Bli kund Annonsera
måndag 1 mars 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Processförande Legal Manager till VISMA Financial SolutionsPublicerad:
18 februari 2021


Som Legal Manager hos Visma Financial Solutions i Helsingborg får du en fantastisk möjlighet att kombinera renodlad juridik med affärsfokus och ledararskap. Vi söker dig som älskar att processa och som drivs av ett positivt och inkluderande ledarskap.

På Visma Financial Solutions hjälper vi våra kunder att få betalt. Vi tar ansvar för hela processen från faktura till betalning. Med fokus på varje individuell situation är målet att hjälpa gäldenärerna att bli skuldfria genom en mjuk men rättvis hantering. Vi kallar det inkasso med hjärtat.

Arbetsbeskrivning

Som Legal Manager för vårt process-team så kommer du att leda teamet som består av två andra processjurister och en paralegal. Du kommer att ansvara för att utveckla avdelningen både strategiskt och operativt och säkerställa att teamet har rätt förutsättningar för att lyckas i sitt arbete.

Du kommer att rapportera till Affärsområdesansvarige och du kommer att ha en operativ roll som senior processjurist i teamet. Fokus ligger på processföring, vilket innebär att du för våra kunders räkning upprättar stämningsansökningar och konkursansökningar, har kontakt med motpartsombud samt agerar ombud i domstol. Du kommer även att agera juridisk rådgivare till kunder och andra inom bolaget samt vid behov utbilda bolagets anställda inom området. I rollen ingår även ansvar för avdelningens strategiska agenda och du får vara med och vidareutveckla Visma Financial Solutions juridiska tjänster och erbjudande till kunderna.

Vem är du?

Vi söker dig med avslutad juristexamen och med flera års erfarenhet av självständig processföring i domstol. Du är trygg i din kompetens och agerar med säkerhet i din ombudsroll vid förhandlingar. Byråerfarenhet och/eller tingstjänstgöring är meriterande. Annan relevant erfarenhet är om du arbetat som jurist på bolag eller myndighet, gärna med insolvensrätt eller om du har annan arbetslivserfarenhet från inkassobranschen.

Vi värdesätter särskilt dina personliga egenskaper och för att passa in så bör du ha en vilja att leda och utveckla och trivas med att ta egna initiativ. För rätt person finns stora möjligheter att växa med bolaget och möjligheter att utveckla organisationen och arbetssätten. Det är viktigt att du är kommunikativ och att du har lätt för att etablera relationer och att vinna förtroende.

Har du ledarerfarenhet, antingen från yrkeslivet eller från föreningslivet, så är det en fördel, men inget krav. Det viktigaste är att dina personliga egenskaper gör dig till en bra ledare och att du har en vision för ditt ledarskap.

Tillträde sker så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Visma Financial Solutions med Jurek Rekrytering & Bemanning. Urvalet sker löpande - välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ida Höglund på telefonnummer 0702–942272 alternativt ida.hoglund@jurek.se

Ansök nu

DLA Piper får ny delägare

Advokatbyrån DLA Piper tar emot Erik Brändt Öfverholm som ny delägare från den 1 mars.

Ny president i kammarrätten

Regeringen har utnämnt lagmannen Stefan Holgersson till kammarrättspresident i Kammarrätten i Stockholm.

Domstolarna fick en halv miljon nya mål

Under 2020 strömmade det in nästan en halv miljon nya mål till landets domstolar. Det är fler än någonsin och en ökning med 27 procent på fem år.

Foto Andrii Yalanskyi

150 miljoner i sanktionsavgifter

Under förra året beslutade Integritetsskydds- myndigheten om sanktionsavgifter på 150 miljoner kronor, framför allt riktade mot verksamheter som inte har följt GDPR.

Foto Andrey Popov

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 18 februari utnämnt fem nya domare.

Tio åklagarrevisorer ska bli arton

Under våren ska Åklagarmyndigheten anställa åtta stycken åklagarrevisorer, vilket uppges vara ett led i satsningen att komma åt pengar från kriminella personer.

Foto Högsta domstolen

HD:s verksamhet 2020

Högsta domstolen har presenterat sin verksamhetsberättelse för 2020. Den innehåller bland annat redogörelser för viktigare vägledande avgöranden, statistik och ett urval av andra händelser under året

Första steg mot ny domstol i Malmö

Nyligen lades den första byggstenen till den nya domstolsbyggnaden i Malmö.

Nya domare

Regeringen har den 11 februari utnämnt två hovrättsråd och en rådman.

Foto Uppsala universitet

Ny professor i Uppsala

Juridiska institutionen vid Uppsala Universitet har fått en ny juridikprofessor.

Konkurrensverket får utökade befogenheter

Riksdagen har beslutat att stärka Konkurrensverkets befogenheter på konkurrensområdet.

54 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 54 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 22 januari.

Två nya domarutnämningar

Regeringen har den 21 januari utnämnt Johan Sanner att vara lagman i Uddevalla tingsrätt och Marie Gerrevall att vara chefsrådman i Vänersborgs tingsrätt.

Två nya professorer i Stockholm

Den 14 januari 2021 befordrades Eleonora Rosati till professor i immaterialrätt och Karin Åhman till professor i statsrätt vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt