Bli kund Annonsera
söndag 5 juli 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Legal Business Partner till IfPublicerad:
8 juni 2020


"Working as a lawyer at If Industrial is a dynamic and challenging job where you get the opportunity to work closely with highly qualified professionals both from the business and from the Legal department. With an engaged management who show a high interest in legal development you get a lot of responsibility and an exciting opportunity to really impact the business." Sofia Berg, Compliance Officer, If Industrial.

Arbetsbeskrivning

Som Legal Business Partner på If driver du utvecklingen av våra avtal och försäkringsvillkor inom affärsområdet Industri där vi skapar skräddarsydda globala försäkringslösningar för Nordens största företag och industrier. Tjänsten ingår i den nordiska enheten "Quality and Compliance" som förutom villkorsutveckling driver implementering av lagstiftning, regelefterlevnad, processutveckling och kvalitetssäkring i samarbete med verksamheten.

Att ständigt utveckla våra avtal och försäkringsvillkor är oerhört viktigt för If! Tydliga och konkurrenskraftiga villkor är själva grunden i det försäkringsskydd vi levererar till våra kunder. Vi söker nu en senior jurist som vill driva denna utveckling och ta en central roll i vår organisation.

Rollen är ny och innebär att ta ett helhetsgrepp om villkorsutvecklingen nordiskt, från att sätta en långsiktig strategi tillsammans med ledningen till att granska och skriva avtalstext. Vidare ingår att organisera ett effektivt arbetssätt för intern kunskapsöverföring, exempelvis att dra lärdomar från skadeorganisationen, och samtidigt blicka framåt och fånga vad som händer på marknaden.

Du kommer att, tillsammans med verksamheten, ges möjlighet att utforma hur arbetet ska bedrivas. En del villkorsarbete kommer du att driva i projektform och en del kommer att ske självständigt. Utöver villkorsarbetet kommer du som Legal Business partner agera bollplank till affärsansvariga avseende externa villkor och avtal. Du kommer också att driva och delta i rättsutredningar som initieras baserat på nya regelverk, produktförändringar samt förändringar i omvärlden.

Vem är du

Du är en erfaren jurist verksam på bolag eller advokatbyrå där du sannolikt arbetar med internationella kommersiella avtal. Du är skicklig på att uttrycka dig tydligt även inom svåra ämnesområden och du har förmågan att beskriva komplexa affärsförhållanden i tydliga och välstrukturerade avtal. Du skriver svenska och engelska på mycket hög nivå.

Du har landat i din roll som jurist vilket betyder att du vet vad du vill få ut av ditt arbete och att du uppskattar en roll med eget ansvar. Vidare är du positiv och prestigelös i samarbetet med kollegor och har lätt att knyta kontakter och skapa relationer. Du arbetar systematiskt och är noga med kvaliteten. Du kommer att parallellt hantera många kvalificerade frågor, vilket du upplever intressant, och att driva dem i mål ser du som självklart.

Minimikrav är fem års kvalificerat juridiskt arbete samt juristexamen.

Du erbjuds

Du erbjuds en unik möjlighet att skapa en ny roll och arbeta inom ett spännande legalt område med komplexa försäkringsrisker på nordens största försäkringsbolag.

Intervjuer sker löpande, så välkommen med din ansökan på engelska, snarast. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek, Ulriikka Järnefelt, telefon: 0766 33 14 40. Du söker tjänsten via vår hemsida www.jurek.se

Om verksamheten

If är det ledande sakförsäkringsbolaget i Norden, med 3,7 miljoner kunder. Vi försäkrar det värdefulla i livet och strävar ständigt efter att förbättra våra tjänster och bidra till en positiv samhällsutveckling. Vi erbjuder en modern och multikulturell arbetsplats där jurister arbetar sida vid sida med matematiker, IT-programmerare, ekonomer, säljare, sjuksystrar, före detta poliser med flera.

Vår verksamhet är uppdelad i olika områden, privat, företag, industri och Baltikum. Vi är cirka 350 medarbetare inom affärsområde Industri och vi erbjuder skräddarsydda globala försäkringslösningar till många av de största nordiska företagen.

Vi har en öppen och inkluderande företagskultur där vi uppmuntrar kreativitet och nytänkande.

Område         Stockholm
Anställning    Tillsvidare
Omfattning    Heltid

ANSÖK NU

Foto Patrik Svedberg

Nya regler vid halvårsskiftet

Kring halvårsskiftet 2020 börjar ett antal nya lagar och förordningar att gälla.

Mats Melin leder coronakommissionen

Ordförande i den kommission som ska granska Sveriges hantering av coronapandemin blir före detta justitierådet Mats Melin.

Ny delägare i Steinmann

Advokatfirman Steinmann har valt in advokat Robert Bruzelius-Lidqvist som delägare med start den 1 juli.

Ny ledning vid Juridiska institutionen i Umeå

Den första juli tillträder Ulf Vannebäck som prefekt vid Juridiska institutionen, Umeå universitet. Tillsammans med Lena Landström och Johan Lindholm bildar han den nya ledningen vid institutionen.

Ny domstols- byggnad i Jönköping

Regeringen har gett klartecken för en ny domstolsbyggnad i Jönköping, som ska inrymma Göta hovrätt och Kammarrätten i Jönköping. Byggstarten är planerad till hösten och inflyttning sker hösten 2022.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Foto Frugan

Många nya mål väntas om vattenkraft

Regeringen har beslutat om den nationella plan som innebär att svenska vattenkraftverk ska omprövas och förses med moderna miljövillkor med början år 2022.

Foto © tomloel

Rekordmånga vill bli notarie

Intresset för att bli notarie är just nu rekordstort. Inte sedan 1990-talet har så många sökt till höstens notarietjänstgöring, visar antagnings- processen som just nu är i full gång hos Domstolsverket.

Ny delägare i Kilpatrick Townsend

Tobias Öd inträder som delägare i Kilpatrick Townsend och är verksam på byråns Stockholmskontor.

Datainspektionen granskar ABB

Myndigheten ska i ett första steg ta reda på om den är behörig att granska ett klagomål som rör ABB som är en internationell koncern.

Polisens belastnings- register är färdiggranskat

Efter att polisen under en period skickat ut felaktiga utdrag ur sitt belastningsregister har Datainspektionen granskat det inträffade.

Pandemin påverkar advokatbyråerna

Coronapandemin har inneburit en ekonomisk påfrestning för många advokatbyråer visar en undersökning från Advokatsamfundet. Hälften av byråerna märker minskad ärende-tillströmning och många advokater ser en påverkan på rättssäkerheten.

Förstärkningsstyrkan med domare utökas

Förstärkningsstyrkan med domare som rycker in i domstolar som tillfälligt behöver extra resurser kommer att utökas.

Foto Rawlik Dreamstime.com

Jurister får medaljer

Flera jurister får medaljer av kungen, bland dem professorn Said Mahmoudi och advokaten Lena Frånstedt Lofalk. Även förre detta justitieministern Beatrice Ask tilldelas medalj.

Foto David Naylor

Ny ledning i Uppsala

Den 1 juli tillträder professor Anna Singer som ny dekan för Juridiska fakulteten vid Uppsala Universitet, samt professor Anna Jonsson Cornell och docent Hans Eklund som prodekaner.

51 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 51 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 11 juni.

Foto © Elnur

Journalist prisas av Advokatsamfundet

David Baas, journalist på Expressen, får Advokatsamfundets journalistpris för sina granskningar av extremistiska rörelser.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 11 juni utnämnt nio hovrättsråd, en chefsrådman, två rådmän och fyra kammarrättsråd.

Tullverket granskas

Personal på Tullverket har använt en app på sina mobiltelefoner som laddat upp personuppgifter i en molntjänst och dessa har på så sätt spritts utanför verket. Datainspektionen granskar nu händelsen.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt