Bli kund Annonsera
onsdag 3 juni 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Compliance Officers med inriktning MiFID till SwedbankPublicerad:
12 maj 2020


Swedbank AB är en modern bank med rötterna tryggt förankrade i den svenska sparbankshistorien. Vi är en inkluderande bank med 7,4 miljoner privatkunder och 622 000 företags- och organisationskunder.

I Swedbank strävar vi efter att ta tillvara varje medarbetares individuella förmåga och uppmuntra de personer som söker nya utmaningar inom koncernen.

Vi stärker nu upp compliancefunktionen inom våra affärsområden Swedish Banking och Group Financial Products & Advice med Compliance Officers som har inriktning MiFID.

Med 4 miljoner privatkunder och 300 000 företagskunder är Swedish Banking Swedbanks största affärsområde där kunderna erbjuds många fysiska mötesplatser, ett dygnet runt-öppet kundcenter och bankens digitala kanaler. Group Financial Products & Advice är Swedbanks enhet för spara-, låna- och försäkringsprodukter samt utvecklingen av rådgivningsprocessen.

Om tjänsterna

Som Compliance Officer i compliancefunktionen inom affärsområdet Swedish Banking eller Group Financial Products & Advice, som båda ingår i Swedbanks Group Compliance, kommer du att arbeta i en stimulerande och utvecklande roll mycket nära affärsverksamheten.

Våra ansvarsområden täcker bland annat kundskyddsfrågorna inom MiFID, IDD samt för bolån och konsumtionslån. Du rapporterar till Head of Compliance Swedish Banking eller Head of Compliance Group Financial Products & Advice.

I din roll som Compliance Officer kommer du bland annat arbeta med att:

- Ge råd och stöd till verksamheten inom compliancefunktionens ansvarsområden

- Medverka då nya produkter och tjänster tas fram

- Delta i projekt för nya regelverk

- Vara delaktig i arbetet med att utarbeta riktlinjer och instruktioner

- Utbilda och informera verksamheten

- Löpande följa upp verksamhetens regelefterlevnad

- Aktivt bidra i arbetet med att identifiera förbättringsområden för compliancefunktionen

Om dig

Vi söker dig som är utbildad jurist och med minst tre års relevant arbetslivserfarenhet. Du besitter mycket goda kunskaper och har praktisk erfarenhet av arbete med MiFID. Arbetar du idag som Compliance Officer är detta mycket meriterande.

För att trivas i rollen behöver du vara processorienterad och strukturerad samt prestigelös och öppen. Det är vidare viktigt att du är analytisk och noggrann samt besitter hög integritet, har ett starkt eget driv, kan arbeta självständigt och har ett affärsorienterat angreppssätt till de problem du ställs inför. Arbetet ställer också höga krav på din samarbetsförmåga.

Då koncernspråket är engelska kommunicerar du obehindrat på både svenska och engelska.

Ansökan

Låter detta intressant? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Urval sker löpande. Ansök därför redan idag genom att klicka HÄR.

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Peter Ekström på tel. 070 813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se

Från Roschier till Hannes Snellman

Ola Åhman, som är specialiaserad på börsjuridik, har anslutit sig till Hannes Snellman som delägare i aktiemarknadsgruppen.

Var tionde incident är ett it-angrepp

Datainspektionen publicerar en rapport som analyserar de personuppgiftsincidenter som orsakas av olika former av it-angrepp.

Carler ändrar verksamhetsmodell

På advokatfirman Carler har de yngre delägarna har tagit över stafettpinnen och driver verksamheten vidare, i en lite förändrad tappning och som ett true partnership.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 14 maj utnämnt åtta nya domare, varav tre lagmän.

Foto Andrey Popov

Digitala förhandlingar fortsätter öka

Förra veckan genomfördes drygt 3.000 videokonferenssamtal från förhandlingssalar runt om i landet, vilket är en fördubbling jämfört med förra året.

Foto Dan Burch

Kamera- bevakning i hyreshus granskas

Datainspektionen ska undersöka hur ett kommunalt bostadsbolag i Uppsala gjort den rättsliga bedömning som krävs för att få kamerabevaka i trapphus.

Fel publicera känsliga personuppgifter

Datainspektionens granskning visar att Hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Örebro län gjort fel vid publicering av känsliga personuppgifter på regionens webbplats om en patient som är intagen på rättspsykiatrisk klinik.

Jurist blir generaldirektör

Professor Per Bergling har utsetts till generaldirektör och chef för Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt