Bli kund Annonsera
måndag 1 mars 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Bolagsjurist med fokus på entreprenadrätt till AssemblinPublicerad:
2 februari 2021


Bolagsjurist med fokus på entreprenadrätt sökes till ett av Sveriges ledande elinstallationsföretag

Arbetsbeskrivning

Rollen som entreprenadjurist hos Assemblin El är en bred och varierande roll där du kommer att stötta verksamheten i legala frågor. Som entreprenadjurist erbjuds du en verksamhetsnära roll med många kontaktytor. Fokus ligger på rådgivning och stöd till verksamheten kring entreprenadjuridiska frågor.

En del av rollen är att bistå i anbuds- och upphandlingsprocesser för att säkerställa bästa affärsmässiga resultat, en annan viktig del är att följa upp den juridiska avtalsefterlevnaden i pågående projekt. Som entreprenadjurist kommer du också att hantera bolagets entreprenadrättstvister, ibland med stöd av externa ombud. Som en del i det förebyggande arbetet kommer du också ansvara för att informera och internutbilda organisationen i entreprenadrätt, men även att utveckla processer, mallar och dokumentation för att förebygga tvister.

Du kommer jobba nära verksamheten och ha kontinuerlig kontakt med regionchefer, filialchefer och projektledare inom organisationen. Du kommer även jobba nära med och rapportera till bolagets CFO. Möjlighet till kunskapsutbyte och samarbete finns med Group Legal som också är stationerad i Stockholm

Vem är du?

Vi söker dig som har flera års arbetslivserfarenhet från advokatbyrå och/eller bolag. Du har stor erfarenhet av entreprenadrätt och utöver vana att tillämpa de olika standardavtalen har du god branschkännedom och en praktisk förståelse för att driva projekt. Framför allt bör du ha arbetat upp en förmåga att se risker och var de praktiska utmaningarna ligger, för att kunna jobba proaktivt med juridiken. Vi värdesätter även erfarenhet från andra rättsområden, såsom kommersiell avtalsrätt, offentlig upphandling eller arbetsrätt. För att lyckas i rollen bör du trivas såväl med att arbeta självständigt som att samarbeta i projektgrupper och liknande.

Som person tror vi att du är prestigelös och har en utmärkt samarbets- och kommunikationsförmåga. Du bör vidare ha lätt för att bygga relationer, vara pragmatiskt lagd och ha affären i fokus.

Vad erbjuder vi dig?

Du erbjuds en självständig roll där du kommer att få stora möjligheter att ta mycket eget ansvar och vara en viktig del i verksamheten. Assemblin är ett ungt bolag med stora ambitioner. Vi fäster stor vikt vid att vara en ansvarstagande arbetsgivare och att ge alla medarbetare goda utvecklingsmöjligheter. Här får du goda möjligheter att växa tillsammans med oss.

Placeringen är på huvudkontoret i Stockholm. Regelbundet resande till de lokala kontoren runtom i Sverige ingår i tjänsten.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Assemblin El med Jurek Rekrytering & Bemanning. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ida Höglund på telefonnummer 0702-942272 alternativt ida.hoglund@jurek.se.

Om Assemblin

Assemblin El är ett av Sveriges ledande elinstallationsföretag. Assemblin El erbjuder heltäckande och hållbara lösningar för allt inom el – projektering, installation och service. Bolaget erbjuder även spetskompetens inom fastighets- och industriautomation, säkerhet, kraft, data och telekom, samt har egna elektromekaniska verkstäder. Vi finns nu på närmare 70 orter i Sverige. Omsättningen är cirka 4 100 MSEK och vi är knappt 3 000 medarbetare.

Assemblin Group har verksamhet i Sverige, Norge och Finland och har en omsättning på drygt 10 miljarder kronor och cirka 5900 engagerade medarbetare på runt 100 orter i Norden. Läs mer på assemblin.se.

Ansök nu

DLA Piper får ny delägare

Advokatbyrån DLA Piper tar emot Erik Brändt Öfverholm som ny delägare från den 1 mars.

Ny president i kammarrätten

Regeringen har utnämnt lagmannen Stefan Holgersson till kammarrättspresident i Kammarrätten i Stockholm.

Domstolarna fick en halv miljon nya mål

Under 2020 strömmade det in nästan en halv miljon nya mål till landets domstolar. Det är fler än någonsin och en ökning med 27 procent på fem år.

Foto Andrii Yalanskyi

150 miljoner i sanktionsavgifter

Under förra året beslutade Integritetsskydds- myndigheten om sanktionsavgifter på 150 miljoner kronor, framför allt riktade mot verksamheter som inte har följt GDPR.

Foto Andrey Popov

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 18 februari utnämnt fem nya domare.

Tio åklagarrevisorer ska bli arton

Under våren ska Åklagarmyndigheten anställa åtta stycken åklagarrevisorer, vilket uppges vara ett led i satsningen att komma åt pengar från kriminella personer.

Foto Högsta domstolen

HD:s verksamhet 2020

Högsta domstolen har presenterat sin verksamhetsberättelse för 2020. Den innehåller bland annat redogörelser för viktigare vägledande avgöranden, statistik och ett urval av andra händelser under året

Första steg mot ny domstol i Malmö

Nyligen lades den första byggstenen till den nya domstolsbyggnaden i Malmö.

Nya domare

Regeringen har den 11 februari utnämnt två hovrättsråd och en rådman.

Foto Uppsala universitet

Ny professor i Uppsala

Juridiska institutionen vid Uppsala Universitet har fått en ny juridikprofessor.

Konkurrensverket får utökade befogenheter

Riksdagen har beslutat att stärka Konkurrensverkets befogenheter på konkurrensområdet.

54 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 54 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 22 januari.

Två nya domarutnämningar

Regeringen har den 21 januari utnämnt Johan Sanner att vara lagman i Uddevalla tingsrätt och Marie Gerrevall att vara chefsrådman i Vänersborgs tingsrätt.

Två nya professorer i Stockholm

Den 14 januari 2021 befordrades Eleonora Rosati till professor i immaterialrätt och Karin Åhman till professor i statsrätt vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt