Bli kund Annonsera
onsdag 5 augusti 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Chefsjurist till CloettaPublicerad:
8 juli 2020


Cloetta är ett ledande konfektyrföretag i Nordeuropa med några av våra största varumärken såsom Läkerol, Cloetta, Candyking, Jenkki, Kexchoklad, Malaco, Sportlife och Red Band. Vi söker nu en chefsjurist i en bred roll där du arbetar över hela koncernen nära verksamheten tillsammans med engagerade och drivna kollegor. Vill du arbeta med oss och ha roligt på jobbet är du varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Som chefsjurist på Cloetta tar du ledningen i alla juridiska frågor, oaktat land eller världsdel, företagsfunktion eller rättsområde. Du arbetar nära koncernledningen och ländernas respektive ledningsgrupper, samt är den som styr och hanterar företagets externa advokatbyråer.

Rollen som Cloetta´s chefsjurist innefattar ett brett ansvarsområde, hög självständighet och tidvis högt tempo och varierande arbetsuppgifter, såsom:

• Bolagsrättsliga ärenden och avtalshantering för koncernens olika bolag
• Varumärkesrätt och övrig relevant immaterialrätt
• Corporate governance och tillsammans med IR hantera börsrättsliga ärenden
• Bevaka och agera på ny eller förändrad lagstiftning
• Uppköp av kompletterande juridiska tjänster
• Internutbilda kollegor
• Delta i projektledandet av bolagstämma och extern rapportering
• Förvärv, MAR, GDPR, och diverse legala och administrativa uppgifter.

Du rapporterar till CFO och arbetar från Cloettas huvudkontor i Solna Business Park i Stockholm.

Vem är du?

Vi söker dig som efter din juristexamen har 4-8 års relevant erfarenhet, inklusive av att arbeta som bolagsjurist. Har du arbetat på advokatbyrå och/eller suttit ting är det meriterande.

Du har en bred affärsjuridisk kompetens och gärna särskild erfarenhet av immaterialrätt och konkurrensrätt. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är trygg i din roll som jurist och kan arbeta självständigt samtidigt som du har god samarbetsförmåga, kan förklara komplexa juridiska frågor på ett lättbegripligt sätt, är handlingskraftig, lösningsorienterad, positiv och prestigelös.

Du erbjuds

Hos Cloetta får du en möjlighet att jobba för ett internationellt företag som äger, utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer några av Sveriges och andra länders mest ikoniska varor och varumärken.

Vi har ett leende i vårt DNA och är mycket stolta över vad vi gör och vår välkomnande och inkluderande kultur.

På Cloetta hittar du många kollegor som är lika entusiastiska och positiva som du är. Vi motiveras av att vara bäst och ständigt utvecklas, och av att glädja våra konsumenter med våra produkter.

Vi vill göra en skillnad och hela tiden skapa nya och smarta sätt att vinna. Vi ger dig den frihet som behövs så att du kan utföra dina ansvarsområden, komma med egna idéer, och ha en genuin inverkan på Cloettas framgång. Vi gillar det vi gör och har kul medan vi gör det.

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Cloetta med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Om verksamheten

Cloetta grundades 1862 och är ett ledande konfektyrföretag i Nordeuropa. Cloettas produkter säljs i mer än 50 länder världen över med Sverige, Finland, Danmark, Norge, Nederländerna, Tyskland och Storbritannien som huvudmarknader. Cloetta äger några av de starkaste varumärkena på marknaden, till exempel Läkerol, Cloetta, Candyking, Jenkki, Kexchoklad, Malaco, Sportlife och Red Band. Cloetta har 8 produktionsenheter i 5 länder. Cloettas aktier handlas på Nasdaq Stockholm. Mer information om Cloetta finns på www.cloetta.com

Nya lagar i augusti

Den 1 augusti försvinner kravet på tillstånd för kamerabevakning i vissa situationer och nya regler börjar gälla med syftet att förbättra informationsutbytet mellan polis och socialtjänst.

Foto Roland Magnusson

Svensk seger i nordisk juristtävling

Det blev svensk vinst för sex studenter vid Juridiska fakulteten vid Stockholms universitet i årets omgång av den "Nordiska Rättegångstävlingen om de Mänskliga Rättigheterna".

En ny domare utnämnd

Regeringen har den 30 juni utnämnt Monica Lagerqvist Nilsson att vara tekniskt råd i tingsrätterna.

Foto Roland Lundgren

Dom mot Kinaambassa-dör överklagas inte

Åklagarna har beslutat att inte överklaga domen från Stockholms tingsrätt om egenmäktighet vid förhandling med främmande makt.

Foto © Mikael Damkier Dreamstime.com

Juridiska problem med digital vård

I en ny rapport visar Cecilia Magnusson Sjöberg, professor i juridik vid Stockholms universitet, på ett antal svårigheter med dataskydd för digitala vårdtjänster.

Foto designtock

JO utreder kommuners utlämnande av coronauppgifter

JO har beslutat att utreda en anmälan mot åtta kommuner och en region som påstås ha samordnat sin hantering av en journalists begäran om att få ta del av uppgifter som rör covid-19.

Advokat blir expert i miljöutredning

Tove Andersson, partner och specialist inom miljörätt vid Setterwalls, har förordnats av Miljödepartementet att vara expert i Utredningen om översyn av artskyddsförordningen.

Särskilt sändebud mot organiserad brottslighet

Juristen och före detta ambassadören Håkan Jevrell har utsetts till regeringens särskilda sändebud mot organiserad brottslighet.

Foto Andrey Popov

Ny generaldirektör för Domstolsverket

Kammarrättspresidenten Thomas Rolén har utsetts till generaldirektör för Domstolsverket, en tjänst han tidigare innehaft 2005-2007.

Byggstart för Hudiksvalls tingsrätt

Projektet med ny- och ombyggnation av domstolen i Hudiksvall kommer att starta i september och beräknas vara slutfört 2022.

Foto Patrik Svedberg

Nya regler vid halvårsskiftet

Kring halvårsskiftet 2020 börjar ett antal nya lagar och förordningar att gälla.

Mats Melin leder coronakommissionen

Ordförande i den kommission som ska granska Sveriges hantering av coronapandemin blir före detta justitierådet Mats Melin.

Ny delägare i Steinmann

Advokatfirman Steinmann har valt in advokat Robert Bruzelius-Lidqvist som delägare med start den 1 juli.

Ny ledning vid Juridiska institutionen i Umeå

Den första juli tillträder Ulf Vannebäck som prefekt vid Juridiska institutionen, Umeå universitet. Tillsammans med Lena Landström och Johan Lindholm bildar han den nya ledningen vid institutionen.

Ny domstols- byggnad i Jönköping

Regeringen har gett klartecken för en ny domstolsbyggnad i Jönköping, som ska inrymma Göta hovrätt och Kammarrätten i Jönköping. Byggstarten är planerad till hösten och inflyttning sker hösten 2022.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Foto Frugan

Många nya mål väntas om vattenkraft

Regeringen har beslutat om den nationella plan som innebär att svenska vattenkraftverk ska omprövas och förses med moderna miljövillkor med början år 2022.

Foto © tomloel

Rekordmånga vill bli notarie

Intresset för att bli notarie är just nu rekordstort. Inte sedan 1990-talet har så många sökt till höstens notarietjänstgöring, visar antagnings- processen som just nu är i full gång hos Domstolsverket.

Ny delägare i Kilpatrick Townsend

Tobias Öd inträder som delägare i Kilpatrick Townsend och är verksam på byråns Stockholmskontor.

Datainspektionen granskar ABB

Myndigheten ska i ett första steg ta reda på om den är behörig att granska ett klagomål som rör ABB som är en internationell koncern.

Polisens belastnings- register är färdiggranskat

Efter att polisen under en period skickat ut felaktiga utdrag ur sitt belastningsregister har Datainspektionen granskat det inträffade.

Pandemin påverkar advokatbyråerna

Coronapandemin har inneburit en ekonomisk påfrestning för många advokatbyråer visar en undersökning från Advokatsamfundet. Hälften av byråerna märker minskad ärende-tillströmning och många advokater ser en påverkan på rättssäkerheten.

Förstärkningsstyrkan med domare utökas

Förstärkningsstyrkan med domare som rycker in i domstolar som tillfälligt behöver extra resurser kommer att utökas.

Foto Rawlik Dreamstime.com

Jurister får medaljer

Flera jurister får medaljer av kungen, bland dem professorn Said Mahmoudi och advokaten Lena Frånstedt Lofalk. Även förre detta justitieministern Beatrice Ask tilldelas medalj.

Foto David Naylor

Ny ledning i Uppsala

Den 1 juli tillträder professor Anna Singer som ny dekan för Juridiska fakulteten vid Uppsala Universitet, samt professor Anna Jonsson Cornell och docent Hans Eklund som prodekaner.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt