Bli kund Annonsera
söndag 9 maj 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Bolagsjurist till Ricoh SverigePublicerad:
4 maj 2021


Ricoh Sverige AB är ett ledande företag inom dokument- och informationshantering samt kommunikationsteknologi. Ricoh Sverige rapporterar till Ricoh Europe i London som är huvudkontoret för Europa, EMEA-regionen. Det globala huvudkontoret i Tokyo, Japan och är noterat på Tokyobörsen. Ricoh koncernen erbjuder lösningar för kunders IT-miljöer med ett brett utbud av utrustning, mjukvaror, tjänster och konsultverksamhet. Ricoh Sverige är ett svenskt dotterbolag med omkring 200 medarbetare och är del i den världsomspännande Ricoh-koncernen. Den totala omsättningen i Sverige uppgår till närmare 900 miljoner kronor (FY 2019/2020). Globalt har Ricoh-koncernen cirka 90 000 medarbetare i 200 länder, med hållbarhet som viktigt fokus.

Allt arbete vi gör på Ricoh vilar på vår företagsfilosofi, Ricoh Way. I den ingår bl.a. de sju grundprinciperna; Team Work, Customer Centric, Innovation, Winning Spirit, Passion, Gemba och Ethics and Integrity. Vi tycker det är viktigt att ta hand om varandra och att ta hand om vår jord! Resultatet av vårt arbete är ett innovativt bolag som arbetar hårt för att minska miljöpåverkan och att vara en aktiv del i samhället genom olika CSR-projekt.

För dig som vill utvecklas finns alla möjligheter, såväl nationellt som internationellt! Kompetensutveckling är en naturlig del i vardagen då du ständigt utbyter idéer och erfarenheter med dina kollegor.

Besök gärna hemsidan för mer information om Ricoh, www.ricoh.se.

Arbetsbeskrivning

Som bolagsjurist arbetar du främst med att stötta Group Legal Counsel i Sverige, som du också rapporterar till, i frågor som rör de nordiska länderna (Sverige, Norge, Danmark och Finland). Du blir del av Group Legal-funktionen som styrs från Ricohs europeiska huvudkontor i London och därigenom del av ett juristteam på omkring 35 bolagsjurister som finns inom EMEA-regionen.

Du kommer att ha fokus på kommersiell avtalsrätt men arbeta i en bred roll där du kommer i kontakt med alla de frågor bolaget behöver hantera, bl.a. GDPR, penningtvätt, konkurrensrätt, offentlig upphandling och bolagsrätt (du förväntas inte ha kunskap inom alla dessa områden). Du kommer arbeta med nordiskt fokus men kan även komma att supportera i frågor utanför Norden. Arbetet är affärsnära och innebär i vissa delar nära samarbete med dina kollegor inom andra verksamhetsområden.

Vem är du?

Vi söker dig som är jurist och har mellan 2-3 års relevant arbetslivserfarenhet från advokatbyrå, bolag eller tingstjänstgöring.

Som person har du hög servicemedvetenhet, är prestigelös och drivande. Vidare är du affärsmässig, ansvarsfull och har förmåga till självständiga prioriteringar. Du är strukturerad, har god pedagogisk förmåga, är serviceinriktad samt har goda presentationsfärdigheter. Du är social och trivs med att ha många kontakter både internt och externt. För dig är det en självklarhet att alltid sträva efter att leverera på högsta nivå. Du trivs att arbeta självständigt såväl som en del av ett större team.

Du har mycket goda kunskaper både i svenska och engelska, i tal och skrift.

Du erbjuds

Är du den vi söker erbjuds du en väldigt utvecklande roll där det finns mycket stora möjligheter att växa och successivt ta sig an mer utmanande uppgifter och lära sig mer om både koncernen och den juridik som behövs i din position. Du kommer få engagerade, hjälpsamma och kompetenta kollegor. Vi värdesätter balans mellan arbete och fritid. Tjänsten är placerad på Ricohs svenska huvudkontor i Solna/Sundbyberg och vi sitter i moderna lokaler med närhet till tunnelbana och andra kommunikationer.

För frågor kring tjänsten, vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult, på Jurek Law, Ulriikka Järnefelt per telefon 0766-33 14 40. Välkommen med din ansökan snarast via www.jurek.se.

Område         Solna
Anställning    Tillsvidare
Omfattning    Heltid

ANSÖK NU

Ny domarutnämning

Regeringen har den 6 maj utnämnt en rådman.

Så byggs framtidens domstolar

En ny arkitekturpolicy har tagits fram för Sveriges Domstolar. Den ska ligga till grund för arbetet med att skapa och bevara god arkitektur vid förhyrningar, investeringar och i förvaltning.

Foyen flyttar in i NK-huset

Foyen flyttar till ett nytt kontor med större ytor högst upp i NK-huset i Stockholm, med utsikt över Kungsträdgården.

Linklaters får ny MP

Linklaters utser Niclas Widjeskog till ny managing partner för den nordiska verksamheten med start den 1 maj 2021.

Ny styrelse i SACG

Svenska Föreningen mot Piratkopiering utsåg nyligen en ny styrelse bestående av tolv jurister.

Ny delägare i Bird & Bird

Olof Wetterling lämnar MAQS och blir ny delägare i Bird & Bird.

38 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 38 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 16 april.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 22 april utnämnt en hovrättslagman och tre chefsrådmän.

Foto Wavebreakmedia

Elva nya domare

Regeringen har 15 april utnämnt elva nya domare.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 8 april utnämnt fem rådmän och två tekniska råd.

Höjt anslag till domstolar

Regeringen har beslutat att höja anslaget till Sveriges Domstolar med 50 miljoner kronor.

Ny delägare i Baker McKenzie

Sibel Yilmaz tillträder som ny delägare på Baker McKenzie den 3 maj.

Pandemins påverkan på rättsväsendet

Brottsförebyggande rådet har idag publicerat en rapport där man undersökt hur rättsväsendets arbete med att utreda och klara upp anmälda brott har påverkats av den pågående pandemin.

Foto Igor Stevanovic

Ökat förtroende för domstolarna

När förtroendet för samhällsinstitutioner, medier, politiska partier och företag mäts placerar domstolarna sig på en fjärde plats i kategorin samhällsinstitutioner.

Nygamla medarbetare till Astra advokater

Anders Thylin anslöt till Astra Advokater vid årsskiftet och tillsammans med Anders Fernlund förstärks byråns kompetens inom området franchising.

Storbyrå och åklagare populär arbetsplats

På första plats i en stor undersökning bland juriststudenter om den populäraste arbetsplatsen, hamnar i år Mannheimer Swartling och på andra plats Åklagarmyndigheten.

Foto Wavebreakmedia

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 18 mars utnämnt 17 nya domare.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt