Bli kund Annonsera
måndag 6 april 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Senior Legal Counsel till TinkPublicerad:
17 mars 2020


Vill du vara med på resan hos ett framgångsrikt tillväxtbolag som nyligen utsågs till ett av Europas Topp 5 hetaste fintechbolag av FinTech50 2019? Då ska du fortsätta läsa. Är du en affärsdriven jurist som vill vara med bygga en modern och relevant juristfunktion för att på bästa sätt stötta bolagets nya mål och expansionsplaner? Då är rollen som Senior Legal Counsel på Tink något för dig!

Tinks ambition är förändra marknaden för finansiella tjänster i grunden genom att bygga världens ledande open banking-plattform. Bolaget har de senaste åren etablerat sig som ett av Europas hetaste och snabbast växande tech-bolag med en banbrytande teknik och stor kommersiell framgång. Bolaget har idag över 250 anställda i totalt 11 europeiska länder och levererar sin molnbaserade open banking-plattform till kunder över hela Europa, exempelvis PayPal, Klarna, Natwest, BNP Paribas, ABN Amro, Nordea och SEB.

Tink söker nu en Senior Legal Counsel till huvudkontoret i Stockholm. Du rapporterar till bolagets chefsjurist.

Arbetsbeskrivning
Som Senior Legal Counsel på Tink kommer du ha en bred roll där fokus är att tillsammans med verksamheten vara med och driva Tinks affär framåt. Som jurist har du en nyckelroll i såväl utvecklingen av bolagets nya produkter som etablering på nya marknader och du kommer arbeta nära såväl sälj som produktutveckling. Fokus blir bland annat upprättande och förhandling av olika typer av avtal, särskilt kundavtal och olika former av licensavtal. Du kommer också arbeta med att utveckla arbetsprocesser och policys för att bygga en modern och relevant juristfunktion. Som fintech-bolag är regelefterlevnad och compliance en central del av bolagets legala frågeställningar, kring vilka du får möjlighet att arbeta tillsammans med bolagets compliance officers med stor kunskap i området.


Vem är du?
Vi söker dig som efter juristexamen har arbetat minst fem år på bolag och/eller advokatbyrå. Har du erfarenhet från fintech-branschen är det meriterande. Du har en bred affärsjuridisk kompetens och du har stor vana av att upprätta, granska och förhandla kommersiella avtal. Du har ett stort intresse för tech och IT och kopplingen till affärer. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du motiveras av att arbeta i en entreprenöriell miljö som präglas av högt tempo och en ambition att växa. Du är van att arbeta självständigt, du trivs med ansvar, samtidigt som du gärna arbetar tillsammans med kollegor i cross-funktionella team med andra delar av verksamheten. Du är en pragmatisk jurist som är van att hantera och bedöma risker, du är driven, orädd och tar gärna egna initiativ. Vidare har du en stor kommunikativ förmåga och du är lyhörd inför verksamhetens behov. Då bolaget har en stark internationell prägel arbetar du obehindrat på förutom svenska även engelska.


Du erbjuds
Vi erbjuder dig en central och utmanande roll inom företaget med många kontaktytor både internt och externt. Du får en unik möjlighet att vara med och bygga upp en juristfunktion och är du rätt person har du en brant utvecklingskurva där din roll växer i takt med bolaget.


Ansökan
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Tink med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.


Om Verksamheten
Tink was founded in 2012 with the aim of changing the banking industry for the better. We have built Europe´s most robust open banking platform – with the broadest, deepest connectivity and powerful services that create value out of the financial data. We offer the tools that allow anyone – from big banks and fintechs to startups – to build the future of financial services across Europe.


We are a company of developers and engineers – it´s in our DNA to imagine, build and iterate. We were founded with a vision of transforming an industry that lacked competition and momentum. And we have built a company of passionate over-achievers who all believe there is always a better way of doing things.


People from all over Europe – and the world – have joined us on our mission to build the biggest and best open banking platform in Europe.

 

ANSÖK NU

Nya domare

Regeringen har den 2 april utnämnt nio domare.

Foto Lumination

Inställda förhand- lingar ökar

Med anledning av den pågående pandemin ställs många domstolsförhandlingar in och Domstolsverket kommer varje vecka att publicera statistik över antalet inställda förhandlingar.

Ny counsel till Bird & Bird

Bird & Bird har utsett Ersen Bethersen till counsel och ansvarig för compliance & investigations-gruppen.

Foto © Elnur

Finalister utsedda i Årets Bolagsjurist

Finalisterna till Årets Bolagsjurist är chefsjuristerna Sofia Graflund på Northvolt, Malin Löveborg på Klövern och Henrik Johanssont på Nordic Capital.

Tingsrätternas kvälls-beredskap senareläggs

Med anledning av pågående pandemi och den ansträngda situation den har medfört för landets domstolar, flyttas kvällsberedskapens införande fram till den 1 september.

Jurist blir generaldirektör

Regeringen har beslutat att utse juristen Carl Johan Wieslander till ny generaldirektör och chef för Inspektionen för strategiska produkter.

Ny delägare i Cirio

Lennart Pettersson ansluter som delägare till Cirios M&A-team.

Foto inbj

Corona ställer till pro-blem för domstolarna

Den pågående pandemin påverkar nu även situationen vid landets domstolar med många inställda förhandlingar som följd. Dels beroende på sjukdomar i personalen, dels med hänvisning till frågan om äldre nämndemän ska få tjänstgöra vid domstolarna.

Setterwalls obestånds- avdelning till Fylgia

Efter att Mathias Winge från Setterwalls började på Fylgia i början på året kommer nu resterande del av Setterwalls obeståndsavdelning att börja där den 1 april.

Bright Advokat får ny partner

Advokaten Johannes Harlevi inträdde som partner i byrån den 1 mars.

Foto Wavebreakmedia

Nya domare

Regeringen har bland annat utnämnt sju nya hovrättsråd tillika vice ordförande i Svea hovrätt.

Försök med snabbare lagföring utvidgas

I januari byggdes försöksverksamheten med ett snabbförfarande i brottmål ut till att omfatta hela polisregion Stockholm. Regeringen har nu beslutat att försöksverksamheten byggs ut till delar av övriga polisregioner från januari 2021.

Fler anmälda person-uppgiftsincidenter

Statliga myndigheter och hälso- och sjukvården anmälde under 2019 dubbelt så många personuppgiftsincidenter jämfört med 2018. Det visar Datainspektionens kartläggning.

Disputation i civilrätt

Doktoranden Sebastian Lindroos-Moll vid Karlstads universitet försvarar sin avhandling Värdering vid upprättande av kontrollbalansräkning - En aktiebolagsrättslig och redovisningsrättslig studie.

Nya advokater

Advokatsamfundet har antagit nya advokater den 5 mars.

DI inleder tillsyn om ansiktsigenkänning

Datainspektionen inleder en tillsyn för att ta reda på om svenska myndigheter använder den teknik för ansiktsigenkänning som tillhandahålls av företaget Clearview AI.

Foto © tomloel

Nya domare

Regeringen har den 5 mars utnämnt bland annat två nya lagmän.

Foyen för-stärker inom fastighetsrätt

Foyen rekryterar fastighetsexperten Rickard Zamuhl som varit delägare i AG Advokat.

Två nya delägare i Walthon Advokater

Ytterligare två advokater, Michelle Hessius och Anna Grahn, inträder som delägare i Walthon Advokater i mars respektive juni.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt