Bli kund Annonsera
måndag 1 mars 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Nischbyrå söker processjurist samt jurist till transaktionsteamet


Publicerad:
22 februari 2021


Falkenborn Advokatbyrå är en exklusiv nischbyrå verksam inom fastighetsbranschen med särskild tonvikt på fastighetstransaktioner, kommersiell hyresrätt och tvistelösning. Våra klienter utgörs framför allt av ledande fastighetsbolag, fonder och några av Sveriges största kapitalförvaltare.

Kvalitet är A och O för oss och vi har därför valt att arbeta med stark specialisering och stort kunskapsutbyte mellan våra anställda. Hos oss kommer du att arbeta i mindre team och nära seniora kollegor.

För oss är det sedan länge självklart att vår arbetsplats ska erbjuda möjlighet till långsiktig utveckling och en sund balans mellan arbete och privatliv. Vi tror att detta i kombination med vår marknadsposition och våra spännande ärenden gör oss till ett unikt och attraktivt alternativ.

Just nu söker vi två jurister. Vi vill att du som söker dig till oss har mycket goda studiemeriter och förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska vara ansvarstagande, kvalitetsmedveten och ha ett gott omdöme. Det är viktigt att du har ett intresse för våra klienters affärer, men också att du vill vara med och utveckla verksamheten tillsammans med oss. För att passa i vår verksamhet bör du också ha ett genuint intresse för juridik.  

Processjurist

Vi söker en jurist med processvana som vill vara med och utveckla vår grupp för tvistelösning samt företräda våra klienter inför domstol och skiljenämnd. Vårt mål är att du på några års sikt ska arbeta självständigt med tvistelösning. Du som söker tjänsten bör lämpligen vara nybliven fiskal, hålla på att avsluta notarietjänstgöringen eller ha motsvarande erfarenhet av tvistelösning från advokatbyrå. Vill du veta mer om tjänsten eller om oss? Ring Lena R. Westrup (070-348 82 45).

Transaktionsjurist

Vi söker en jurist med viss transaktionsvana. Du kommer främst att arbeta med olika typer av fastighetstransaktioner, men även med annan fastighets- och bolagsrelaterad juridik. Erfarenhet från fastighetsbranschen är meriterande men inget krav för denna tjänst. Du som söker tjänsten bör ha erfarenhet från advokatbyrå eller annan motsvarande erfarenhet. Vill du veta mer om tjänsten? Ring Elin Gylder (070-545 15 14).

___________________________________

Vi vill ha din ansökan senast den 16 mars, men rekryteringsprocessen sker löpande så vänta inte med din ansökan. Ansökan skickar du till karin.vellas@falkenborn.se.

Länk till hemsida

DLA Piper får ny delägare

Advokatbyrån DLA Piper tar emot Erik Brändt Öfverholm som ny delägare från den 1 mars.

Ny president i kammarrätten

Regeringen har utnämnt lagmannen Stefan Holgersson till kammarrättspresident i Kammarrätten i Stockholm.

Domstolarna fick en halv miljon nya mål

Under 2020 strömmade det in nästan en halv miljon nya mål till landets domstolar. Det är fler än någonsin och en ökning med 27 procent på fem år.

Foto Andrii Yalanskyi

150 miljoner i sanktionsavgifter

Under förra året beslutade Integritetsskydds- myndigheten om sanktionsavgifter på 150 miljoner kronor, framför allt riktade mot verksamheter som inte har följt GDPR.

Foto Andrey Popov

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 18 februari utnämnt fem nya domare.

Tio åklagarrevisorer ska bli arton

Under våren ska Åklagarmyndigheten anställa åtta stycken åklagarrevisorer, vilket uppges vara ett led i satsningen att komma åt pengar från kriminella personer.

Foto Högsta domstolen

HD:s verksamhet 2020

Högsta domstolen har presenterat sin verksamhetsberättelse för 2020. Den innehåller bland annat redogörelser för viktigare vägledande avgöranden, statistik och ett urval av andra händelser under året

Första steg mot ny domstol i Malmö

Nyligen lades den första byggstenen till den nya domstolsbyggnaden i Malmö.

Nya domare

Regeringen har den 11 februari utnämnt två hovrättsråd och en rådman.

Foto Uppsala universitet

Ny professor i Uppsala

Juridiska institutionen vid Uppsala Universitet har fått en ny juridikprofessor.

Konkurrensverket får utökade befogenheter

Riksdagen har beslutat att stärka Konkurrensverkets befogenheter på konkurrensområdet.

54 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 54 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 22 januari.

Två nya domarutnämningar

Regeringen har den 21 januari utnämnt Johan Sanner att vara lagman i Uddevalla tingsrätt och Marie Gerrevall att vara chefsrådman i Vänersborgs tingsrätt.

Två nya professorer i Stockholm

Den 14 januari 2021 befordrades Eleonora Rosati till professor i immaterialrätt och Karin Åhman till professor i statsrätt vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt