurister.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt