Bli kund Annonsera
söndag 9 maj 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Senior arbetsrättsjurist till Transportföretagen!Publicerad:
29 april 2021


Är du en erfaren och lösningsfokuserad arbetsrättsjurist som gillar förhandlarrollen? Väcker frågor inom arbetsmarknad, kompetensförsörjning och företagens villkor ditt intresse? Vill du arbeta i en modern arbetsgivarorganisation som representerar en av Sveriges viktigaste branscher?

Då kan rollen som senior arbetsrättsjurist hos Transportföretagen i Stockholm vara något för dig - varmt välkommen med din ansökan!

Rollen som arbetsrättsjurist 
Din viktigaste uppgift blir att bistå våra medlemmar med rådgivning och förhandling inom det arbetsrättsliga området. Vi arbetar nära våra medlemsföretag vilket ställer höga krav på såväl social förmåga, som din förmåga att snabbt sätta sig in i deras verksamheter och utmaningar.

Transportföretagen tecknar 60 kollektivavtal inom transportnäringen. Som erfaren arbetsrättsjurist får du ett eget avtalsansvar, vilket innebär att du ansvarar för att utveckla avtalen under bland annat avtalsförhandlingarna. Vi håller även ett stort antal utbildningar i arbetsrätt för våra medlemsföretag. Som arbetsrättsjurist kommer du att göra rättsutredningar och sitta med i partsgemensamma arbetsgrupper för att arbeta fram lösningar när så krävs. Arbetsuppgifterna är med andra ord omväxlande och med ett stort eget ansvar.
 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Det förekommer resor i arbetet, huvudsakligen inom Sverige.

Din bakgrund
För att lyckas i denna roll ser vi att du har en juristexamen och flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från advokatbyrå, domstol, förbund eller bolag med inriktning mot arbetsrätt.

Din personlighet
Som person är du analytisk och har ett stort intresse av problemlösning. Du trivs med att arbeta självständigt som en del av ett större team. Du är duktig på att skapa relationer och gillar att samarbeta. Du är dessutom skicklig på att formulera dig väl på svenska, både i tal och skrift. Gärna även på engelska. Du är pedagogisk och kan förklara hur komplex juridisk lagstiftning ska tillämpas i praktiken.

Vårt erbjudande 
Vi erbjuder en roll med stor frihet under ansvar med omväxlande arbetsuppgifter i en stimulerande och utvecklande miljö. Du blir en del av ett team med kunniga och engagerade kollegor. Vi stöttar varandra och hjälps åt för att lösa våra medlemsföretags utmaningar. Hos oss får du förmånliga anställningsvillkor och goda personalförmåner såsom avtalspension, friskvårdsbidrag och sjukvårdsförsäkring.

Om företaget 
Transportföretagen är transportnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation. I våra sju förbund ingår drygt 9.700 medlemsföretag som tillsammans har cirka 221.000 anställda. Det gör oss till den naturliga samlingspunkten för transportnäringen i Sverige.
 
Läs mer på www.transportforetagen.se

Har vi väckt ditt intresse?
HR Commitment är vår rekryteringspartner varför du är välkommen att enkelt söka tjänsten på www.hrcommitment.se

Sök gärna tjänsten omgående, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kommer att tillsättas så snart det blir rätt matchning mellan Transportföretagen och kandidat.

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du välkommen att kontakta Pär Bönnestig på +46 (0)70-925 39 91 eller par.bonnestig@hrcommitment.se.

Du kan också kontakta vår VD, Manne Didehvar på +46 (0)70-962 75 10 eller manne.didehvar@hrcommitment.se.

Ny domarutnämning

Regeringen har den 6 maj utnämnt en rådman.

Så byggs framtidens domstolar

En ny arkitekturpolicy har tagits fram för Sveriges Domstolar. Den ska ligga till grund för arbetet med att skapa och bevara god arkitektur vid förhyrningar, investeringar och i förvaltning.

Foyen flyttar in i NK-huset

Foyen flyttar till ett nytt kontor med större ytor högst upp i NK-huset i Stockholm, med utsikt över Kungsträdgården.

Linklaters får ny MP

Linklaters utser Niclas Widjeskog till ny managing partner för den nordiska verksamheten med start den 1 maj 2021.

Ny styrelse i SACG

Svenska Föreningen mot Piratkopiering utsåg nyligen en ny styrelse bestående av tolv jurister.

Ny delägare i Bird & Bird

Olof Wetterling lämnar MAQS och blir ny delägare i Bird & Bird.

38 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 38 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 16 april.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 22 april utnämnt en hovrättslagman och tre chefsrådmän.

Foto Wavebreakmedia

Elva nya domare

Regeringen har 15 april utnämnt elva nya domare.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 8 april utnämnt fem rådmän och två tekniska råd.

Höjt anslag till domstolar

Regeringen har beslutat att höja anslaget till Sveriges Domstolar med 50 miljoner kronor.

Ny delägare i Baker McKenzie

Sibel Yilmaz tillträder som ny delägare på Baker McKenzie den 3 maj.

Pandemins påverkan på rättsväsendet

Brottsförebyggande rådet har idag publicerat en rapport där man undersökt hur rättsväsendets arbete med att utreda och klara upp anmälda brott har påverkats av den pågående pandemin.

Foto Igor Stevanovic

Ökat förtroende för domstolarna

När förtroendet för samhällsinstitutioner, medier, politiska partier och företag mäts placerar domstolarna sig på en fjärde plats i kategorin samhällsinstitutioner.

Nygamla medarbetare till Astra advokater

Anders Thylin anslöt till Astra Advokater vid årsskiftet och tillsammans med Anders Fernlund förstärks byråns kompetens inom området franchising.

Storbyrå och åklagare populär arbetsplats

På första plats i en stor undersökning bland juriststudenter om den populäraste arbetsplatsen, hamnar i år Mannheimer Swartling och på andra plats Åklagarmyndigheten.

Foto Wavebreakmedia

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 18 mars utnämnt 17 nya domare.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt