Bli kund Annonsera
måndag 1 mars 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Organisationssekreterare till Svenska LäkaresällskapetPublicerad:
2 februari 2021


Vill du ha ett stimulerande och omväxlande jobb? Vill du arbeta i en intresseorganisation som verkar för bättre hälsa och sjukvård i samhället? Då kan tjänsten som organisationssekreterare hos Svenska Läkaresällskapets (SLS) vara något för dig.

SLS är läkarkårens oberoende och vetenskapliga professionsorganisation – en ideell, partipolitiskt och fackligt obunden förening. SLS syfte är att verka för förbättrad hälsa och sjukvård i samhället. Det gör vi genom att dela ut forskningsanslag och priser, arrangera kurser och program samt bedriva aktivt påverkansarbete. SLS består centralt av nämnden, kansliet, 4 delegationer samt ett antal kommittéer och arbetsgrupper. SLS har 20 000 föreningsanknutna medlemmar och 6 000 individuella medlemmar, indelade i 40 medlemsföreningar, 26 sektioner, 19 associerade föreningar och 9 lokala läkarsällskap.

I SLS hus på Klara Östra Kyrkogata 10 i centrala Stockholm finns kansliet med i dag 12 medarbetare. Kansliet ansvarar för SLS organisation, ekonomi, hus- och konferensverksamhet, utrednings- och policyarbete, kommunikation samt administration. Vi bistår även våra förtroendevalda med stöd och sakkunskap.

Arbetsuppgifter

Organisationssekreteraren ansvarar för stödet till ledningen och arbetet med den demokratiska strukturen. Hen har ett övergripande ansvar för administrativa rutiner och för fullmäktige, nämndens och arbetsutskottets sammanträden och andra demokratiska möten samt är kontaktperson gentemot föreningarna och bereder stadgefrågor inom organisationen.

Som organisationssekreterare kommer du bland annat att:

• Bereda ärenden, föredragningslistor och protokoll för SLS demokratiska organ såsom fullmäktige, nämnd och arbetsutskott

• Projektleda och organisera hela arrangemanget kring SLS fullmäktige

• Ansvara för och organisera andra typer av interndemokratiska arrangemang såsom SLS ordföranderåd

• Ansvara för och kontinuerligt vårda SLS stadgar

• Ansvara för att personuppgifter hanteras i enlighet med GDPR inom organisationen

• Ansvara för en effektiv och användarvänlig dokument - och ärendehantering inom organisationen, som att ta fram rutiner

• Ge stöd och råd till SLS medlemsföreningar i föreningsjuridiska frågor m.m.

• Vara "superuser" och internutbildare för SLS administrativa verksamhetssystem.

Arbetet som organisationssekreterare innebär att hantera stort som smått. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga medarbetare på kansliet.

Vem är du?

Du har erfarenhet av arbete med kvalificerat ledningsstöd och styrprocesser i en komplex organisation.

Övriga formella krav är:

• Juristexamen eller motsvarande utbildning på akademisk nivå

• Dokumenterad erfarenhet av att samordna eller leda kvalificerade utvecklingsprojekt och organisationsförändringar

• Goda kunskaper i svenska och engelska samt förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift.

Erfarenhet av arbete i en förtroendemannastyrd organisation är meriterande. Det är också en fördel om du har erfarenhet av arbete med vårdprofessioner och/eller professionsfrågor.

Som person är du ansvarsfull, prestigelös, positiv och noggrann. Du är kommunikativ och trivs med att ha många kontaktytor, både internt och externt. Vidare är du initiativtagande, har en god samarbetsförmåga och ett strukturerat arbetssätt.

SLS värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Du erbjuds

Du erbjuds en intressant roll med omväxlande arbetsuppgifter i en stimulerande miljö. Kontoret är centralt beläget i Stockholm.

I denna rekryteringsprocess samarbetar SLS med Jurek. Då tjänsten ska tillsättas snarast kommer urvalsprocessen att ske fortlöpande. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek Law, Ulriikka Järnefelt, telefon 0766 33 14 40. Du söker tjänsten via www.jurek.se

Varmt välkommen med din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Ansök nu

DLA Piper får ny delägare

Advokatbyrån DLA Piper tar emot Erik Brändt Öfverholm som ny delägare från den 1 mars.

Ny president i kammarrätten

Regeringen har utnämnt lagmannen Stefan Holgersson till kammarrättspresident i Kammarrätten i Stockholm.

Domstolarna fick en halv miljon nya mål

Under 2020 strömmade det in nästan en halv miljon nya mål till landets domstolar. Det är fler än någonsin och en ökning med 27 procent på fem år.

Foto Andrii Yalanskyi

150 miljoner i sanktionsavgifter

Under förra året beslutade Integritetsskydds- myndigheten om sanktionsavgifter på 150 miljoner kronor, framför allt riktade mot verksamheter som inte har följt GDPR.

Foto Andrey Popov

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 18 februari utnämnt fem nya domare.

Tio åklagarrevisorer ska bli arton

Under våren ska Åklagarmyndigheten anställa åtta stycken åklagarrevisorer, vilket uppges vara ett led i satsningen att komma åt pengar från kriminella personer.

Foto Högsta domstolen

HD:s verksamhet 2020

Högsta domstolen har presenterat sin verksamhetsberättelse för 2020. Den innehåller bland annat redogörelser för viktigare vägledande avgöranden, statistik och ett urval av andra händelser under året

Första steg mot ny domstol i Malmö

Nyligen lades den första byggstenen till den nya domstolsbyggnaden i Malmö.

Nya domare

Regeringen har den 11 februari utnämnt två hovrättsråd och en rådman.

Foto Uppsala universitet

Ny professor i Uppsala

Juridiska institutionen vid Uppsala Universitet har fått en ny juridikprofessor.

Konkurrensverket får utökade befogenheter

Riksdagen har beslutat att stärka Konkurrensverkets befogenheter på konkurrensområdet.

54 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 54 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 22 januari.

Två nya domarutnämningar

Regeringen har den 21 januari utnämnt Johan Sanner att vara lagman i Uddevalla tingsrätt och Marie Gerrevall att vara chefsrådman i Vänersborgs tingsrätt.

Två nya professorer i Stockholm

Den 14 januari 2021 befordrades Eleonora Rosati till professor i immaterialrätt och Karin Åhman till professor i statsrätt vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt