Bli kund Annonsera
måndag 1 mars 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Engström & Hellman Advokatbyrå söker erfaren affärsjuristPublicerad:
2 februari 2021


Engström & Hellman – här får du växa och utvecklas tillsammans med hängivna medarbetare som bedriver juridisk verksamhet med både kunskap och hjärta. Tror du som vi att affärsjuridik handlar lika mycket om affären som juridiken så kan du vara rätt person för oss.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om verksamheten

Engström & Hellman Advokatbyrå grundades 2009 i Göteborg. Vi har de senaste åren kraftigt expanderat vår verksamhet och idag består byrån av 24 medarbetare och vi har kontor i både Göteborg och Stockholm. Två år i rad har vi av Dagens Industri utsetts till gasellföretag och vi placerar oss bland advokatbyråer på andra plats i tillväxt gällande omsättning och antal anställda. Vi tror på att ta ansvar som arbetsgivare och har som en av de första advokatbyråerna i Sverige kollektivavtal med Akavia. Vår förhoppning är att resten av advokatbranschen följer efter.

Vår tillväxt innebär att vi nu har behov av att förstärka vårt affärsjuridiska team i Göteborg med en advokat eller en senior jurist.

På Engström & Hellman Advokatbyrå är vi verksamma inom allmän affärsjuridik, fastighets- och hyresjuridik samt kredit- och inkassojuridik. Inom samtliga av advokatbyråns tre verksamhetsområden för vi processer i domstol, och i förekommande fall i skiljenämnd -processrätt och tvistlösning är därför vanligt förekommande. Bland våra klienter finns såväl små- och medelstora entreprenöriellt drivna företag som stora bolag inom fastighets-, finans-, och distanshandelsbranschen. Hos Engström & Hellman är det viktigt att alltid sträva efter att leverera såväl juridiskt korrekta som affärsmässiga lösningar som är enkla för klienterna att förstå och tillämpa.

Läs gärna mer på www.engstromhellman.se

Vem är du?

Vi söker dig som har en jur.kand. och minst tre års relevant erfarenhet. Du bör ha erfarenhet av att jobba självständigt med klienter och är du dessutom redan advokat så är det särskilt meriterande. Troligen beskriver du dig själv som generalist med en god affärsjuridisk bas och du får gärna ha processerfarenhet från allmän domstol. Du behärskar svenska mycket väl i tal och skrift och motsvarande kunskaper i engelska är meriterande.

Som person är du prestigelös, trygg i dig själv, säljande och har lätt för att ta eget ansvar. Du är en god relationsbyggare och affärsutvecklare som drivs av att maximera kundnyttan med tydlig affärsmässig rådgivning.

Vi tror att du är en person som drivs av nyfikenhet och en vilja att ständigt utvecklas. Du är inte rädd för att ta dig an uppdrag inom nya områden. Eftersom vi gärna ser att människor vill stanna och utvecklas tillsammans är det dessutom viktigt att du har lätt för samarbeta såväl som att arbeta självständigt. Vidare bör du ha en god servicekänsla och dela våra värderingar om vikten av socialt och miljömässigt ansvarstagande.

Du erbjuds

Vi erbjuder en stimulerande miljö i mycket trevliga lokaler centralt belägna i Göteborg. Hos oss kommer du erbjudas ett självständigt arbete i nära samarbete med andra seniora och kompetenta jurister som fokuserar på allmän affärsjuridik såväl som på andra rättsområden.

På Engström & Hellman Advokatbyrå sticker vi gärna ut hakan genom att lova mycket goda arbetsvillkor. Som en av de första advokatbyråerna i Sverige har vi tecknat kollektivavtal med Akavia – något som garanterar schyssta arbetsvillkor.

Vi tror att din personliga utveckling och kompetens är den viktigaste faktorn för att vi tillsammans skall kunna växa. Vi kommer därför tillsammans att arbeta med löpande utbildning, coachning och utvecklingsplaner för att du ska kunna tillvarata din fulla potential.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Engström & Hellman Advokatbyrå med Jurek Rekrytering och Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar din ansökan innehållande Cv, personligt brev samt betyg så snart som möjligt via www.jurek.se

Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ida Höglund på telefonnummer 070 294 22 72 alternativt ida.hoglund@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

DLA Piper får ny delägare

Advokatbyrån DLA Piper tar emot Erik Brändt Öfverholm som ny delägare från den 1 mars.

Ny president i kammarrätten

Regeringen har utnämnt lagmannen Stefan Holgersson till kammarrättspresident i Kammarrätten i Stockholm.

Domstolarna fick en halv miljon nya mål

Under 2020 strömmade det in nästan en halv miljon nya mål till landets domstolar. Det är fler än någonsin och en ökning med 27 procent på fem år.

Foto Andrii Yalanskyi

150 miljoner i sanktionsavgifter

Under förra året beslutade Integritetsskydds- myndigheten om sanktionsavgifter på 150 miljoner kronor, framför allt riktade mot verksamheter som inte har följt GDPR.

Foto Andrey Popov

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 18 februari utnämnt fem nya domare.

Tio åklagarrevisorer ska bli arton

Under våren ska Åklagarmyndigheten anställa åtta stycken åklagarrevisorer, vilket uppges vara ett led i satsningen att komma åt pengar från kriminella personer.

Foto Högsta domstolen

HD:s verksamhet 2020

Högsta domstolen har presenterat sin verksamhetsberättelse för 2020. Den innehåller bland annat redogörelser för viktigare vägledande avgöranden, statistik och ett urval av andra händelser under året

Första steg mot ny domstol i Malmö

Nyligen lades den första byggstenen till den nya domstolsbyggnaden i Malmö.

Nya domare

Regeringen har den 11 februari utnämnt två hovrättsråd och en rådman.

Foto Uppsala universitet

Ny professor i Uppsala

Juridiska institutionen vid Uppsala Universitet har fått en ny juridikprofessor.

Konkurrensverket får utökade befogenheter

Riksdagen har beslutat att stärka Konkurrensverkets befogenheter på konkurrensområdet.

54 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 54 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 22 januari.

Två nya domarutnämningar

Regeringen har den 21 januari utnämnt Johan Sanner att vara lagman i Uddevalla tingsrätt och Marie Gerrevall att vara chefsrådman i Vänersborgs tingsrätt.

Två nya professorer i Stockholm

Den 14 januari 2021 befordrades Eleonora Rosati till professor i immaterialrätt och Karin Åhman till professor i statsrätt vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt