Bli kund Annonsera
måndag 18 januari 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Vi söker en Arbetsrättsjurist till InstallatörsföretagenPublicerad:
18 december 2020


Arbetsbeskrivning

Installatörsföretagen söker en arbetsrättsjurist till vår avdelning som ansvarar för organisationens arbetsmarknadsfrågor. Avdelningen täcker ett brett område - arbetsrätt, förhandlingar om nya kollektivavtal, löpande arbete med de fackliga motparterna, tvisteförhandlingar, lönebildning och arbetsmiljö. Till arbetet hör även att göra en relevant omvärldsbevakning och att delta i olika grupper som vi samarbetar med.
Avdelningen består av 11 personer, framförallt med juristbakgrund, men också teknik, HR och ekonomi. Vi arbetar med våra sakområden men ofta nära våra andra kollegor i företaget.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av juridisk rådgivning inom arbetsrätt och våra kollektivavtal till våra medlemmar och av att vara internt stöd och bollplank till förhandlare och företagsrådgivare. En viktig arbetsuppgift blir att självständigt hantera centrala tvisteförhandlingar och driva utvecklingsarbete och projekt internt eller tillsammans med våra fackliga motparter och vid behov processa i tingsrätt.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på Arbetsmarknadsavdelningen, med önskad placering på vårt kontor i Stockholm.

Vem är du?

Du har en juristexamen och minst några års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom arbetsrätt från en arbetsgivar-, eller arbetstagarorganisation eller advokatbyrå. Har du dessutom erfarenhet av processföring eller erfarenhet av avtalen inom byggbranschen, så är det meriterande.

Som person är du social, en god kommunikatör, lyhörd och förtroendeingivande. Du är pedagogisk, bra på att förmedla komplex information till såväl jurister som icke jurister. Du är ansvarstagande, arbetar självständigt som en del av ett större team. Du trivs med att ha många bollar i luften samtidigt och är initiativtagande. Vidare är du förtroendeingivande, lösningsorienterad och samarbetar väl med andra. Du talar och skriver svenska obehindrat.

Du erbjuds

Vi erbjuder dig en stimulerande och omväxlande tjänst i en dynamisk miljö, där du genom egna initiativ och i samverkan med medlemmar och kollegor har goda möjligheter att forma din vardag. För rätt person är detta ett utvecklande, relationsskapande och energigivande jobb, som ger möjligheter att bygga på sin egen expertis både på bredden och på djupet. Inom organisationen har du tillgång till den allra senaste och viktigaste informationen relaterad till din tjänst och branschen i stort. Du får förmånen att jobba nära medlemsföretagen för att underlätta deras vardag och stärka deras konkurrenskraft.
Välkommen till ett engagerat och kunnigt team, där mycket händer både internt och externt och där vi tillsammans har chansen att påverka och stärka installationsbranschen. Installatörsföretagen finns i din vardag och jobbar för din framtid!

I denna rekryteringsprocess samarbetar Installatörsföretagen med Jurek Law. Välkommen med din ansökan via www.jurek.se snarast men senast den 24 januari 2021. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt via mejl ulriikka.jarnefelt@jurek.se

Om Installatörsföretagen

Installatörsföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation som representerar 3 600 medlemsföretag och är en del av Svenskt Näringsliv.
Medlemsföretag med totalt ca 55 000 medarbetare installerar, optimerar och kontrollerar din värme, ventilation, vatten, el- och teleteknik. Installatörsföretagens uppdrag är att företräda medlemmarnas intressen och ständigt utveckla förutsättningarna för framgångsrikt företagande i installationsbranschen.

Vill du med din kompetens vara med och utveckla verksamheten i en spännande fas. Då kan det vara dig vi söker!

www.installatorsforetagen.se

Ansök nu

Två nya professorer i Stockholm

Den 14 januari 2021 befordrades Eleonora Rosati till professor i immaterialrätt och Karin Åhman till professor i statsrätt vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet.

MSA öppnar kontor i Singapore

Den 1 januari öppnade Mannheimer Swartling sitt nya kontor i Singapore.

Byråerna som klienterna rankar högst

Roschier, MAQS, Fylgia och Crusner är vinnare i branschundersökningen Årets  advokatbyrå 2020. 

"Snabbare lagföring" över hela landet

Försöksverksamheten med snabbare lagföring har halverat tiden från polisingripande till avgörande för vissa brott. Inom verksamheten samarbetar flera myndigheter. Nu har den byggts ut över landet.

Foto Vitaliy Pakhnyushchyy

Nya domare

Regeringen har den 14 januari utnämnt fyra domare.

Nya delägare i Lindahl

Två advokater ansluter till byråns kontor i Stockholm som nya delägare.

Ett framgångsrikt år för "snabbare lagföring"

Satsningen på en snabbare lagföring har minskat tiden mellan brott och avgörande. Försöksverksamheten finns nu i tingsrätter över hela landet.

RÅ föreslår böter för pandemibrott

Riksåklagaren föreslår att överträdelser av vissa föreskrifter som kan komma att meddelas enligt den tillfälliga covid-19-lagen ska ge 2.000 kronor i böter vid ordningsbot som utfärdas av polisen.

Ny e-tjänst för digitala handlingar

Den som är part i ett mål i Sveriges Domstolar kan digitalt signera och lämna in handlingar till domstolar och nämnder. Även advokat eller ombud kan företräda dina klienter om du har fullmakt.

Wistrand utser ny delägare

Wistrand Advokatbyrå har utsett Carl Näsholm vid Stockholmskontoret till delägare från och med den 1 januari.

Sju nya delägare i MSA

Mannheimer Swartling har utsett sju nya delägare.

Datainspektionen byter namn

Datainspektionen inrättades som myndighet 1973 och byter nu namn till Integritetsskyddsmyndigheten.

Ny påföljd för unga

Den 1 januari trädde en ny påföljd, ungdomsövervakning, ikraft för unga lagöverträdare som begår allvarliga brott.

Två nya delägare i Eversheds Sutherland

Eversheds Sutherland har utsett Linda Kempe och Jan Österman till delägare.

Granskning av brottsbekämpande myndigheter

Datainspektionen har undersökt vilken förmåga brottsbekämpande myndigheter har att hantera personuppgiftsincidenter och konstarerar att det finns en god beredskap.

Synch och Westermark Anjou går ihop

Advokatbyråerna Synch och Westermark Anjou går samman under varumärket Synch. Fokus kommer även fortsättningsvis att ligga på tech och digital business.

Ny delägare i Setterwalls

Jon Ericsson blir ny delägare i Setterwalls den 1 januari 2021.

MAQS rekryterar bolagsjurist

Jan Svedjebrant ansluter till MAQS Advokatbyrå som strategisk rådgivare.

Norburg & Scherp får ny delägare

Advokat Anina Liebkind ansluter som delägare i Norburg & Scherp Advokatbyrå den 1 februari 2021.

Ny delägare till Cirio

Cirio rekryterar Emma Dansbo som delägare och ansvarig för det digitala synergiområdet.

Hansen får ny delägare

Johan Lidström blir ny delägare på Hansen Advokatbyrå från och med den 1 januari. 

Nya domare

Regeringen har den 10 december utnämnt ett kammarrättsråd och en rådman.

Percy Bratt får pris av Advokatsamfundet

Advokatsamfundets pris för framstående insatser inom advokatyrket har tilldelats advokaten Percy Bratt. Han är advokat med inriktning på mänskliga fri- och rättigheter.

45 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 45 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 4 december.

Attunda tingsrätt får nya lokaler

Attunda tingsrätt i Sollentuna flyttar in delar av sin verksamhet i nya lokaler intill tingsrätten. Tillbyggnaden inrymmer bland annat sex nya förhandlingssalar.

Rättsvetare ska studera domstolars makt

Rättsvetaren Katalin Capannini-Kelemen får 5,8 miljoner kronor för att kartlägga hur de nordiska högsta domstolarna resonerar i konstitutionella frågor.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 3 december utnämnt 13 nya domare samt en byråchef hos JK.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt