Bli kund Annonsera
söndag 9 maj 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Bolagsjurist till ICA-handlarnas Förbund


Publicerad:
26 april 2021


Vill du arbeta med ett av Sveriges mest kända varumärken och i en organisation som har en stark entreprenörsanda? Trivs du i en företagskultur med engagemang och spännande arbetsuppgifter inom olika rättsområden? Nu har du chansen att få vara med och stötta Sveriges ICA-handlare, vi söker en vikarierande bolagsjurist!
 
Vi erbjuder dig 
Vi erbjuder dig en stimulerande tjänst med varierande arbetsuppgifter inom många olika rättsområden. Du kommer att få möjlighet att påverka och utvecklas i ditt arbete. Juristavdelningen hos oss på ICA-handlarnas Förbund är ett litet team som arbetar brett inom hela verksamheten. Du kommer att få vara med att utveckla juristavdelningen genom att bl.a. upprätta policys, skapa mallar och rutiner.  
 
Din roll 
Som bolagsjurist inom ICA-handlarnas Förbund fungerar du som rådgivare till enskilda ICA-handlare i en mängd skiftande juridiska frågor. Eftersom ICA-handlarna driver butikerna som egenföretagare varierar frågeställningarna och du kommer att ha daglig kontakt med handlarna runt om i landet. Du fyller en viktig funktion i vår medlemsverksamhet och service.

Du kommer även att arbeta tillsammans med andra delar av verksamheten samt vara med och bidra aktivt i olika projekt och frågor. Det innebär många olika kontakter både internt inom ICA-systemet och externt. Juristavdelningen består idag av tre bolagsjurister och en chefsjurist.   
 
Vem är du? 
Vi ser gärna att du är en positiv och utåtriktad person som trivs med att hantera både stora och små frågor. Du är prestigelös i ditt sätt att vara och serviceinriktad. Vidare har du god initiativ- och samarbetsförmåga och kan ta stort eget ansvar och arbeta självständigt. Det är viktigt att du är förtroendeingivande och har lätt att skapa kontakter och vara en god lyssnare. Du ska även vara genuint intresserad av att förstå ICA-handlarnas frågor och vardag. Du förväntas även ha ett gott omdöme, god integritet och vara lösningsorienterad.  
 
För att lyckas i rollen behöver du ha en juristexamen och 2–4 års erfarenhet från till exempel advokatbyrå eller domstol. Eftersom du kommer att arbeta inom flera olika rättsområden är det viktigt att du uppskattar möjligheten att få arbeta brett med juridik och har mycket goda allmänjuridiska kunskaper. Erfarenhet av arbete med tvister eller regulatoriska frågor inom detaljhandelns område är meriterande.  Eftersom arbetet även innebär en del administration ser vi det även som ett plus om du har ett sinne för struktur och organisation.   
 
Din nya arbetsgivare
ICA-handlarnas Förbund är medlemsorganisation för Sveriges alla ICA-handlare och majoritetsägare i ICA Gruppen. Vår uppgift är att stärka ICA-handlarnas möjligheter att äga och driva butiker med lönsamhet, konkurrenskraft och högt kundförtroende samt även i övrigt tillvarata medlemmars gemensamma intressen. 
 
Förbundet består av drygt 1500 medlemmar (ICA-handlare) och 45 medarbetare som arbetar med bland annat medlemsservice, finansförvaltning, ägarstyrning, kommunikation, näringslivsfrågor, HR, ekonomi och juridik. ICA-handlarnas Förbund har sitt huvudkontor i fina lokaler i nya ICA-huset på Kolonnvägen i Solna.  
 
Din ansökan
Skicka din ansökan med CV, personligt brev, betyg och arbetsbetyg till oss senaste den 16 maj. Notera att tjänsten är ett vikariat under ett år med eventuell möjlighet till förlängning.

ANSÖK HÄR
 
Dina eventuella funderingar
Frågor och funderingar besvaras av Anna-Karin Liljeholm, chefsjurist, telefon 08-55 33 99 06 eller e-post anna-karin.liljeholm@icahandlarna.se alternativt Karin Axelsson, HR strateg, telefon 08- 55 33 99 32 eller e-post karin.axelsson@icahandlarna.se.

Villkor

Anställningsform: Vikariat
Varaktighet: 1 år eller längre
Arbetstid: Heltid
Lönevillkor: Fast

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2021-05-16

Ny domarutnämning

Regeringen har den 6 maj utnämnt en rådman.

Så byggs framtidens domstolar

En ny arkitekturpolicy har tagits fram för Sveriges Domstolar. Den ska ligga till grund för arbetet med att skapa och bevara god arkitektur vid förhyrningar, investeringar och i förvaltning.

Foyen flyttar in i NK-huset

Foyen flyttar till ett nytt kontor med större ytor högst upp i NK-huset i Stockholm, med utsikt över Kungsträdgården.

Linklaters får ny MP

Linklaters utser Niclas Widjeskog till ny managing partner för den nordiska verksamheten med start den 1 maj 2021.

Ny styrelse i SACG

Svenska Föreningen mot Piratkopiering utsåg nyligen en ny styrelse bestående av tolv jurister.

Ny delägare i Bird & Bird

Olof Wetterling lämnar MAQS och blir ny delägare i Bird & Bird.

38 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 38 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 16 april.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 22 april utnämnt en hovrättslagman och tre chefsrådmän.

Foto Wavebreakmedia

Elva nya domare

Regeringen har 15 april utnämnt elva nya domare.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 8 april utnämnt fem rådmän och två tekniska råd.

Höjt anslag till domstolar

Regeringen har beslutat att höja anslaget till Sveriges Domstolar med 50 miljoner kronor.

Ny delägare i Baker McKenzie

Sibel Yilmaz tillträder som ny delägare på Baker McKenzie den 3 maj.

Pandemins påverkan på rättsväsendet

Brottsförebyggande rådet har idag publicerat en rapport där man undersökt hur rättsväsendets arbete med att utreda och klara upp anmälda brott har påverkats av den pågående pandemin.

Foto Igor Stevanovic

Ökat förtroende för domstolarna

När förtroendet för samhällsinstitutioner, medier, politiska partier och företag mäts placerar domstolarna sig på en fjärde plats i kategorin samhällsinstitutioner.

Nygamla medarbetare till Astra advokater

Anders Thylin anslöt till Astra Advokater vid årsskiftet och tillsammans med Anders Fernlund förstärks byråns kompetens inom området franchising.

Storbyrå och åklagare populär arbetsplats

På första plats i en stor undersökning bland juriststudenter om den populäraste arbetsplatsen, hamnar i år Mannheimer Swartling och på andra plats Åklagarmyndigheten.

Foto Wavebreakmedia

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 18 mars utnämnt 17 nya domare.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt