Bli kund Annonsera
söndag 9 maj 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Bolagsjurist SkandiabankenPublicerad:
27 april 2021


Skandia hjälper kunder att ta beslut här och nu – för ett tryggt och rikt liv på sikt.

Vi har erbjudit människor ekonomisk trygghet i mer än 160 år – vi vet att det är lönsamt att förutse och förebygga. Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du ska kunna växa.

Nu söker Skandiabanken en bolagsjurist som vill bidra till ett hållbart värdeskapande i ett bolag som tar ansvar. Vi söker dig som är i början av din karriär och som vill få möjlighet att utvecklas i rollen som bolagsjurist inom en av Sveriges största bank- och försäkringskoncerner. 

Din roll
I din nya roll som bolagsjurist på Skandiabanken kommer du att ingå i ett team som idag består av fem jurister, inklusive chefsjuristen, och en paralegal. Teamet tillhandahåller juridisk rådgivning och stöd till verksamheten, ledningen och styrelsen i bland annat affärsjuridiska frågor och frågor som rör bolags- och näringsrätt.

I din roll kommer du att få möjlighet att arbeta brett och stötta våra olika verksamhetsområden i varierande juridiska frågor. Du kommer också att stötta de mer seniora juristerna i deras uppdrag. I takt med att du lär dig verksamheten och vår affär ser vi att du får allt mer eget ansvar.

Rollen innebär också att du kommer att arbeta nära Skandiakoncernens övriga jurister.

Din profil
Vi söker dig som har juristexamen med goda betyg och 1–3 års erfarenhet av juridiskt arbete från advokatbyrå, bolag eller domstol. Erfarenhet från bank eller annan tillståndspliktig verksamhet, kunskap om regelverk på finansmarknadsområdet eller utbildning i ekonomi är meriterande.

För att lyckas i rollen som bolagsjurist hos oss är du resultatinriktad, noggrann och analytisk. Vi ser att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska, och har förmågan att på ett pedagogiskt sätt föra fram dina budskap. Du är lösningsorienterad och en serviceinriktad lagspelare som på ett prestigelöst sätt kan samarbeta med alla dina kollegor för att nå uppsatta mål. Du har samtidigt förmåga att självständigt driva dina ärenden.

Vi erbjuder
Banken erbjuder dig ett utvecklande och stimulerande arbete där du kommer att ges stora möjligheter att utvecklas och växa i din roll. Du erbjuds en plats i ett litet team av jurister som jobbar med hög ambitionsnivå men också med ett stort mått av humor i vardagen.

Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan!

I rekryteringsprocessen samarbetar Skandiabanken med Jurek Rekrytering och Bemanning. Urvalet sker löpande så välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Notera att vi inte tar emot ansökningar via e-post. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catarina Isaksson på telefonnummer 076-002 69 81 alternativt catarina.isaksson@jurek.se.

Om Skandia
Vi är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra.

Vi erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att våra kunder ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Vi erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för våra kunder genom vår rådgivning. Av våra närmare 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia.

Ansök nu

Ny domarutnämning

Regeringen har den 6 maj utnämnt en rådman.

Så byggs framtidens domstolar

En ny arkitekturpolicy har tagits fram för Sveriges Domstolar. Den ska ligga till grund för arbetet med att skapa och bevara god arkitektur vid förhyrningar, investeringar och i förvaltning.

Foyen flyttar in i NK-huset

Foyen flyttar till ett nytt kontor med större ytor högst upp i NK-huset i Stockholm, med utsikt över Kungsträdgården.

Linklaters får ny MP

Linklaters utser Niclas Widjeskog till ny managing partner för den nordiska verksamheten med start den 1 maj 2021.

Ny styrelse i SACG

Svenska Föreningen mot Piratkopiering utsåg nyligen en ny styrelse bestående av tolv jurister.

Ny delägare i Bird & Bird

Olof Wetterling lämnar MAQS och blir ny delägare i Bird & Bird.

38 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 38 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 16 april.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 22 april utnämnt en hovrättslagman och tre chefsrådmän.

Foto Wavebreakmedia

Elva nya domare

Regeringen har 15 april utnämnt elva nya domare.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 8 april utnämnt fem rådmän och två tekniska råd.

Höjt anslag till domstolar

Regeringen har beslutat att höja anslaget till Sveriges Domstolar med 50 miljoner kronor.

Ny delägare i Baker McKenzie

Sibel Yilmaz tillträder som ny delägare på Baker McKenzie den 3 maj.

Pandemins påverkan på rättsväsendet

Brottsförebyggande rådet har idag publicerat en rapport där man undersökt hur rättsväsendets arbete med att utreda och klara upp anmälda brott har påverkats av den pågående pandemin.

Foto Igor Stevanovic

Ökat förtroende för domstolarna

När förtroendet för samhällsinstitutioner, medier, politiska partier och företag mäts placerar domstolarna sig på en fjärde plats i kategorin samhällsinstitutioner.

Nygamla medarbetare till Astra advokater

Anders Thylin anslöt till Astra Advokater vid årsskiftet och tillsammans med Anders Fernlund förstärks byråns kompetens inom området franchising.

Storbyrå och åklagare populär arbetsplats

På första plats i en stor undersökning bland juriststudenter om den populäraste arbetsplatsen, hamnar i år Mannheimer Swartling och på andra plats Åklagarmyndigheten.

Foto Wavebreakmedia

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 18 mars utnämnt 17 nya domare.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt