Bli kund Annonsera
lördag 19 juni 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Bolagsjurist till SubterraPublicerad:
31 maj 2021


Arbetsbeskrivning

I rollen som bolagsjurist kommer du vara ett stöd för Subterras samtliga tjänsteområden, vilket ger dig möjlighet att arbeta i en bred roll nära verksamheten. Du kommer huvudsakligen att arbeta inom det entreprenadrättsliga området och då bland annat supporta bolagets projektverksamhet där du är delaktig hela vägen från anbudsprocess till implementering. Du kommer även att vara involverad i bolagets tvister, med stöd av externa ombud. Du kommer vidare ges möjlighet att delta i viss utbildningsverksamhet, främst inom entreprenadrätt och därtill relaterade områden.

Du rapporterar direkt till VD.

Vem är du

Vi söker dig som har juristexamen och har arbetat cirka 5 - 10 år på advokatbyrå och/eller bolag. Du har särskild erfarenhet av entreprenadrätt och gärna även tvistelösning och/eller offentliga upphandlingar. Du har vidare ett intresse för branschen och en praktisk förståelse för verksamheten och affären. Du är van att arbeta såväl självständigt som i grupp. Har du erfarenhet av projektledning är detta meriterande.

Som person är du positiv, prestigelös, lösningsorienterad och kommunikativ. Du är förtroendeingivande och trivs med att arbeta självständigt som en del av ett större team. Du är resultatorienterad, serviceinriktad och vill addera värde i de uppgifter du tar dig an.

Du erbjuds

En ansvarsfull roll på ett växande bolag i en spännande bransch, där du som bolagsjurist kommer att få möjlighet att bidra till bolagets utveckling.

I den här processen samarbetar SBT Sverige AB med Jurek Law. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt, på 0766 33 14 40. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

Om verksamheten

SBT Sverige AB skapades 2014 då tjeckiska Subterra a.s. etablerade en verksamhet i Sverige. Vi utgår från vårt kontor i Solna och täcker hela Sverige. Verksamheten är fokuserad på allt undermarksbyggande, men kärnkompetensen ligger i tunnelbyggande genom konventionell borrning och sprängning.

Vi har utfört och genomför projekt på Förbifart Stockholm och har fler kontrakt för utbyggnaden av Stockholms tunnelbana, där det största är huvudkontraktet för delen Akalla-Veddesta med två stationer.

Subterra a.s. är ett bygg- och anläggningsföretag som sedan 2004 ingår i Metrostav koncernen. Den geografiska hemmamarknaden är Tjeckien men företaget verkar även på den internationella marknaden, främst i centrala Europa.

SBT Sverige AB omsatte ca 1 miljard SEK år 2020 och har ca 170 anställda. För 2021 beräknas omsättning bli ca 1,3 miljarder SEK.

Område         Stockholm
Anställning    Tillsvidare
Omfattning    Heltid

ANSÖK NU

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 17 juni utnämnt sju domare.

Ny delägare i Delphi

Polina Permyakova blir delägare i Advokatfirman Delphi och är verksam i tvistelösningsgruppen.

52 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 52 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 10 juni.

Ny chefs-JO

Erik Nymansson, justitieråd vid Högsta förvaltningsdomstolen, har av riksdagen valts till ny chefsjustitieombudsman.

Ny ordförande för Advokatsamfundet

Advokat Eva-Maj Mühlenbock har valts till ny ordförande i Sveriges advokatsamfund.

Senior Counsel till Bird & Bird

Bird & Bird har utsett immaterialrättsexperten Gunnar Hjalt till Senior Counsel.

Advokatpris till journalist

Journalisten och författaren Åsa Erlandsson, tjänstledig från Dagens Nyheter, prisas av Advokatsamfundet för sin undersökande och grävande journalistik.

Ökande antal mål

Antal inkomna och avgjorda mål vid Sveriges domstolar fortsätter öka och är på rekordnivåer under årets fem första månader. Utvecklingen skiljer sig dock åt mellan domstolsslagen.

Foto Dan Burch

Fel kamerabevaka brandmän dygnet runt

Integritetsskyddsmyndigheten, IMY, har granskat kamerabevakningen på ett antal brandstationer i Östra Skaraborg och konstaterar att dygnetruntbevakning av personalen är alltför långtgående.

Svensk andraplats i nordisk juristtävling

I en jämn match i årets omgång av den ”Nordiska Rättegångstävlingen om de Mänskliga Rättigheterna” blev det en andraplats för Club Södermark och ett tävlande lag bestående av sex juriststudenter från Stockholms universitet

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Sju nya till TM & Partners

TM & Partners har anställt fem biträdande jurister, ny HR Lead samt en ny COO.

Ny Brå-rapport

Brå har publicerat den slutliga officiella statistiken över lagföringsbeslut och kriminalvård 2020, samt återfall i brott 2014 och 2018.

Ny vägledning för kamerabevakning

Integritetsskyddsmyndigheten, IMY, har presenterat en ny rapport som redovisar myndighetens erfarenheter av att utfärda tillstånd till kamerabevakning. Rapporten innehåller även råd och rekommendationer för alla verksamheter som tänkt kamerabevaka.

Frank och Sandart & Partners blir en byrå

Advokatbyrån Frank ansluter till Sandart & Partners den 1 juli .

Nytt justitieråd

Regeringen har den 20 maj utnämnt ett justitieråd.

Så byggs framtidens domstolar

En ny arkitekturpolicy har tagits fram för Sveriges Domstolar. Den ska ligga till grund för arbetet med att skapa och bevara god arkitektur vid förhyrningar, investeringar och i förvaltning.

Foyen flyttar in i NK-huset

Foyen flyttar till ett nytt kontor med större ytor högst upp i NK-huset i Stockholm, med utsikt över Kungsträdgården.

Linklaters får ny MP

Linklaters utser Niclas Widjeskog till ny managing partner för den nordiska verksamheten med start den 1 maj 2021.

Ny styrelse i SACG

Svenska Föreningen mot Piratkopiering utsåg nyligen en ny styrelse bestående av tolv jurister.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt