Bli kund Annonsera
måndag 6 april 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Vill du arbeta för Sveriges universitetslärare och forskare?


Publicerad:
19 mars 2020


SULF söker ombudsman/förhandlare med placering i Göteborg

SULF är universitetslärarnas, forskarnas och doktorandernas fackliga och professionella organisation. Vi är en kunskapsinriktad organisation och en betydelsefull aktör inom universitets- och högskoleområdet. Vi söker nu en ombudsman/förhandlare som vill vara med och skapa goda förutsättningar för Sveriges universitetslärare och forskare.

Vi har ett genuint engagemang för våra medlemmar och arbetar för att våra medlemmar ska ha goda arbetsvillkor och få möjlighet att utvecklas i sina yrkesroller. Som ombudsman/förhandlare kommer du att arbeta för och stötta några av landets viktigaste yrkesgrupper - universitetslärare, doktorander och forskare.

Vi på SULF är övertygade om att en väl fungerande högskola med akademisk frihet och goda och konkurrenskraftiga villkor för alla högskolans anställda är en förutsättning för att kommande generationer ska få den kunskap de behöver. I SULF:s arbete förenas professions-, utbildnings- och forskningspolitiska frågor med villkorsfrågor för att kunna bidra till akademins utveckling.

Dina arbetsuppgifter

Som ombudsman på SULF kombinerar du förhandlingsarbete, rådgivning och utbildning av förtroendevalda med föreläsningar, projekt eller utredningar relaterade till förbundets professionsfrågor. Dina ansvarsområden omfattar även stöd och rådgivning till lokala styrelser vid lärosäten i såväl arbetsrättsliga frågor som professionsfrågor. Du arbetar också med styrelseutveckling och stöd i föreningarnas rekryteringsarbete. Resor inom landet förekommer. Sammantaget erbjuder vi intressanta, givande, utvecklande och omväxlande arbetsuppgifter inom högskolesektorn.

Om dig

För att lyckas i rollen behöver du ha:

· relevant akademisk utbildning

· goda kunskaper i arbetsrätt

· gedigen erfarenhet av förhandlingar

· kunskap om eller erfarenhet av högskolesektorn

· god kommunikativ förmåga och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

· förmåga till både samarbete och självständigt arbete

Hur du är som person är viktigt för oss. Vi ser inte till ålder, kön eller etnisk bakgrund, utan till nyfikenhet, allmänbildning, uppslagsrikedom, envishet och omdöme. Vi fäster stor vikt vid förmåga till både samarbete och självständigt arbete och förutsätter att du har några års relevant yrkeserfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i en medlemsstyrd organisation.

Vad kan vi erbjuda dig?

Du kan se fram emot ett omväxlande jobb i en organisation med siktet inriktat på framtiden och utveckling. Vårt kollektivavtal erbjuder mycket goda villkor och tjänstepension är en självklarhet. Vi är stolta över medarbetarnas höga trivselnivå och vår goda arbetsmiljö, där fokus ligger på öppenhet, kommunikation och att erbjuda kollegor hjälp, stöd och diskussionsmöjligheter.

Som ombudsman/förhandlare med placering i Göteborg tillhör du förbundskansliet men du kommer ha din arbetsplats på Lennart Torstenssonsgatan 7 i centrala Göteborg. I Göteborg arbetar ytterligare en ombudsman från SULF. På arbetsplatsen finns även ombudsmän från andra Sacoförbund. Totalt arbetar ca 16 ombudsmän vid Lennart Torstensgatan.

Arbetet i förbundet bedrivs i en miljö där det finns stor samlad kunskap om den svenska högskolan. Du erbjuds goda möjligheter att bygga upp kunskap om denna samhällssektor, liksom att vidga och fördjupa din personliga kompetens på andra sätt.

Övriga upplysningar

Lön och anställningsvillkor enligt överenskommelse. Tillträde agusti 2020.

För ytterligare information kontakta: Jan Gladh, chef för enheten för profession och villkor, jg@sulf.se 08-505 836 32 Facklig företrädare är Michael Svedemar, ms@sulf.se, 08-505 836 35

Skicka din ansökan till ansokan@sulf.se. Märk varje bilaga med texten ombudsman och ditt eget namn. Vi vill ha din ansökan senast den 20 mars 2020.

SULF, Sveriges universitetslärare och forskare, SULF, har 21 200 medlemmar som är verksamma inom universitet och högskola. Förbundet har 25 anställda, varav ett 20-tal vid förbundskansliet i Gamla stan, Stockholm. Läs mer om oss på www.sulf.se

Nya domare

Regeringen har den 2 april utnämnt nio domare.

Foto Lumination

Inställda förhand- lingar ökar

Med anledning av den pågående pandemin ställs många domstolsförhandlingar in och Domstolsverket kommer varje vecka att publicera statistik över antalet inställda förhandlingar.

Ny counsel till Bird & Bird

Bird & Bird har utsett Ersen Bethersen till counsel och ansvarig för compliance & investigations-gruppen.

Foto © Elnur

Finalister utsedda i Årets Bolagsjurist

Finalisterna till Årets Bolagsjurist är chefsjuristerna Sofia Graflund på Northvolt, Malin Löveborg på Klövern och Henrik Johanssont på Nordic Capital.

Tingsrätternas kvälls-beredskap senareläggs

Med anledning av pågående pandemi och den ansträngda situation den har medfört för landets domstolar, flyttas kvällsberedskapens införande fram till den 1 september.

Jurist blir generaldirektör

Regeringen har beslutat att utse juristen Carl Johan Wieslander till ny generaldirektör och chef för Inspektionen för strategiska produkter.

Ny delägare i Cirio

Lennart Pettersson ansluter som delägare till Cirios M&A-team.

Foto inbj

Corona ställer till pro-blem för domstolarna

Den pågående pandemin påverkar nu även situationen vid landets domstolar med många inställda förhandlingar som följd. Dels beroende på sjukdomar i personalen, dels med hänvisning till frågan om äldre nämndemän ska få tjänstgöra vid domstolarna.

Setterwalls obestånds- avdelning till Fylgia

Efter att Mathias Winge från Setterwalls började på Fylgia i början på året kommer nu resterande del av Setterwalls obeståndsavdelning att börja där den 1 april.

Bright Advokat får ny partner

Advokaten Johannes Harlevi inträdde som partner i byrån den 1 mars.

Foto Wavebreakmedia

Nya domare

Regeringen har bland annat utnämnt sju nya hovrättsråd tillika vice ordförande i Svea hovrätt.

Försök med snabbare lagföring utvidgas

I januari byggdes försöksverksamheten med ett snabbförfarande i brottmål ut till att omfatta hela polisregion Stockholm. Regeringen har nu beslutat att försöksverksamheten byggs ut till delar av övriga polisregioner från januari 2021.

Fler anmälda person-uppgiftsincidenter

Statliga myndigheter och hälso- och sjukvården anmälde under 2019 dubbelt så många personuppgiftsincidenter jämfört med 2018. Det visar Datainspektionens kartläggning.

Disputation i civilrätt

Doktoranden Sebastian Lindroos-Moll vid Karlstads universitet försvarar sin avhandling Värdering vid upprättande av kontrollbalansräkning - En aktiebolagsrättslig och redovisningsrättslig studie.

Nya advokater

Advokatsamfundet har antagit nya advokater den 5 mars.

DI inleder tillsyn om ansiktsigenkänning

Datainspektionen inleder en tillsyn för att ta reda på om svenska myndigheter använder den teknik för ansiktsigenkänning som tillhandahålls av företaget Clearview AI.

Foto © tomloel

Nya domare

Regeringen har den 5 mars utnämnt bland annat två nya lagmän.

Foyen för-stärker inom fastighetsrätt

Foyen rekryterar fastighetsexperten Rickard Zamuhl som varit delägare i AG Advokat.

Två nya delägare i Walthon Advokater

Ytterligare två advokater, Michelle Hessius och Anna Grahn, inträder som delägare i Walthon Advokater i mars respektive juni.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt