Bli kund Annonsera
måndag 1 mars 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Svensk Handel söker processjurist inom arbetsrättPublicerad:
12 februari 2021


Vi söker dig som vill vara en del av den spännande utvecklingen inom handeln.

Vi vill att du utifrån våra medlemsföretags och vår verksamhets behov bidrar med din juridiska kompetens på vår Arbetsrättsliga avdelning. Tjänsten är placerad på Svensk Handels huvudkontor i centrala Stockholm.

Arbetsbeskrivning:

I rollen som processjurist kommer du att arbeta vid avdelningens enhet för processer. Du ger arbetsrättslig rådgivning till våra medlemmar och driver för deras räkning processer i Arbetsdomstolen, allmänna domstolar samt förvaltningsdomstolar. Vidare kommer du även vara ett internt stöd vid hanteringen av arbetsrättsliga ärenden där du kommer att bidra med din processkunskap. Dina arbetsuppgifter kommer utöver tvistelösning i domstol bland annat att innefatta följande;

• att göra rättsutredningar av aktuella frågeställningar inom arbetsrätt och arbetsmiljö

• bevaka lagstiftningsarbete samt svara på remisser

• att medverka till framtagande, utveckling och genomförande av utbildningar och webinarier

Vem är du?

Vi söker dig med en juristexamen och med erfarenhet av att föra talan i domstol inom arbetsrättens område. Vi ser gärna att du har omkring fem års erfarenhet av att arbeta som processjurist på ett arbetsgivarförbund eller en advokatbyrå. Som person är du trygg i ombudsrollen, inger förtroende och har integritet. Du trivs med att arbeta självständigt, är noggrann, tålmodig och ansvarstagande. Vidare är du lyhörd samt besitter en mycket god samarbetsförmåga. Vi är övertygade om att du har ett stort engagemang för arbetsrätten, arbetslivet och företagandet. Vi ser gärna att du vill bidra med dina kunskaper.

Vad vi erbjuder:

Svensk Handel är en arbetsgivarorganisation som driver handelns frågor för parti-, detalj- och e-handeln. Idag förbättrar vi villkoren för drygt 9 000 handlare i Sverige. Vi erbjuder omväxlande arbetsuppgifter i en stimulerande och utvecklande miljö, med stor frihet under ansvar. Vi arbetar aktivt med intern kompetensutveckling och möjlighet till att anpassa rollen efter individuella önskemål.

På Svensk Handel är vi stolta över att ha en arbetsplats full av kunniga och engagerade kollegor. Vi trivs på jobbet, vilket visar sig i det goda samtalsklimatet och erfarenhetsutbytet kollegor emellan. Vi tillämpar kollektivavtalsvillkor, erbjuder generöst friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring och semesterbostäder i Sverige och utomlands.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering vid vårt huvudkontor i Stockholm och ingår i avdelningen Arbetsrätt och förhandling. Avdelningen består av cirka 40 medarbetare runt om i landet. Det förekommer resor i arbetet.

Ansökan:

I denna rekryteringsprocess samarbetar Svensk Handel med Jurek Law. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se Vänligen notera att urval sker löpande och att vi inte tar emot ansökningar via email. Vid eventuella frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Matilda Karlsson på matilda.karlsson@jurek.se.

Område         Stockholm
Anställning    Tillsvidare
Omfattning    Heltid

ANSÖK NU

DLA Piper får ny delägare

Advokatbyrån DLA Piper tar emot Erik Brändt Öfverholm som ny delägare från den 1 mars.

Ny president i kammarrätten

Regeringen har utnämnt lagmannen Stefan Holgersson till kammarrättspresident i Kammarrätten i Stockholm.

Domstolarna fick en halv miljon nya mål

Under 2020 strömmade det in nästan en halv miljon nya mål till landets domstolar. Det är fler än någonsin och en ökning med 27 procent på fem år.

Foto Andrii Yalanskyi

150 miljoner i sanktionsavgifter

Under förra året beslutade Integritetsskydds- myndigheten om sanktionsavgifter på 150 miljoner kronor, framför allt riktade mot verksamheter som inte har följt GDPR.

Foto Andrey Popov

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 18 februari utnämnt fem nya domare.

Tio åklagarrevisorer ska bli arton

Under våren ska Åklagarmyndigheten anställa åtta stycken åklagarrevisorer, vilket uppges vara ett led i satsningen att komma åt pengar från kriminella personer.

Foto Högsta domstolen

HD:s verksamhet 2020

Högsta domstolen har presenterat sin verksamhetsberättelse för 2020. Den innehåller bland annat redogörelser för viktigare vägledande avgöranden, statistik och ett urval av andra händelser under året

Första steg mot ny domstol i Malmö

Nyligen lades den första byggstenen till den nya domstolsbyggnaden i Malmö.

Nya domare

Regeringen har den 11 februari utnämnt två hovrättsråd och en rådman.

Foto Uppsala universitet

Ny professor i Uppsala

Juridiska institutionen vid Uppsala Universitet har fått en ny juridikprofessor.

Konkurrensverket får utökade befogenheter

Riksdagen har beslutat att stärka Konkurrensverkets befogenheter på konkurrensområdet.

54 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 54 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 22 januari.

Två nya domarutnämningar

Regeringen har den 21 januari utnämnt Johan Sanner att vara lagman i Uddevalla tingsrätt och Marie Gerrevall att vara chefsrådman i Vänersborgs tingsrätt.

Två nya professorer i Stockholm

Den 14 januari 2021 befordrades Eleonora Rosati till professor i immaterialrätt och Karin Åhman till professor i statsrätt vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt