Bli kund Annonsera
söndag 9 maj 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

CauseyWestling söker skatterådgivare med erfarenhet från industrisektorn


Publicerad:
12 april 2021


Vi söker dig som vill vara med och driva vår satsning mot industrisektorn. Du blir en del av ett snabbväxande och dynamiskt företag!

Om företaget

CauseyWestling grundades år 2004 och består idag av ett trettiotal engagerade medarbetare. Vi är Sveriges största skattebyrå specialiserad på fastighetssektorn, men har med åren börjat bredda vårt affärsområde till att omfatta även andra sektorer. Vi är nu intresserade av att bredda oss mot industrisektorn och letar efter en person som kan ha det övergripande ansvaret för att bygga upp och vidareutveckla våra tjänsteområden mot denna sektor.

Arbetsuppgifter

För denna roll söker vi en person som vill vara med och starta upp och driva ett nytt område inom företaget mot sektorn Industrier. Den tilltänkta personen ska kunna bidra med kunskap kring vilken problematik som industribranschen står inför gentemot skatterelaterade frågor samt ha bra inblick i hur dess skatteorganisationer är uppbyggda. Förutom att bidra med nya kunder till företagets redan gedigna kundstock så förväntas du även driva och se framtida möjligheter inom området.

I rollen kommer det även att ingå att arbeta mot ett uppsatt budgetmål samt koppla samman det nya området med företagets redan befintliga tjänsteområden. Vi tror att rollen framöver även kommer att leda och utveckla ett eget team.

Kvalifikationer

Vi söker en person som har omfattande erfarenhet av att arbeta med skattefrågor riktade mot industribranschen. Personen vi söker ska ha god förståelse för samtliga problem och frågeställningar som kan uppkomma inom industrisektorn. Vi ser även att man har god förmåga att omvandla komplexa skattefrågor till praktisk tillämpning i verksamheten. Vi tror att personen vi söker har arbetat i ca 8-10 år inom något av de större skatte-och /eller revisionsbolagen. Har man dessutom erfarenhet av att ha arbetat inom t.ex. Group of Tax på ett industribolag så är det mycket meriterande.

Vi ser det som ett stort plus om man sedan tidigare har en passande kundstock eller inom en kortare tid kan arbeta upp en passande kundstock i arbetet med att bredda bolagets frågor till en ny sektor.

Rollen kommer framöver eventuellt även innebära ledaransvar för ett team och det är därför meriterande om personen i fråga tidigare haft ansvar för medarbetare.

Som person är den vi letar efter självgående och drivande inom sitt eget tjänsteområde samt tycker om att ta ett helhetsansvar och arbetsleda sina framtida medarbetare. Det är viktigt att personen i fråga även har ett analytiskt angreppssätt och ett intresse av att driva förändring och kontinuerligt förbättringsarbete. Tjänsten kommer till stor del att formas efter den som anställs där man erbjuds stora möjligheter att utvecklas tillsammans med företaget, varför vi lägger stor vikt vid personligheten.

Erbjudande

Vi erbjuder dig en spännande och utvecklande tjänst där du har stor möjlighet att få vara delaktig inom bolagets utveckling samt att driva något eget. Både inom den kommande affärssektorn men även av företaget som stort.

Vi har en tajt sammanhållning inom företaget och värdesätter interaktionen mellan våra medarbetare. Vidare har vi teamaktiviteter, AW samt diverse tillställningar för att öka vår gemenskap vilket vi ser som en nyckelfaktor för att lyckas.

Övrigt

Tjänsten är tillsvidareanställning. Vi arbetar löpande med rekrytering och urval till denna tjänst och ser gärna att du ansöker så snart som möjligt genom att skicka in CV, personligt brev samt betyg/intyg från universitet/högskola och övriga intyg i PDF-format. Vänligen inkludera i ditt personliga brev varför just du är intresserad av oss och vad du tror att du kan tillföra. Ansök innan den 15 maj 2021 via vår hemsida,

Vid eventuella frågor, kontakta Emma Rudenstam på e-post emma.rudenstam@causeywestling.com

Ny domarutnämning

Regeringen har den 6 maj utnämnt en rådman.

Så byggs framtidens domstolar

En ny arkitekturpolicy har tagits fram för Sveriges Domstolar. Den ska ligga till grund för arbetet med att skapa och bevara god arkitektur vid förhyrningar, investeringar och i förvaltning.

Foyen flyttar in i NK-huset

Foyen flyttar till ett nytt kontor med större ytor högst upp i NK-huset i Stockholm, med utsikt över Kungsträdgården.

Linklaters får ny MP

Linklaters utser Niclas Widjeskog till ny managing partner för den nordiska verksamheten med start den 1 maj 2021.

Ny styrelse i SACG

Svenska Föreningen mot Piratkopiering utsåg nyligen en ny styrelse bestående av tolv jurister.

Ny delägare i Bird & Bird

Olof Wetterling lämnar MAQS och blir ny delägare i Bird & Bird.

38 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 38 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 16 april.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 22 april utnämnt en hovrättslagman och tre chefsrådmän.

Foto Wavebreakmedia

Elva nya domare

Regeringen har 15 april utnämnt elva nya domare.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 8 april utnämnt fem rådmän och två tekniska råd.

Höjt anslag till domstolar

Regeringen har beslutat att höja anslaget till Sveriges Domstolar med 50 miljoner kronor.

Ny delägare i Baker McKenzie

Sibel Yilmaz tillträder som ny delägare på Baker McKenzie den 3 maj.

Pandemins påverkan på rättsväsendet

Brottsförebyggande rådet har idag publicerat en rapport där man undersökt hur rättsväsendets arbete med att utreda och klara upp anmälda brott har påverkats av den pågående pandemin.

Foto Igor Stevanovic

Ökat förtroende för domstolarna

När förtroendet för samhällsinstitutioner, medier, politiska partier och företag mäts placerar domstolarna sig på en fjärde plats i kategorin samhällsinstitutioner.

Nygamla medarbetare till Astra advokater

Anders Thylin anslöt till Astra Advokater vid årsskiftet och tillsammans med Anders Fernlund förstärks byråns kompetens inom området franchising.

Storbyrå och åklagare populär arbetsplats

På första plats i en stor undersökning bland juriststudenter om den populäraste arbetsplatsen, hamnar i år Mannheimer Swartling och på andra plats Åklagarmyndigheten.

Foto Wavebreakmedia

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 18 mars utnämnt 17 nya domare.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt