Bli kund Annonsera
onsdag 23 september 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Fröberg & Lundholm Advokatbyrå söker en jurist till byråns kontor i Göteborg och en jurist till kontoret i Stockholm


Publicerad:
21 augusti 2020


Vem är du?

Som sökande har du mycket goda juridiska kunskaper, en affärs- och lösningsorienterad inställning samt god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du bör ha läst eller arbetat med mark- och miljörätt tidigare. Erfarenhet från domstol, myndighet eller välrenommerad advokatbyrå är meriterande.

Vi söker en självgående jurist med tidigare erfarenhet, alternativt en mer junior jurist med mycket goda betyg från studierna. Vi värdesätter dina personliga egenskaper och din sociala kompetens högt.

Vad vi erbjuder

Vi kan erbjuda en modern arbetsplats, med spännande uppdrag och god gemenskap. Du kommer att arbeta nära några av landets främsta miljöjurister och du kommer tidigt att få egen klientkontakt. Hos oss kan du växa i konsultrollen inom ett växande och spännande rättsområde. För dig som ansluter till vårt Göteborgskontor finns en unik möjlighet att bygga upp en ny verksamhet på plats i Göteborg.

Ansökan skickar du till info@froberg-lundholm.se eller Fröberg & Lundholm Advokat­byrå AB, Kungsgatan 44, 111 35 Stockholm. Sista ansökningsdag är den 24 september 2020, men inkom gärna med din ansökan så snart som möjligt, då urval sker löpande.

Om du har frågor är Du välkommen att kontakta byråns VD Mikael Berglund (08-662 79 40).

Välkommen med din ansökan!

Om oss

Fröberg & Lundholm Advokatbyrå är en av Sveriges ledande advokatbyråer inom mark- och miljörätt. Vi arbetar med marknadsledande svensk och utländsk industri samt med nationella och internationella infrastrukturprojekt. Vi utför även större utredningsuppdrag, utbildningar i miljörätt och biträder vid utveckling av miljölagstiftningen både i Sverige och utomlands. Målsättningen är att ständigt tillhandahålla den främsta mark- och miljörättsliga rådgivningen på marknaden.

Vi har under 2019 öppnat ett kontor i Göteborg som nu behöver förstärkning. Vi söker engagerade, skickliga och drivna jurister som vill vara med och fortsätta utveckla en högst specialiserad och dedikerad miljörättslig rådgivning via vårt Göteborgskontor. Även vårt kontor i Stockholm är i behov av ytterligare förstärkning.

Nya domare

Regeringen har den 17 september utnämnt två rådmän och två tekniska råd.

Foto Andrey Popov

Nya lokaler för Eskilstuna tingsrätt

Nu inleds arbetet med att bygga om det gamla Myntverket till nya lokaler för Eskilstuna tingsrätt.

Åklagaruttalande om Palmemordet utreds

JO har beslutat att utreda ett antal rättssäkerhetsfrågor med anledning av pressträffen om Palmeutredningen som ägde rum i juni.

Foto Juergen Priewe

Nya domarutnämningar

Regeringen har utnämnt rådmän i tingsrätter och en tillförordnad kammarrättspresident.

Misstänkta får försvarare kvällstid

Nu kommer misstänkta att kunna få besked om offentlig försvarare även på kvällstid. Från och med den 1 september, inför landets tingsrätter kvällsberedskap.

Klargörande om personuppgifter

Europeiska dataskyddsstyrelsen har tagit fram en vägledning som klargör gränsdragningen mellan personuppgiftsansvariga och personuppgiftsbiträden och som tydliggör vilka följderna blir av att ha en av dessa roller.

Foto Vitaliy Pakhnyushchyy

Nya mål efter lagen om stöd vid korttidsarbete

De som får avslag på sin ansökan om stöd vid korttidsarbete av Tillväxtverket kan överklaga beslutet till förvaltningsrätten.

Ny professor i arbetsrätt

Petra Herzfeld Olsson har befordrats till professor i arbetsrätt vid Stockholms Universitet.

Foto Andrea De Martin

52 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 52 nya advokater och 26 advokater har lämnat samfundet.

Lars Arrhenius blir DO

Regeringen har beslutat att utse Lars Arrhenius till ny DO och myndighetschef för Diskrimineringsombudsmannen.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt