Bli kund Annonsera
onsdag 3 juni 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Junior jurist till Nordic Gambling/Nordic Legal


Publicerad:
19 maj 2020


Bakgrund

Nordic Gambling (under namnändring till Nordic Legal) är en nordisk boutiquebyrå inom speljuridikens område. I dagsläget är byrån verksam främst inom områdena compliance, licensing och public affairs men har ambition att utveckla verksamheten även inom andra rättsområden. Framförallt är det inom sportjuridik och därmed relaterade frågor som verksamheten växer. Nordic Gamblings delägare är några av de mest välrenommerade juristerna i branschen och har flera av världens största speloperatörer som sina klienter. Nu önskar vi komplettera vårt team med ytterligare en junior jurist.

Arbetsuppgifter och Profil

Rollen innebär framförallt att hantera juridiska frågeställningar inom spel och sport. Bland annat förväntas du stötta de seniora juristerna i rådgivning kring spellagen, myndighetskontakter, utformningar licensansökningar och avtalsgranskning. Nordic Gambling stöttar dock sina klienter i ett bredare spektrum av legala frågor och du kommer även att arbeta med IT-relaterad juridik liksom GDPR, e-handel, IP, marknadsrätt, arbetsrätt, avtalsrätt och allmän bolagsrätt.

Personen vi söker är en driven junior jurist som är nyutexaminerad eller har något års arbetslivserfarenhet från affärsjuridisk advokatbyrå, bolag eller offentlig sektor. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med juridiska frågeställningar inom spel och/eller sport men inte ett krav. Däremot tror vi att ett genuint intresse för dessa branscher är avgörande.

Nordic Gambling tillhandahåller juridisk rådgivning till en bransch i snabb utveckling. Det är därför viktigt att du har förmågan att ta snabba beslut och från tid till annan hantera en hög arbetsbelastning. Du har förmågan att kommunicera med personer på alla nivåer i en organisation, obehindrat på såväl svenska som engelska och är en dynamisk teamplayer som trivs såväl med självständigt arbete som i grupp. Du förväntas att snabbt ta eget ansvar och ha direktkontakt med klienter. Tjänsten är placerad vid Nordic Gamblings kontor i centrala Stockholm.

Har du frågor rörande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta partner Maria McDonald på tfn +46 731 40 47 37 Sista ansökningsdag är 14 juni 2020 och ansökan skickas till maria@nordicgambling.com. För mer information om oss på Nordic Gambling, se www.nordicgambling.com.

Från Roschier till Hannes Snellman

Ola Åhman, som är specialiaserad på börsjuridik, har anslutit sig till Hannes Snellman som delägare i aktiemarknadsgruppen.

Var tionde incident är ett it-angrepp

Datainspektionen publicerar en rapport som analyserar de personuppgiftsincidenter som orsakas av olika former av it-angrepp.

Carler ändrar verksamhetsmodell

På advokatfirman Carler har de yngre delägarna har tagit över stafettpinnen och driver verksamheten vidare, i en lite förändrad tappning och som ett true partnership.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 14 maj utnämnt åtta nya domare, varav tre lagmän.

Foto Andrey Popov

Digitala förhandlingar fortsätter öka

Förra veckan genomfördes drygt 3.000 videokonferenssamtal från förhandlingssalar runt om i landet, vilket är en fördubbling jämfört med förra året.

Foto Dan Burch

Kamera- bevakning i hyreshus granskas

Datainspektionen ska undersöka hur ett kommunalt bostadsbolag i Uppsala gjort den rättsliga bedömning som krävs för att få kamerabevaka i trapphus.

Fel publicera känsliga personuppgifter

Datainspektionens granskning visar att Hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Örebro län gjort fel vid publicering av känsliga personuppgifter på regionens webbplats om en patient som är intagen på rättspsykiatrisk klinik.

Jurist blir generaldirektör

Professor Per Bergling har utsetts till generaldirektör och chef för Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt