Bli kund Annonsera
måndag 18 januari 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

IPM söker Legal CounselPublicerad:
27 november 2020


IPM är en internationell hedgefondförvaltare som erbjuder lösningar till institutionella investerare globalt. IPM grundades 1998 och är en specialiserad förvaltare inom sitt område med fokus på fundamentalt drivna och modellbaserade investeringsstrategier. Verksamheten bedrivs från Stockholm och London och består av cirka 60 anställda.

Under en föräldraledighet söker nu IPM en jurist som kan axla bolagsjuristrollen under cirka 12 månader med start i början av 2021.

Arbetsbeskrivning:

I denna bolagsjuristroll arbetar du brett över rättsområdena och stort fokus läggs på att granska, upprätta och förhandla avtal av varierande slag med motparter såväl i Sverige som utomlands. Den internationella prägeln består bland annat av att ansvara över avtal och annan legal dokumentation med IPM:s kunder, och den svenska prägeln inkluderar bland annat leverantörsavtal, aktiebolagsrätt, bolagsstyrning och arbetsrätt. Som IPM:s enda jurist är du ansvarig över och involverad i arbetet kring bolagets samtliga juridiska frågor, och är juridiskt stöd till IPM:s alla avdelningar. Du tillhandahåller vidare rådgivning till och arbetar nära bolagets ledning, är styrelsesekreterare samt ansvarar för internrevision.

Rollen är baserad på IPM:s huvudkontor i Stockholm. Bolaget har även ett kontor i London och juristen ansvarar och koordinerar även det juridiska arbetet på internationell nivå. Samarbete med externa advokatbyråer sker både i Sverige och utomlands.

Du erbjuds:

Hos IPM erbjuds du en unik möjlighet att arbeta som ansvarig jurist på en hedgefondförvaltare. Du kommer till en driven och engagerad organisation med internationell prägel där det finns stort utrymme att utveckla dina färdigheter som affärsjurist. Hos IPM får du möjlighet att jobba nära verksamheten tillsammans med drivna och mycket kompetenta kollegor.

Vem är du?

Du har en juristexamen och därefter 4-6 års relevant affärsjuridisk arbetslivserfarenhet från byrå och/eller bolag. Du trivs i en roll med mycket ansvar och är van att arbeta självständigt och hantera flera ärenden samtidigt. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med fonder, kapitalförvaltning och/eller AIFMD och MiFID. Du arbetar obehindrat både på svenska och engelska och trivs i en organisation med stor internationell prägel.

Som person är du affärsdriven, engagerad, strukturerad och har gärna ett intresse för finansbranschen och/eller kapitalförvaltning. Särskild vikt läggs vid att du har integritet i din rådgivande roll och att kan ge konkreta råd och att du inte räds att ta initiativ och arbeta proaktivt.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar IPM med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Matilda Karlsson på telefonnummer 0736-90 50 18 alternativt matilda.karlsson@jurek.se.

Område         Stockholm
Anställning    Visstid
Omfattning    Heltid

ANSÖK NU

Två nya professorer i Stockholm

Den 14 januari 2021 befordrades Eleonora Rosati till professor i immaterialrätt och Karin Åhman till professor i statsrätt vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet.

MSA öppnar kontor i Singapore

Den 1 januari öppnade Mannheimer Swartling sitt nya kontor i Singapore.

Byråerna som klienterna rankar högst

Roschier, MAQS, Fylgia och Crusner är vinnare i branschundersökningen Årets  advokatbyrå 2020. 

"Snabbare lagföring" över hela landet

Försöksverksamheten med snabbare lagföring har halverat tiden från polisingripande till avgörande för vissa brott. Inom verksamheten samarbetar flera myndigheter. Nu har den byggts ut över landet.

Foto Vitaliy Pakhnyushchyy

Nya domare

Regeringen har den 14 januari utnämnt fyra domare.

Nya delägare i Lindahl

Två advokater ansluter till byråns kontor i Stockholm som nya delägare.

Ett framgångsrikt år för "snabbare lagföring"

Satsningen på en snabbare lagföring har minskat tiden mellan brott och avgörande. Försöksverksamheten finns nu i tingsrätter över hela landet.

RÅ föreslår böter för pandemibrott

Riksåklagaren föreslår att överträdelser av vissa föreskrifter som kan komma att meddelas enligt den tillfälliga covid-19-lagen ska ge 2.000 kronor i böter vid ordningsbot som utfärdas av polisen.

Ny e-tjänst för digitala handlingar

Den som är part i ett mål i Sveriges Domstolar kan digitalt signera och lämna in handlingar till domstolar och nämnder. Även advokat eller ombud kan företräda dina klienter om du har fullmakt.

Wistrand utser ny delägare

Wistrand Advokatbyrå har utsett Carl Näsholm vid Stockholmskontoret till delägare från och med den 1 januari.

Sju nya delägare i MSA

Mannheimer Swartling har utsett sju nya delägare.

Datainspektionen byter namn

Datainspektionen inrättades som myndighet 1973 och byter nu namn till Integritetsskyddsmyndigheten.

Ny påföljd för unga

Den 1 januari trädde en ny påföljd, ungdomsövervakning, ikraft för unga lagöverträdare som begår allvarliga brott.

Två nya delägare i Eversheds Sutherland

Eversheds Sutherland har utsett Linda Kempe och Jan Österman till delägare.

Granskning av brottsbekämpande myndigheter

Datainspektionen har undersökt vilken förmåga brottsbekämpande myndigheter har att hantera personuppgiftsincidenter och konstarerar att det finns en god beredskap.

Synch och Westermark Anjou går ihop

Advokatbyråerna Synch och Westermark Anjou går samman under varumärket Synch. Fokus kommer även fortsättningsvis att ligga på tech och digital business.

Ny delägare i Setterwalls

Jon Ericsson blir ny delägare i Setterwalls den 1 januari 2021.

MAQS rekryterar bolagsjurist

Jan Svedjebrant ansluter till MAQS Advokatbyrå som strategisk rådgivare.

Norburg & Scherp får ny delägare

Advokat Anina Liebkind ansluter som delägare i Norburg & Scherp Advokatbyrå den 1 februari 2021.

Ny delägare till Cirio

Cirio rekryterar Emma Dansbo som delägare och ansvarig för det digitala synergiområdet.

Hansen får ny delägare

Johan Lidström blir ny delägare på Hansen Advokatbyrå från och med den 1 januari. 

Nya domare

Regeringen har den 10 december utnämnt ett kammarrättsråd och en rådman.

Percy Bratt får pris av Advokatsamfundet

Advokatsamfundets pris för framstående insatser inom advokatyrket har tilldelats advokaten Percy Bratt. Han är advokat med inriktning på mänskliga fri- och rättigheter.

45 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 45 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 4 december.

Attunda tingsrätt får nya lokaler

Attunda tingsrätt i Sollentuna flyttar in delar av sin verksamhet i nya lokaler intill tingsrätten. Tillbyggnaden inrymmer bland annat sex nya förhandlingssalar.

Rättsvetare ska studera domstolars makt

Rättsvetaren Katalin Capannini-Kelemen får 5,8 miljoner kronor för att kartlägga hur de nordiska högsta domstolarna resonerar i konstitutionella frågor.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 3 december utnämnt 13 nya domare samt en byråchef hos JK.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt