Bli kund Annonsera
söndag 5 juli 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Head of Compliance till Swedbank RoburPublicerad:
1 juni 2020


Vill du arbeta på Sveriges största fondbolag där vi har ambitionen att alltid vara långsiktiga och värdeskapande? För dig som vill vara med och arbeta mot Roburs vision att vara världsledande i hållbart värdeskapande söker vi nu en chef till Complianceteamet på Swedbank Robur.

Swedbank Robur är Sveriges största fondbolag, och vår ambition är att alltid vara långsiktiga i våra investeringar och värdeskapande i våra affärer. Genom ett av marknadens bredaste fondutbud och en stor kapacitet för finansiell analys, hållbarhetsanalys, exekvering, ägarstyrning och förvaltning erbjuder vi sparprodukter för alla behov. Vi har många kunder och äger en mängd bolag över hela världen samtidigt som vi är tredje största ägare på Stockholmsbörsen.

Robur tillhör, tillsammans med Swedbank Försäkring och Swedbank Hypotek, affärsområdet Group Financial Products & Advice, GFPA. GFPA är Swedbanks enhet för bland annat spara-, låna- och försäkringsprodukter samt utvecklingen av rådgivningsprocessen. GFPA Compliance består av ca 15 medarbetare, varav fyra arbetar på Robur.

Om tjänsten

Som Head of Compliance är ditt uppdrag att driva och utveckla Roburs Compliancefunktion för att stödja affärsverksamheten och se till att funktionen arbetar på ett enhetligt sätt tillsammans med Group Compliance. För att åstadkomma detta har vi dokumenterade och enhetliga metoder och processer på Group Compliance.

Detta uppdrag fullgör du bland annat genom att

- Leda ett mindre team (tre personer)

- Tillsammans med teamet ge råd på strategisk respektive affärsnära nivå, granska och utvärdera verksamhetens regelefterlevnad samt ansvara för att funktionen levererar i enlighet med av styrelsen fastställda planer

- Aktivt bidra till att våra metoder och processer fortsätter att förbättras och implementeras inom Compliance

Om dig

Vi söker dig som är utbildad jurist eller har annan relevant akademisk bakgrund och besitter mycket goda kunskaper om fondregelverken och har praktisk erfarenhet av arbete i fondbolag samt av att leda personal.

För att trivas i rollen behöver du vara processorienterad och strukturerad samt prestigelös och öppen. Det är vidare viktigt att du är analytisk och noggrann samt besitter hög integritet, har ett starkt eget driv och har ett affärsorienterat angreppssätt till de problem du och ditt team ställs inför. Arbetet ställer också höga krav på din samarbetsförmåga då din uppgift är att samverka både med Roburs affärsverksamhet och bankens Complianceorganisation.

För att lyckas i rollen behöver du utöva ett tydligt ledarskap med transparens och god kommunikation, och kunna leda och fördela arbetet effektivt.

Då koncernspråket i Swedbank är engelska kommunicerar du obehindrat på både svenska och engelska.

Ansökan

Låter detta intressant? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Urval sker löpande. Ansök därför redan idag genom att klicka HÄR.

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Peter Ekström på tel. 070 813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se

Foto Patrik Svedberg

Nya regler vid halvårsskiftet

Kring halvårsskiftet 2020 börjar ett antal nya lagar och förordningar att gälla.

Mats Melin leder coronakommissionen

Ordförande i den kommission som ska granska Sveriges hantering av coronapandemin blir före detta justitierådet Mats Melin.

Ny delägare i Steinmann

Advokatfirman Steinmann har valt in advokat Robert Bruzelius-Lidqvist som delägare med start den 1 juli.

Ny ledning vid Juridiska institutionen i Umeå

Den första juli tillträder Ulf Vannebäck som prefekt vid Juridiska institutionen, Umeå universitet. Tillsammans med Lena Landström och Johan Lindholm bildar han den nya ledningen vid institutionen.

Ny domstols- byggnad i Jönköping

Regeringen har gett klartecken för en ny domstolsbyggnad i Jönköping, som ska inrymma Göta hovrätt och Kammarrätten i Jönköping. Byggstarten är planerad till hösten och inflyttning sker hösten 2022.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Foto Frugan

Många nya mål väntas om vattenkraft

Regeringen har beslutat om den nationella plan som innebär att svenska vattenkraftverk ska omprövas och förses med moderna miljövillkor med början år 2022.

Foto © tomloel

Rekordmånga vill bli notarie

Intresset för att bli notarie är just nu rekordstort. Inte sedan 1990-talet har så många sökt till höstens notarietjänstgöring, visar antagnings- processen som just nu är i full gång hos Domstolsverket.

Ny delägare i Kilpatrick Townsend

Tobias Öd inträder som delägare i Kilpatrick Townsend och är verksam på byråns Stockholmskontor.

Datainspektionen granskar ABB

Myndigheten ska i ett första steg ta reda på om den är behörig att granska ett klagomål som rör ABB som är en internationell koncern.

Polisens belastnings- register är färdiggranskat

Efter att polisen under en period skickat ut felaktiga utdrag ur sitt belastningsregister har Datainspektionen granskat det inträffade.

Pandemin påverkar advokatbyråerna

Coronapandemin har inneburit en ekonomisk påfrestning för många advokatbyråer visar en undersökning från Advokatsamfundet. Hälften av byråerna märker minskad ärende-tillströmning och många advokater ser en påverkan på rättssäkerheten.

Förstärkningsstyrkan med domare utökas

Förstärkningsstyrkan med domare som rycker in i domstolar som tillfälligt behöver extra resurser kommer att utökas.

Foto Rawlik Dreamstime.com

Jurister får medaljer

Flera jurister får medaljer av kungen, bland dem professorn Said Mahmoudi och advokaten Lena Frånstedt Lofalk. Även förre detta justitieministern Beatrice Ask tilldelas medalj.

Foto David Naylor

Ny ledning i Uppsala

Den 1 juli tillträder professor Anna Singer som ny dekan för Juridiska fakulteten vid Uppsala Universitet, samt professor Anna Jonsson Cornell och docent Hans Eklund som prodekaner.

51 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 51 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 11 juni.

Foto © Elnur

Journalist prisas av Advokatsamfundet

David Baas, journalist på Expressen, får Advokatsamfundets journalistpris för sina granskningar av extremistiska rörelser.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 11 juni utnämnt nio hovrättsråd, en chefsrådman, två rådmän och fyra kammarrättsråd.

Tullverket granskas

Personal på Tullverket har använt en app på sina mobiltelefoner som laddat upp personuppgifter i en molntjänst och dessa har på så sätt spritts utanför verket. Datainspektionen granskar nu händelsen.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt