Bli kund Annonsera
torsdag 4 juni 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Bolagsjurist till NDA GroupPublicerad:
15 maj 2020


NDA Group är en världsledande konsultfirma inom regulatorisk läkemedelsutveckling. Vi har ett team med över 150 experter och professionella konsulter understött av ett unikt Advisory Board bestående av tidigare myndighetsrepresentanter.

Vår målsättning är att underlätta och kvalitetssäkra utveckling av läkemedel och medicintekniska produkter för att bidra till att de kommer patienter till nytta utan onödig fördröjning. I detta arbete stöttar vi life science bolag från hela världen och över alla produktutvecklingsfaser med strategisk rådgivning och operationell support för att uppfylla alla relevanta myndighetskrav.

Under de senaste sju åren har vi varit engagerande i mer än 35% av de nya läkemedel som godkänts på den europeiska marknaden. Detta är vi väldigt stolta över.

Vi fortsätter att expandera vår affär och söker vår första bolagsjurist med fokus på avtalsrätt.

Din roll

I din roll som bolagsjurist på NDA Group kommer du att få arbeta brett med alla områden som berör vår verksamhet – kommersiella avtal av olika slag, samarbetsavtal, konsultavtal, dataskydd, bolagsrätt och mycket mer. Vidare kommer du att medverka i uppbyggnaden och utvecklingen av bolagets juristfunktion i samarbete med VD och resterande organisation. Du kommer att utbilda, stödja och på ett proaktivt och initiativtagande sätt arbeta nära organisationen, affären och övriga verksamheten.

Dina uppgifter kommer att bland annat att vara:

- Upprätta och granska olika kommersiella avtal.

- Värdera risker och riskoptimera.

- Hitta affärsmässiga lösningar i nära samarbete med verksamheten.

- Koordinera och köpa in juridisk rådgivning från externa parter där det behövs.

Här har du möjlighet att vara med och etablera en juristfunktion samt bidra till uppbyggnaden av bolagets interna legala infrastruktur med rutiner och processer som bidrar till framgångar inom NDA Groups verksamhet. Du kommer även få ta ansvar för att strukturera funktionen, förhandla, kommunicera juridik på ett lättfattligt sätt och driva frågor till avslut.

Bakgrund och profil

Vi söker dig med svensk juristexamen och minst 4–7 års relevant arbetslivserfarenhet med fokus på avtalsrätt och dataskydd från både advokatbyrå och bolag.

För att passa in i organisationen och rollen behöver du vara prestigelös, engagerad och ha hög integritet. Vidare måste du kunna arbeta självständigt och kunna fatta snabba beslut.

För att trivas hos oss och i rollen ser vi gärna att:

- Du vill arbeta verksamhetsnära och tillsammans med andra på ett proaktivt sätt.

- Du är nyfiken, öppen och initiativtagande.

- Du gillar högt tempo, är orädd, engagerad och prestigelös.

- Du är strukturerad och organiserad.

- Du kan tänka utanför boxen och är lösningsorienterad.

Då NDA Group är en platt, snabb och flexibel organisation är det viktigt att även du är en prestigelös och kommunikativ person som gillar att arbeta med andra. Du bör själv vara en stresstålig och affärsdriven person som är van att arbeta proaktivt, initiativtagande och självständigt. Med rätt inställning, laganda, entusiasm och energi kommer du långt hos oss.

NDA Group är en internationell organisation och därför är det viktigt att du kan arbeta både på engelska och svenska.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information eller frågor rörande NDA Group och/eller tjänsten, kontakta Zarina Virsholm på tfn 0733-99 07 27 eller zarina.virsholm@sharprecruitment.se.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att TRYCKA HÄR.

Från Roschier till Hannes Snellman

Ola Åhman, som är specialiaserad på börsjuridik, har anslutit sig till Hannes Snellman som delägare i aktiemarknadsgruppen.

Var tionde incident är ett it-angrepp

Datainspektionen publicerar en rapport som analyserar de personuppgiftsincidenter som orsakas av olika former av it-angrepp.

Carler ändrar verksamhetsmodell

På advokatfirman Carler har de yngre delägarna har tagit över stafettpinnen och driver verksamheten vidare, i en lite förändrad tappning och som ett true partnership.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 14 maj utnämnt åtta nya domare, varav tre lagmän.

Foto Andrey Popov

Digitala förhandlingar fortsätter öka

Förra veckan genomfördes drygt 3.000 videokonferenssamtal från förhandlingssalar runt om i landet, vilket är en fördubbling jämfört med förra året.

Foto Dan Burch

Kamera- bevakning i hyreshus granskas

Datainspektionen ska undersöka hur ett kommunalt bostadsbolag i Uppsala gjort den rättsliga bedömning som krävs för att få kamerabevaka i trapphus.

Fel publicera känsliga personuppgifter

Datainspektionens granskning visar att Hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Örebro län gjort fel vid publicering av känsliga personuppgifter på regionens webbplats om en patient som är intagen på rättspsykiatrisk klinik.

Jurist blir generaldirektör

Professor Per Bergling har utsetts till generaldirektör och chef för Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt