Bli kund Annonsera
söndag 9 maj 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Arbetsrättsjurist till IfPublicerad:
14 april 2021


Människorna är grunden för Ifs framgång - välmående, engagerade och kompetenta medarbetare är kritiskt för att If ska fortsätta vara Nordens största och hälsosammaste försäkringsbolag. Du kommer att ingå i ett nordiskt team, Employment Relations och Human Resources Compliance teamet, som består av sju väldigt trevliga och kompetenta kollegor. Teamet består främst av jurister, två i Sverige, fyra i Finland, en i Norge och en i Danmark. Nu går en av våra jurister i Sverige i pension och vi söker en ny kollega.

Om rollen

Du kommer att stötta och ge kvalificerad rådgivning till HR Business Partners och HR Support, främst i olika personalcase, organsiationsförändringar mm. Dina ansvarsområden omfattar bland annat:

• Rådgivning inom relevant arbetsrätt och tolkning av kollektivavtal

• Övergripande ansvar för fackliga kollektivavtalsförhandlingar

• Nära samarbete med Compensation och Benefits teamet för att ge rådgivning gällande ersättning, pension och andra förmåner

• Att proaktivt bevaka och analysera nya regler och ny lagstiftning

• Supporterande aktiviteter – t. ex. utbildning och information till verksamheten i arbetsrättsliga frågeställningar

• Ansvar för alla juridiska spörsmål gällande arbetsmiljöfrågor

• Kvalitetssäkring och – vid behov – utveckla befintliga processer inom arbetsrätt, i nära samarbete med dina nordiska kollegor inom Nordic ER och HR Compliance Team.

Vi ser kontinuerlig kompetensutveckling som nyckeln till framgång och välkomnar egna initiativ och stort engagemang.

Vem är du?

Du har en högskoleexamen inom juridik och minst fem års relevant arbetslivserfarenhet av kvalificerat arbete inom arbetsrätt, internt från ett annat större bolag. Du är affärsmässig i ditt sätt och har lätt för att se till helheten.

För att lyckas i rollen är du positiv, prestigelös, lyhörd och lösningsorienterad. Du är van att hantera många saker samtidigt och du är inte rädd för att fatta beslut. Du är proaktiv, ser möjligheter och är duktig på att tolka lagstiftningen så att den blir ett stöd för businessen.

Du är van att arbeta självständigt och som en del av ett större team delar gärna med dig av dina kunskaper till andra. Som person är du kommunikativ, har hög integritet och samarbetar väl med andra. Du trivs med att ha många kontaktytor såväl internt som externt. Du är analytisk och har lätt för att sätta saker i sitt sammanhang.

Hos oss får du möjlighet att bli en del av ett team där alla ger det lilla extra - både för kunder, kollegor och andra intressenter. I en organisation som bygger på förtroende och kompetens lyser vårt kärnvärde We put our hearts into it igenom - särskilt när vi måste förstå, analysera och förklara komplexa frågor samt när vi behöver ta itu med svåra situationer. Vi tror att detta görs bäst när du trivs på jobbet, och välkomnar dig därför till en arbetsplats med mycket skratt och positivitet!

Tjänsten är placerad i Bergshamra. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, på Jurek Law, Ulriikka Järnefelt telefon 0766 33 14 40. Du söker tjänsten via vår hemsida, www.jurek.se

Varmt välkommen med din ansökan på engelska. Intervjuer sker löpande.

Ansök nu

We´re If. Our purpose is to give people confidence today to shape their tomorrow.

To make this possible, trust is our backbone. We stay ahead and challenge ourselves to grow. And we always put our hearts into it – because it takes more than bright minds to make brilliant things.

We´re a team of 7,900 dedicated professionals at the leading Nordic-Baltic insurance company. But most importantly, we are protectors of people, enablers of companies and encouragers of dreams. With our joint force of expertise and engagement we always stand by our customers´ side. Giving them the security and the confidence to be curious, explore new worlds, start new businesses and live their lives. Come and join us!

Ny domarutnämning

Regeringen har den 6 maj utnämnt en rådman.

Så byggs framtidens domstolar

En ny arkitekturpolicy har tagits fram för Sveriges Domstolar. Den ska ligga till grund för arbetet med att skapa och bevara god arkitektur vid förhyrningar, investeringar och i förvaltning.

Foyen flyttar in i NK-huset

Foyen flyttar till ett nytt kontor med större ytor högst upp i NK-huset i Stockholm, med utsikt över Kungsträdgården.

Linklaters får ny MP

Linklaters utser Niclas Widjeskog till ny managing partner för den nordiska verksamheten med start den 1 maj 2021.

Ny styrelse i SACG

Svenska Föreningen mot Piratkopiering utsåg nyligen en ny styrelse bestående av tolv jurister.

Ny delägare i Bird & Bird

Olof Wetterling lämnar MAQS och blir ny delägare i Bird & Bird.

38 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 38 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 16 april.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 22 april utnämnt en hovrättslagman och tre chefsrådmän.

Foto Wavebreakmedia

Elva nya domare

Regeringen har 15 april utnämnt elva nya domare.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 8 april utnämnt fem rådmän och två tekniska råd.

Höjt anslag till domstolar

Regeringen har beslutat att höja anslaget till Sveriges Domstolar med 50 miljoner kronor.

Ny delägare i Baker McKenzie

Sibel Yilmaz tillträder som ny delägare på Baker McKenzie den 3 maj.

Pandemins påverkan på rättsväsendet

Brottsförebyggande rådet har idag publicerat en rapport där man undersökt hur rättsväsendets arbete med att utreda och klara upp anmälda brott har påverkats av den pågående pandemin.

Foto Igor Stevanovic

Ökat förtroende för domstolarna

När förtroendet för samhällsinstitutioner, medier, politiska partier och företag mäts placerar domstolarna sig på en fjärde plats i kategorin samhällsinstitutioner.

Nygamla medarbetare till Astra advokater

Anders Thylin anslöt till Astra Advokater vid årsskiftet och tillsammans med Anders Fernlund förstärks byråns kompetens inom området franchising.

Storbyrå och åklagare populär arbetsplats

På första plats i en stor undersökning bland juriststudenter om den populäraste arbetsplatsen, hamnar i år Mannheimer Swartling och på andra plats Åklagarmyndigheten.

Foto Wavebreakmedia

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 18 mars utnämnt 17 nya domare.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt