Bli kund Annonsera
lördag 19 juni 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Miljöjurister till holmgrenhansson Advokatbyrå


Publicerad:
28 maj 2021


Vill Du arbeta med mark- och miljörätt på en av Sveriges modernaste advokatbyråer?

holmgrenhansson ADVOKATBYRÅ söker just nu jurister med inriktning på mark- och miljörätt. Vi erbjuder en härlig arbetsmiljö med ständigt nya utmaningar, personlig utveckling och en möjlighet att skapa balans mellan arbetsliv och privatliv. Vi tror att en framgångsrik advokatbyrå skall drivas som ett ”vanligt” aktiebolag där alla medarbetare är lika viktiga, där kundnyttan är avgörande för verksamheten och där det finns stora möjligheter att utvecklas.

Vår företagskultur präglas därför av ett starkt engangemang, hög kompetens och ett trivsamt arbetsklimat för medarbetare och klienter. Hos oss står såklart våra medarbetare i fokus. Vi fortsätter att expandera och behöver nu förstärka vår organisation med en senior jurist eller advokat inom mark-och miljörättens område.

Hos oss får Du arbeta inom hela mark- och miljörättsområdet med varierande arbetsuppgifter inom bl.a. plan- och bygglagen, miljöbalken, va-lagen och jordabalken. Du kommer också att få biträda byråns klienter i ärenden hos lantmäteriet, kommun, länsstyrelse och mark- och miljödomstol.

Vi söker Dig som har stort intresse för mark-och miljörätt och ser gärna att Du har några års erfarenhet inom området från annan advokatbyrå, domstol, bolag eller myndighet. Tidigare erfarenhet av att driva processer i mark- och miljödomstol är meriterande. Förutom goda juridikkunskaper och ett stort intresse för miljörätt, värdesätter vi personlig drivkraft och kreativitet. Hos oss måste Du också kunna arbeta självständigt, vara effektiv och lösningsorienterad. Du bör dessutom precis som vi stortrivas i rollen som konsult med juridiken som verktyg.

Vill Du vara med oss när vi förändrar advokatbranschen är Du varmt välkommen med Din ansökan senast den 15 juni 2021 till alexandra@holmgrenhansson.se. För frågor kontakta advokaten Alexandra Kruse på 076 868 00 84 eller besök vår hemsida med adress www.holmgrenhansson.se. Ansvarig för rekryteringen är advokaten Carina Holmgren

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 17 juni utnämnt sju domare.

Ny delägare i Delphi

Polina Permyakova blir delägare i Advokatfirman Delphi och är verksam i tvistelösningsgruppen.

52 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 52 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 10 juni.

Ny chefs-JO

Erik Nymansson, justitieråd vid Högsta förvaltningsdomstolen, har av riksdagen valts till ny chefsjustitieombudsman.

Ny ordförande för Advokatsamfundet

Advokat Eva-Maj Mühlenbock har valts till ny ordförande i Sveriges advokatsamfund.

Senior Counsel till Bird & Bird

Bird & Bird har utsett immaterialrättsexperten Gunnar Hjalt till Senior Counsel.

Advokatpris till journalist

Journalisten och författaren Åsa Erlandsson, tjänstledig från Dagens Nyheter, prisas av Advokatsamfundet för sin undersökande och grävande journalistik.

Ökande antal mål

Antal inkomna och avgjorda mål vid Sveriges domstolar fortsätter öka och är på rekordnivåer under årets fem första månader. Utvecklingen skiljer sig dock åt mellan domstolsslagen.

Foto Dan Burch

Fel kamerabevaka brandmän dygnet runt

Integritetsskyddsmyndigheten, IMY, har granskat kamerabevakningen på ett antal brandstationer i Östra Skaraborg och konstaterar att dygnetruntbevakning av personalen är alltför långtgående.

Svensk andraplats i nordisk juristtävling

I en jämn match i årets omgång av den ”Nordiska Rättegångstävlingen om de Mänskliga Rättigheterna” blev det en andraplats för Club Södermark och ett tävlande lag bestående av sex juriststudenter från Stockholms universitet

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Sju nya till TM & Partners

TM & Partners har anställt fem biträdande jurister, ny HR Lead samt en ny COO.

Ny Brå-rapport

Brå har publicerat den slutliga officiella statistiken över lagföringsbeslut och kriminalvård 2020, samt återfall i brott 2014 och 2018.

Ny vägledning för kamerabevakning

Integritetsskyddsmyndigheten, IMY, har presenterat en ny rapport som redovisar myndighetens erfarenheter av att utfärda tillstånd till kamerabevakning. Rapporten innehåller även råd och rekommendationer för alla verksamheter som tänkt kamerabevaka.

Frank och Sandart & Partners blir en byrå

Advokatbyrån Frank ansluter till Sandart & Partners den 1 juli .

Nytt justitieråd

Regeringen har den 20 maj utnämnt ett justitieråd.

Så byggs framtidens domstolar

En ny arkitekturpolicy har tagits fram för Sveriges Domstolar. Den ska ligga till grund för arbetet med att skapa och bevara god arkitektur vid förhyrningar, investeringar och i förvaltning.

Foyen flyttar in i NK-huset

Foyen flyttar till ett nytt kontor med större ytor högst upp i NK-huset i Stockholm, med utsikt över Kungsträdgården.

Linklaters får ny MP

Linklaters utser Niclas Widjeskog till ny managing partner för den nordiska verksamheten med start den 1 maj 2021.

Ny styrelse i SACG

Svenska Föreningen mot Piratkopiering utsåg nyligen en ny styrelse bestående av tolv jurister.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt