Bli kund Annonsera
fredag 30 oktober 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Sveriges Ingenjörer söker förbundsjuristPublicerad:
18 september 2020


Sveriges Ingenjörer är en intresseorganisation och ett fackförbund för högskoleutbildade ingenjörer. Till vårt kansli söker vi nu en förbundsjurist med processvana.

Arbetsbeskrivning

Som förbundsjurist på Sveriges Ingenjörer är du del av en avdelning på totalt sju jurister. Arbetet innebär främst att ge kvalificerad arbetsrättslig rådgivning och företräda förbundet och dess medlemmar i domstol och skiljenämnd. Övriga arbetsuppgifter inkluderar ansvar för utbildningar och stöd till ombudsmännen i deras förhandlande verksamhet samt stöd i förbundets opinionsbildande arbete med utredningar, remissvar mm. Dessutom tillhandahåller förbundsjuristerna även juridiska tjänster till andra Saco-förbund och deras medlemmar.

Du kommer att vara placerad på kansliet i ljusa moderna lokaler centralt i Stockholm. Begränsat resande inom Sverige förekommer i tjänsten.

Vem är du?

Du har en juristexamen och minst fem års relevant arbetslivserfarenhet. Då arbetet innebär ett stort mått av självständighet och du förväntas arbeta som processförare så måste du ha processvana från till exempel advokatbyrå, domstol, myndighet eller arbetstagar- alternativt arbetsgivarorganisation. Det är starkt meriterande om du även har erfarenhet av kvalificerat arbetsrättsligt arbete.

Arbetet är omväxlande och stimulerande och ställer mycket höga krav på eget driv och engagemang. Du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt varför vi söker en förtroendeingivande person som har lätt för att skapa goda relationer, är lösningsorienterad och har en god pedagogisk och social förmåga. Som person är du ansvarstagande, prestigelös och utåtriktad. Du måste också ha lätt för att formulera dig väl i tal och skrift.

Du erbjuds

Du erbjuds ett varierande och utmanande arbete i en dynamisk miljö där du direkt får ta ett stort eget ansvar. Du får också möjligheten att påverka i frågor som är viktiga för såväl ingenjörerna som arbetsmarknaden och samhället i stort.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sveriges Ingenjörer med Jurek Rekrytering & Bemanning Urval sker löpande så välkommen att inkomma med din ansökan så snart som möjligt, och senast 8 oktober 2020, via www.jurek.se. Löpande urval innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista datum för ansökan. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Elvung på telefonnummer 0700 90 18 85 alternativt maria.elvung@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Fackliga företrädare är Agneta Bern Akademikerföreningen samt Lotta Ljunqvist Unionenklubben, båda nås på 08-613 80 00.

Om verksamheten

Ingenjörerna är en av Sveriges viktigaste yrkesgrupper. De löser gemensamma utmaningar, genererar tillväxt och skapar fler jobb. För att stötta och utveckla dem finns Sveriges Ingenjörer – det enda fackförbundet med fullständigt fokus på ingenjörer. Vi är landets största nätverk för högskoleutbildade ingenjörer och en del av Saco, Sveriges akademikers centralorganisation. Med cirka 156 500 medlemmar är Sveriges Ingenjörer ett starkt förbund med stor handlingskraft och resurser att göra nytta. Vi arbetar för att våra medlemmar ska ha goda villkor, möjlighet att utvecklas och att de ska värderas så högt som de förtjänar. Sveriges Ingenjörer är en kunskapsdriven, samhällsengagerad och tillåtande arbetsplats. Våra stolta, nyfikna och professionella medarbetare är vår viktigaste resurs. Du uppmuntras att dela med dig av tankar och idéer, vi månar om din utveckling och tar vara på ditt engagemang.

Område         Stockholm
Anställning    Tillsvidare
Omfattning    Heltid

ANSÖK HÄR

Ny delägare i Baker McKenzie

Erik Forsin ansluter som delägare i Baker McKenzie, och gruppen dispute resolution, och kommer närmast från DLA Piper.

HD:s webbplats på engelska

Nu finns Högsta domstolens webbplats även i engelsk översättning, i syfte att göra den tillgänglig för internationella intressenter.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 14 oktober utnämnt fyra rådmän.

Ny vägledning ska stärka barns rättigheter

I år blev barnkonventionen lag i Sverige och för att stärka barns rättigheter på nätet har Barnombudsmannen, Statens medieråd och Datainspektionen gemensamt tagit fram en vägledning för aktörer som ansvarar för sociala medier, spel och andra digitala miljöer.

Systrar driver byrå

År 2010 startades Krzymowski Juristbyrå av tre systrar. Efter att de utsetts till ledamöter av samfundet har juristbyrån övergått till Krzymowski Advokater.

Foto Inbj

Nya domare

Regeringen har den 8 oktober utnämnt två hovrättsråd, sex rådmän och ett hyresråd.

Foto Claes Leandersson/Domstolsverket

Ökat förtroende för domstolarna

Svenska folkets förtroende för Sveriges Domstolar fortsätter att öka. Det visar den senaste Nationella trygghetsundersökningen från Brå.

Nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 35 nya ledamöter vid sitt senaste möte.

Foto © Elnur

Pakistansk advokat får juristpris

Den pakistanska advokaten och medborgarrättsaktivisten Hina Jilani tilldelas Stockholm Human Rights Award 2020.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Datainspektionen blir Integritetsskydds- myndigheten

Den 1 januari byter Datainspektionen namn och blir Integritetsskyddsmyndigheten, IMY.

Ny GD för Domstolsverket

Thomas Rolén tillträder som ny generaldirektör för Domstolsverket.

Nya domare

Regeringen har den 17 september utnämnt två rådmän och två tekniska råd.

Nya lokaler för Eskilstuna tingsrätt

Nu inleds arbetet med att bygga om det gamla Myntverket till nya lokaler för Eskilstuna tingsrätt.

Åklagaruttalande om Palmemordet utreds

JO har beslutat att utreda ett antal rättssäkerhetsfrågor med anledning av pressträffen om Palmeutredningen som ägde rum i juni.

Foto © kzenon

Klargörande om personuppgifter

Europeiska dataskyddsstyrelsen har tagit fram en vägledning som klargör gränsdragningen mellan personuppgiftsansvariga och personuppgiftsbiträden och som tydliggör vilka följderna blir av att ha en av dessa roller.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt