Bli kund Annonsera
måndag 18 januari 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Teaterförbundet för scen och film söker JuristPublicerad:
24 november 2020


Brinner du för upphovsrätt och ser du fram emot att få arbeta i en idéburen organisation? Vill du ha en bred roll där upphovsrätten står i centrum och du får arbeta med avtal, förhandlingar, påverkansarbete och medlemsrådgivning, allt med syfte att säkra upphovspersonernas rätt till ersättning? I så fall är rollen som jurist på Teaterförbundet för scen och film något för dig!

Arbetsbeskrivning

I rollen som jurist på Teaterförbundet kommer du framför allt arbeta med upphovsrätt i alla dess former. Det kan avse såväl avtalsförhandlingar, lagstiftningsarbete, utredningar samt delta i interna och externa arbetsgrupper. Du kommer också arbeta med rådgivning och stöd till förbundets medlemmar samt vidare delta i förhandling av kollektivavtal och enskilda avtal. Ytterst handlar det om att arbeta för att säkra upphovsrättsliga ersättningar för medlemmars och anslutnas verk och prestationer.

Du kommer vara anställd av Rättighetsbolaget, ett helägt dotterbolag till Teaterförbundet, och rapportera till Rättighetsbolagets VD. Du arbetar på Teaterförbundets kansli i Stockholm, och blir en av totalt åtta jurister. Arbetet kommer delas 50/50 mellan Rättighetsbolaget och Teaterförbundets förhandlingsavdelning. Teaterförbundets kansli har totalt 22 anställda och ligger centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm.

Vi är övertygade om att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.

Vem är du?

Vi söker dig med juristexamen och som har arbetat några år på bolag, organisation och/eller advokatbyrå. Du kan upphovsrätt väl, och har du också erfarenhet av arbetsrätt är det meriterande. Du är van att upprätta och förhandla upphovsrättsliga avtal och vi ser gärna att du har erfarenhet av mediebranschen. Du arbetar med hög kvalitet och integritet samtidigt som du är pragmatisk och lösningsorienterad. Du har ett stort intresse av att arbeta i en idéburen organisation. Som person är du driven och positiv. Du har en stor social förmåga och mycket lätt för att samarbeta, du trivs i en rådgivande roll och att ge stöd och råd till medlemmarna.

Du erbjuds

Du möter en platt och engagerad organisation, där vi hjälps åt över kompetensgränserna. Du erbjuds en spännande roll med upphovsrätten i centrum i en organisation som kontinuerligt utvecklas i en bransch i ständig förändring.

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Teaterförbundet för scen och film med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Facklig företrädare för Akademikerklubben är Åse Axberg som kan nås på telefon 08-441 13 00.

Om verksamheten

Teaterförbundet är ett fackförbund inom scen- och filmbranschen. Förbundets 8700 medlemmar är yrkesverksamma upphovsmän, artister, teknisk och administrativ personal inom teater, film, radio, TV och bio. Förbundet organiserar både löntagare och egenföretagare.

Teaterförbundets Rättighetsbolag Tromb AB (Rättighetsbolaget) är ett av Teaterförbundets helägda dotterbolag som administrerar olika former av ersättning till upphovspersoner för nyttjande av deras verk på t.ex. olika plattformar såsom Viaplay och Netflix. Rättighetsbolaget ansvarar även för de upphovsrättsliga frågorna på Teaterförbundet vid t.ex. kollektivavtalsförhandlingar och lagstiftningsarbete. Verksamheten bedrivs som en integrerad del av förbundets verksamhet inom det upphovsrättsliga området. Medarbetarna ingår som en del av förbundets kansli. Bolaget har förutom VD två administratörer och två jurister.

Läs mer på www.teaterforbundet.se

Område         Stockholm
Anställning    Tillsvidare
Omfattning    Heltid

ANSÖK NU

Två nya professorer i Stockholm

Den 14 januari 2021 befordrades Eleonora Rosati till professor i immaterialrätt och Karin Åhman till professor i statsrätt vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet.

MSA öppnar kontor i Singapore

Den 1 januari öppnade Mannheimer Swartling sitt nya kontor i Singapore.

Byråerna som klienterna rankar högst

Roschier, MAQS, Fylgia och Crusner är vinnare i branschundersökningen Årets  advokatbyrå 2020. 

"Snabbare lagföring" över hela landet

Försöksverksamheten med snabbare lagföring har halverat tiden från polisingripande till avgörande för vissa brott. Inom verksamheten samarbetar flera myndigheter. Nu har den byggts ut över landet.

Foto Vitaliy Pakhnyushchyy

Nya domare

Regeringen har den 14 januari utnämnt fyra domare.

Nya delägare i Lindahl

Två advokater ansluter till byråns kontor i Stockholm som nya delägare.

Ett framgångsrikt år för "snabbare lagföring"

Satsningen på en snabbare lagföring har minskat tiden mellan brott och avgörande. Försöksverksamheten finns nu i tingsrätter över hela landet.

RÅ föreslår böter för pandemibrott

Riksåklagaren föreslår att överträdelser av vissa föreskrifter som kan komma att meddelas enligt den tillfälliga covid-19-lagen ska ge 2.000 kronor i böter vid ordningsbot som utfärdas av polisen.

Ny e-tjänst för digitala handlingar

Den som är part i ett mål i Sveriges Domstolar kan digitalt signera och lämna in handlingar till domstolar och nämnder. Även advokat eller ombud kan företräda dina klienter om du har fullmakt.

Wistrand utser ny delägare

Wistrand Advokatbyrå har utsett Carl Näsholm vid Stockholmskontoret till delägare från och med den 1 januari.

Sju nya delägare i MSA

Mannheimer Swartling har utsett sju nya delägare.

Datainspektionen byter namn

Datainspektionen inrättades som myndighet 1973 och byter nu namn till Integritetsskyddsmyndigheten.

Ny påföljd för unga

Den 1 januari trädde en ny påföljd, ungdomsövervakning, ikraft för unga lagöverträdare som begår allvarliga brott.

Två nya delägare i Eversheds Sutherland

Eversheds Sutherland har utsett Linda Kempe och Jan Österman till delägare.

Granskning av brottsbekämpande myndigheter

Datainspektionen har undersökt vilken förmåga brottsbekämpande myndigheter har att hantera personuppgiftsincidenter och konstarerar att det finns en god beredskap.

Synch och Westermark Anjou går ihop

Advokatbyråerna Synch och Westermark Anjou går samman under varumärket Synch. Fokus kommer även fortsättningsvis att ligga på tech och digital business.

Ny delägare i Setterwalls

Jon Ericsson blir ny delägare i Setterwalls den 1 januari 2021.

MAQS rekryterar bolagsjurist

Jan Svedjebrant ansluter till MAQS Advokatbyrå som strategisk rådgivare.

Norburg & Scherp får ny delägare

Advokat Anina Liebkind ansluter som delägare i Norburg & Scherp Advokatbyrå den 1 februari 2021.

Ny delägare till Cirio

Cirio rekryterar Emma Dansbo som delägare och ansvarig för det digitala synergiområdet.

Hansen får ny delägare

Johan Lidström blir ny delägare på Hansen Advokatbyrå från och med den 1 januari. 

Nya domare

Regeringen har den 10 december utnämnt ett kammarrättsråd och en rådman.

Percy Bratt får pris av Advokatsamfundet

Advokatsamfundets pris för framstående insatser inom advokatyrket har tilldelats advokaten Percy Bratt. Han är advokat med inriktning på mänskliga fri- och rättigheter.

45 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 45 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 4 december.

Attunda tingsrätt får nya lokaler

Attunda tingsrätt i Sollentuna flyttar in delar av sin verksamhet i nya lokaler intill tingsrätten. Tillbyggnaden inrymmer bland annat sex nya förhandlingssalar.

Rättsvetare ska studera domstolars makt

Rättsvetaren Katalin Capannini-Kelemen får 5,8 miljoner kronor för att kartlägga hur de nordiska högsta domstolarna resonerar i konstitutionella frågor.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 3 december utnämnt 13 nya domare samt en byråchef hos JK.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt