Bli kund Annonsera
lördag 19 juni 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Paralegal/Kvalificerad Juristassistent


Publicerad:
7 juni 2021


Länsförsäkringar AB söker en paralegal/kvalificerad juristassistent

Du erbjuds en spännande och viktig roll som paralegal/kvalificerad juristassistent hos en unik arbetsgivare inom bank- och försäkring med kontor på Gärdet i Stockholm. Du kommer att ges tillfälle att utveckla och fördjupa dina kunskaper avseende bolagsformalia och myndighetsärenden.

Om jobbet

Vi söker en engagerad, noggrann och serviceinriktad paralegal/kvalificerad juristassistent. Du kommer att ansvara för och hantera de administrativa processerna för lämplighetsprövningar och registreringsärenden hos myndigheter. Du kommer i övrigt bistå avdelningens bolagsjurister med upprättande och hantering av olika typer av dokument, styrelsematerial och andra typer av ärenden.

Du kommer vidare hjälpa till med andra administrativa uppgifter som till exempel kontering och fakturering, utskrifter, kopiering, skanning och arkivering, rese- och mötesbokningar och andra uppgifter relaterade till avdelningens aktiviteter. I tjänsten ingår även att hjälpa till med diverse uppgifter inom andra delar av juristfunktionen.

Du erbjuds en roll som kräver ett stort ansvarstagande där du kommer ges tillfälle att utveckla rutiner och processer inom ramen för avdelningens arbete. Vi tänker att du kommer att vara spindeln i nätet på avdelningen – en roll att utvecklas och växa i oavsett vilken bakgrund du har.

Vem är du?

Du får gärna ha högskoleutbildning eller motsvarande. Du har vana vid att arbeta med myndigheters föreskrifter och har erfarenhet av administrativa processer och kontakter med myndigheter. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har mycket god erfarenhet av office-paketet och liknande IT-stöd.

Som person är du ansvarstagande, strukturerad och serviceinriktad. Du tar egna initiativ och tar dig an dina uppgifter med vilja att lära dig mer. Du har lätt för att samarbeta, har ett prestigelöst förhållningssätt och kan hantera många olika frågor samtidigt. Stora krav ställs på ett gott ordningssinne och noggrannhet i arbetet.

Om oss

Bolagsjuridik arbetar brett inom affärsjuridiken och bistår Länsförsäkringar AB-koncernen med juridisk rådgivning inom ett antal rättsområden med särskilt fokus på associationsrätt, avtalsrätt och näringsrättsliga regler. Avdelningen består i dag av tio jurister.

Mer information och ansökan

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Välkommen med din ansökan snarast då vi löpande går vidare med kandidater. Sista ansökningsdag är 21 juni 2021. Vid frågor kontakta Anna Rygaard, chef Bolagsjuridik, telefon 08?588 41933. Kontaktombud är Mirek Swartz (Forena) telefon 08-588 41892 och Anna Sandqvist (SACO) telefon 08?588 41650.

Sista ansökningsdag: 2021-06-21

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 17 juni utnämnt sju domare.

Ny delägare i Delphi

Polina Permyakova blir delägare i Advokatfirman Delphi och är verksam i tvistelösningsgruppen.

52 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 52 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 10 juni.

Ny chefs-JO

Erik Nymansson, justitieråd vid Högsta förvaltningsdomstolen, har av riksdagen valts till ny chefsjustitieombudsman.

Ny ordförande för Advokatsamfundet

Advokat Eva-Maj Mühlenbock har valts till ny ordförande i Sveriges advokatsamfund.

Senior Counsel till Bird & Bird

Bird & Bird har utsett immaterialrättsexperten Gunnar Hjalt till Senior Counsel.

Advokatpris till journalist

Journalisten och författaren Åsa Erlandsson, tjänstledig från Dagens Nyheter, prisas av Advokatsamfundet för sin undersökande och grävande journalistik.

Ökande antal mål

Antal inkomna och avgjorda mål vid Sveriges domstolar fortsätter öka och är på rekordnivåer under årets fem första månader. Utvecklingen skiljer sig dock åt mellan domstolsslagen.

Foto Dan Burch

Fel kamerabevaka brandmän dygnet runt

Integritetsskyddsmyndigheten, IMY, har granskat kamerabevakningen på ett antal brandstationer i Östra Skaraborg och konstaterar att dygnetruntbevakning av personalen är alltför långtgående.

Svensk andraplats i nordisk juristtävling

I en jämn match i årets omgång av den ”Nordiska Rättegångstävlingen om de Mänskliga Rättigheterna” blev det en andraplats för Club Södermark och ett tävlande lag bestående av sex juriststudenter från Stockholms universitet

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Sju nya till TM & Partners

TM & Partners har anställt fem biträdande jurister, ny HR Lead samt en ny COO.

Ny Brå-rapport

Brå har publicerat den slutliga officiella statistiken över lagföringsbeslut och kriminalvård 2020, samt återfall i brott 2014 och 2018.

Ny vägledning för kamerabevakning

Integritetsskyddsmyndigheten, IMY, har presenterat en ny rapport som redovisar myndighetens erfarenheter av att utfärda tillstånd till kamerabevakning. Rapporten innehåller även råd och rekommendationer för alla verksamheter som tänkt kamerabevaka.

Frank och Sandart & Partners blir en byrå

Advokatbyrån Frank ansluter till Sandart & Partners den 1 juli .

Nytt justitieråd

Regeringen har den 20 maj utnämnt ett justitieråd.

Så byggs framtidens domstolar

En ny arkitekturpolicy har tagits fram för Sveriges Domstolar. Den ska ligga till grund för arbetet med att skapa och bevara god arkitektur vid förhyrningar, investeringar och i förvaltning.

Foyen flyttar in i NK-huset

Foyen flyttar till ett nytt kontor med större ytor högst upp i NK-huset i Stockholm, med utsikt över Kungsträdgården.

Linklaters får ny MP

Linklaters utser Niclas Widjeskog till ny managing partner för den nordiska verksamheten med start den 1 maj 2021.

Ny styrelse i SACG

Svenska Föreningen mot Piratkopiering utsåg nyligen en ny styrelse bestående av tolv jurister.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt