Bli kund Annonsera
söndag 9 maj 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Jurist till Högskolan i Halmstad


Publicerad:
16 april 2021


Högskolan i Halmstad rustar människor för framtiden genom att skapa värden, driva innovation och utveckla samhället. Ända sedan starten 1983 har verksamheten präglats av nytänkande. I dag är vi cirka 600 medarbetare och cirka 9.000 studenter, har ett brett utbildningsutbud och internationellt välrenommerad forskning som bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Högskolan deltar aktivt i samhällsutvecklingen genom omfattande och uppmärksammad samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Högskolan erbjuder en spännande roll i en dynamisk verksamhet med kompetenta och engagerade medarbetare. Den breda variationen av arbetsuppgifter och juridiska frågeställningar i kombination med en mängd olika kontaktytor gör arbetsmiljön stimulerande och utvecklande.

Vi söker en jurist till en nyinrättad tjänst med fokus på forskningsjuridik och rättsområden som anknyter till det. Högskolan har idag en högskolejurist med fokus på det förvaltningsjuridiska området, och nu stärker vi det juridiska stödet inom forskning. Du kommer att tillhöra högskolekansliet som förutom forskningsstöd också ansvarar för handläggnings- och utredningsstöd åt Högskolans ledning, styrelse och nämnder, registratur och arkiv, juridiskt stöd och kvalitetssamordning.

Arbetsuppgifter

Som jurist blir du ett viktigt juridiskt stöd i Högskolans utveckling av forskning och forskningsprojekt med externa aktörer såväl i Sverige som internationellt. Du ger stöd och råd främst med avtalshantering men du kommer också att arbeta med andra juridiska frågor kopplat till forskningsdata, dataskyddsfrågor, forskningsetik och projekt för att skapa innovationer. Avtalshanteringen handlar till exempel om att kunna upprätta, förhandla, granska och ge stöd vid framtagande av forskningsavtal, sekretessavtal, finansieringsavtal, avtal om uppdragsforskning och avtal om doktorander.

Därutöver kommer du även arbeta med olika former av samverkansavtal med till exempel andra nationella och internationella lärosäten, aktörer från näringslivet och annan offentlig verksamhet. Du arbetar tillsammans med bland andra forskare, projektledare och chefer med stöd och råd i enskilda rättsliga frågor men också genom att ta fram mer övergripande information och genom att hålla internutbildningar. Även andra på högskolekansliet förekommande arbetsuppgifter kan komma att ingå.

I arbetet kommer du att ägna en del av din tid specifikt åt forskningsprojekt vid Akademin för informationsteknologi inom bland annat artificiell intelligens och delområdet informationsdriven vård.

Du och högskolejuristen med fokus på det förvaltningsjuridiska området kommer arbeta nära varandra och fungera som back-up till varandra. Du kommer ges möjlighet att samverka och utbyta erfarenheter med jurister på andra lärosäten i Sverige genom att bland annat ingå i nationella nätverk. Eftersom detta är en nyinrättad tjänst får du möjlighet att från början vara med och utforma arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en juristexamen och gärna några års erfarenhet av juridiskt arbete från verksamhet som är relevant för denna tjänst. Vi ser gärna att du är insatt i frågor som rör forskningsrelaterad juridik inom exempelvis avtalsrätt, allmän affärsjuridik och immaterialrätt. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska. Du tycker att frågor kopplat till forskning är intressanta och något du vill lära dig mer om.

Som jurist hos oss på Högskolan i Halmstad behöver du vara en serviceinriktad person med en lösningsorienterad förmåga. Du kan förklara vad lagen säger, men också kunna ge råd om hur lagarna ska tolkas och tillämpas praktiskt i aktuella fall. Du trivs med att arbeta verksamhetsnära och växla perspektiv mellan det strategiska och operativa. Du är strukturerad, noggrann och samtidigt flexibel. Du har god samarbetsförmåga och är lyhörd samtidigt som du arbetar självständigt och är drivande. Du bidrar till att skapa en god arbetsplats som präglas av engagemang och arbetsglädje. Stor vikt kommer att fästas vid den personliga lämpligheten.

Intervjuer hålls löpande under ansökningsperioden, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Varmt välkommen till Högskolan i Halmstad!

ANSÖK HÄR

Vi undanber oss all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser.

Villkor

Individuell lönesättning tillämpas
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse
Löneform: Månadslön
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Halmstad

Referensnummer: 2021/31

Kontakt: Gunilla Lindestam de Vries, Kanslichef, 035-167100, Ragnar Petersson, Högskolejurist, 035-167100

Facklig företrädare: Camilla Soto, ST, 035-167242, Kristina Hildebrand, Saco-S, 070-7721015, Anniqa Lagergren, OFR, 035-167655

Sista ansökningsdag: 2021-05-09

Ny domarutnämning

Regeringen har den 6 maj utnämnt en rådman.

Så byggs framtidens domstolar

En ny arkitekturpolicy har tagits fram för Sveriges Domstolar. Den ska ligga till grund för arbetet med att skapa och bevara god arkitektur vid förhyrningar, investeringar och i förvaltning.

Foyen flyttar in i NK-huset

Foyen flyttar till ett nytt kontor med större ytor högst upp i NK-huset i Stockholm, med utsikt över Kungsträdgården.

Linklaters får ny MP

Linklaters utser Niclas Widjeskog till ny managing partner för den nordiska verksamheten med start den 1 maj 2021.

Ny styrelse i SACG

Svenska Föreningen mot Piratkopiering utsåg nyligen en ny styrelse bestående av tolv jurister.

Ny delägare i Bird & Bird

Olof Wetterling lämnar MAQS och blir ny delägare i Bird & Bird.

38 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 38 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 16 april.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 22 april utnämnt en hovrättslagman och tre chefsrådmän.

Foto Wavebreakmedia

Elva nya domare

Regeringen har 15 april utnämnt elva nya domare.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 8 april utnämnt fem rådmän och två tekniska råd.

Höjt anslag till domstolar

Regeringen har beslutat att höja anslaget till Sveriges Domstolar med 50 miljoner kronor.

Ny delägare i Baker McKenzie

Sibel Yilmaz tillträder som ny delägare på Baker McKenzie den 3 maj.

Pandemins påverkan på rättsväsendet

Brottsförebyggande rådet har idag publicerat en rapport där man undersökt hur rättsväsendets arbete med att utreda och klara upp anmälda brott har påverkats av den pågående pandemin.

Foto Igor Stevanovic

Ökat förtroende för domstolarna

När förtroendet för samhällsinstitutioner, medier, politiska partier och företag mäts placerar domstolarna sig på en fjärde plats i kategorin samhällsinstitutioner.

Nygamla medarbetare till Astra advokater

Anders Thylin anslöt till Astra Advokater vid årsskiftet och tillsammans med Anders Fernlund förstärks byråns kompetens inom området franchising.

Storbyrå och åklagare populär arbetsplats

På första plats i en stor undersökning bland juriststudenter om den populäraste arbetsplatsen, hamnar i år Mannheimer Swartling och på andra plats Åklagarmyndigheten.

Foto Wavebreakmedia

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 18 mars utnämnt 17 nya domare.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt