Bli kund Annonsera
fredag 30 oktober 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Head of Legal till PiercePublicerad:
13 oktober 2020


Pierce säljer kläder, utrustning och reservdelar till motorcyklister över hela Europa genom e-handelsbutikerna 24MX, XLMoto och Sledstore.

Bolaget grundades 2008 i ett garage i södra Stockholm och tre år senare lanserades den första e-handelsbutiken utanför Sverige.

Idag har Pierce cirka 400 anställda, finns på 17 europeiska marknader och över 75 procent av försäljningen kommer från länder utanför Sverige.

Bolaget söker nu sin första Head of Legal till huvudkontoret i Västberga.

Arbetsbeskrivning

Som bolagets Head of Legal blir du först på plats att sätta upp en juristfunktion med ansvar för bolagets samtliga legala frågeställningar. Rollen är bred och du förväntas arbeta nära verksamheten och ledningen.

Förutom att du arbetar operativt med de frågor som löpande dyker upp är du också med och utformar rutiner för hur bolaget ska hantera sina risker och säkerställa relevant risknivå och legalt stöd.

I rollen ingår bland annat upprättande och förhandling av avtal (framför allt med leverantörer av varor - främst från Asien -, tjänster och lokaler), bolagsrätt och styrelsearbete samt arbetsrätt och immaterialrätt (i huvudsak varumärkesrätt).

Du sitter på huvudkontoret i Västberga och rapporterar till bolagets CFO.

Vem är du?

Vi söker dig som efter juristexamen har arbetat minst fem år på bolag och/eller advokatbyrå. Du har en bred affärsjuridisk kompetens gärna med särskild erfarenhet av bolagsrätt och av att upprätta och förhandla avtal. Erfarenhet från snabbväxande internationella bolag är meriterande.

Du motiveras av att arbeta i en entreprenöriell miljö som präglas av högt tempo och en ambition att växa. Du är van att arbeta självständigt och du trivs med ansvar.

Du trivs som bäst när du har många bollar i luften, du har en hög energinivå och du är känd för att leverera. Samtidigt är du teamorienterad och har en stor samarbetsförmåga. Då bolaget har en stark internationell prägel arbetar du obehindrat på förutom svenska även engelska.

Du erbjuds

Vi erbjuder dig en central och utmanande roll inom företaget med många kontaktytor både internt och externt. Du får en unik möjlighet att bygga upp en juristfunktion och är du rätt person har du en brant utvecklingskurva där din roll växer i takt med bolaget.

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Pierce med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Om verksamheten

Det sägs att många framgångsrika företag startar i ett garage, så det känns bra att det var precis så allt började för oss. Den eviga jakten på reservdelar till motorcyklar och bristen på bra leverantörer gav oss idén om en E-handel och samtidigt erbjuda en snabb och pålitlig service. Det tog bara några månader innan vi växte ur garaget och 2008 startade vi Pierce AB. Samtidigt lanserades 24mx där vi säljer reservdelar och utrustning till motocrossälskare och försäljningen ökade till nivåer vi bara hade kunnat drömma om.

När vi 2013 lanserade XLmoto var det med visionen att erbjuda alla i motorcykelvärlden att handla online med snabba leveranser och Sledstore är ett mecka för alla nordiska snöskoterfantaster.

I början var vi ett litet team på fyra personer, idag är vi över 400 anställda i fyra länder, som erbjuder våra kunder ett brett utbud av produkter och den högsta servicenivån.

Pierce finns på 17 europeiska marknader och omsatte över 1.2 miljarder kronor 2019.

Område         Stockholm
Anställning    Tillsvidare
Omfattning    Heltid

ANSÖK NU

Ny delägare i Baker McKenzie

Erik Forsin ansluter som delägare i Baker McKenzie, och gruppen dispute resolution, och kommer närmast från DLA Piper.

HD:s webbplats på engelska

Nu finns Högsta domstolens webbplats även i engelsk översättning, i syfte att göra den tillgänglig för internationella intressenter.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 14 oktober utnämnt fyra rådmän.

Ny vägledning ska stärka barns rättigheter

I år blev barnkonventionen lag i Sverige och för att stärka barns rättigheter på nätet har Barnombudsmannen, Statens medieråd och Datainspektionen gemensamt tagit fram en vägledning för aktörer som ansvarar för sociala medier, spel och andra digitala miljöer.

Systrar driver byrå

År 2010 startades Krzymowski Juristbyrå av tre systrar. Efter att de utsetts till ledamöter av samfundet har juristbyrån övergått till Krzymowski Advokater.

Foto Inbj

Nya domare

Regeringen har den 8 oktober utnämnt två hovrättsråd, sex rådmän och ett hyresråd.

Foto Claes Leandersson/Domstolsverket

Ökat förtroende för domstolarna

Svenska folkets förtroende för Sveriges Domstolar fortsätter att öka. Det visar den senaste Nationella trygghetsundersökningen från Brå.

Nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 35 nya ledamöter vid sitt senaste möte.

Foto © Elnur

Pakistansk advokat får juristpris

Den pakistanska advokaten och medborgarrättsaktivisten Hina Jilani tilldelas Stockholm Human Rights Award 2020.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Datainspektionen blir Integritetsskydds- myndigheten

Den 1 januari byter Datainspektionen namn och blir Integritetsskyddsmyndigheten, IMY.

Ny GD för Domstolsverket

Thomas Rolén tillträder som ny generaldirektör för Domstolsverket.

Nya domare

Regeringen har den 17 september utnämnt två rådmän och två tekniska råd.

Nya lokaler för Eskilstuna tingsrätt

Nu inleds arbetet med att bygga om det gamla Myntverket till nya lokaler för Eskilstuna tingsrätt.

Åklagaruttalande om Palmemordet utreds

JO har beslutat att utreda ett antal rättssäkerhetsfrågor med anledning av pressträffen om Palmeutredningen som ägde rum i juni.

Foto © kzenon

Klargörande om personuppgifter

Europeiska dataskyddsstyrelsen har tagit fram en vägledning som klargör gränsdragningen mellan personuppgiftsansvariga och personuppgiftsbiträden och som tydliggör vilka följderna blir av att ha en av dessa roller.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt