Bli kund Annonsera
måndag 6 april 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Bankjurist


Publicerad:
13 mars 2020


Är du en driven bankjurist som vill bli en del av juristteamet på en av bankerna i Sverige som har en rejäl tillväxt som mål? Vill du arbeta brett med asset finance (finansbolagsjurdik), bankjuridik inom vår retail-verksamhet och frågor som rör betaltjänster? Ta chansen att få ett spännande jobb i en internationellt orienterad arbetsmiljö med mycket eget ansvar, samarbetsvilliga kolleger, högt tempo, stor flexibilitet och en informell samtalston.

Till vårt team i Stockholm, Legal Sweden, söker vi en jurist med huvudsakligt fokus mot Danske Banks affärsområde Banking (privat- och företagsmarknad). Legal Sweden levererar högklassig juridisk support till Danske Banks samtliga affärsområden (Banking, Wealth, Corporate & Institutions) – oavsett om det handlar om tankearbete av det djupare slaget eller om dokumentation.

Legal Sweden fungerar som en integrerad del av affärsverksamheten och består av 18 engagerade jurister, som täcker samtliga bankens affärsområden och merparten av dess stabsfunktioner. Vi arbetar i en internationell miljö och du kommer att arbeta över nationsgränserna. Du är baserad i Stockholm men kommer att få nära kollegor i bl.a. Norden och Baltikum.

Partner och rådgivare till affärsverksamheten

Som en del av Legal Sweden blir du en medlem i ett mycket dynamiskt team, där du och dina kollegor har ett nära samarbete och fungerar som bollplank för varandra. Det täta samarbetet med dina juristkollegor och med kollegor inom den övriga organisationen ger dig goda möjligheter till både personlig och professionell utveckling.

Ditt professionella fokusområde kommer huvudsakligen att inkludera rådgivning och stöd inom bankens verksamhetsområde asset finance, vilket inkluderar leasing, avbetalning, factoring, lån och hyra. Du kommer vidare att arbeta med en bred variation av bankjuridik inom vår retailverksamhet och med frågor om betalningstjänster. Ditt arbete kan också kryddas med olika näringsrättsliga regleringar som banken är föremål för.

Vad erbjuder vi?

Som utmanare på den svenska bankmarknaden genomsyras Danske Bank av en entreprenörskultur. Vi söker efter medarbetare som brinner för utveckling, både av sig själva och av våra affärer. För dig som tycker om utmaningar och strävar efter att växa inom ditt arbete ges du möjlighet till stort eget ansvar, samtidigt som du har ett engagerat team och inspirerande ledare omkring dig. Vi ger dig möjlighet att bygga din karriär i banken, och erbjuder dig en inkluderande arbetsmiljö där du är med och bidrar till vår framtida utveckling.

Du kommer att samarbeta med kompetenta, prestigelösa och affärsinriktade kollegor inom Legal Sweden såväl som i Danske Banks affärsverksamhet, i en miljö med allsidiga och utmanande karriärmöjligheter.

Vem är du?

Vi söker en kompetent jurist med tre till fem års erfarenhet från arbete som internjurist på bank, bolag eller advokatbyrå. Du har bred erfarenhet av asset finance, och är också intresserad av allmän bankjuridik. Du kan lösa komplexa frågeställningar.

Vi förutsätter att du är initiativrik, självgående med hög integritet och har ett starkt eget driv. Viktigast av allt är dock att du är en prestigelös person med en positiv attityd, då vi framförallt är intresserade av lagspelare som passar in i vårt öppna och starka team där vi alltid hjälper varandra och utvecklas genom att dela kunskap. Då vi har ett nära och gott samarbete med affärssidan är det även av vikt att du har en god förståelse och ett genuint intresse för affärerna samt förmåga att samarbeta och kommunicera väl med icke-jurister.

Är du intresserad?

Om du vill veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Arne Peterson, Head of Legal Sweden, på telefon 070-642 26 09.

Vi ser fram emot din ansökan!

Skicka ansökan och CV senast 2020-03-31.

Danske Bank är en nordisk bank med starka lokala rötter och broar till resten av världen. I över 145 år har vi hjälpt människor och företag i Norden att förverkliga sina ambitioner. Danske Bank har över 21 000 anställda i 13 länder runt om i världen som betjänar våra 3,4 miljoner privata kunder, företagskunder och institutionella kunder. Utöver banktjänster erbjuder vi även livförsäkringar och pensionstjänster, hypotekslån, förmögenhetsförvaltning, fastighets- och leasingtjänster.

Sök jobbet

Nya domare

Regeringen har den 2 april utnämnt nio domare.

Foto Lumination

Inställda förhand- lingar ökar

Med anledning av den pågående pandemin ställs många domstolsförhandlingar in och Domstolsverket kommer varje vecka att publicera statistik över antalet inställda förhandlingar.

Ny counsel till Bird & Bird

Bird & Bird har utsett Ersen Bethersen till counsel och ansvarig för compliance & investigations-gruppen.

Foto © Elnur

Finalister utsedda i Årets Bolagsjurist

Finalisterna till Årets Bolagsjurist är chefsjuristerna Sofia Graflund på Northvolt, Malin Löveborg på Klövern och Henrik Johanssont på Nordic Capital.

Tingsrätternas kvälls-beredskap senareläggs

Med anledning av pågående pandemi och den ansträngda situation den har medfört för landets domstolar, flyttas kvällsberedskapens införande fram till den 1 september.

Jurist blir generaldirektör

Regeringen har beslutat att utse juristen Carl Johan Wieslander till ny generaldirektör och chef för Inspektionen för strategiska produkter.

Ny delägare i Cirio

Lennart Pettersson ansluter som delägare till Cirios M&A-team.

Foto inbj

Corona ställer till pro-blem för domstolarna

Den pågående pandemin påverkar nu även situationen vid landets domstolar med många inställda förhandlingar som följd. Dels beroende på sjukdomar i personalen, dels med hänvisning till frågan om äldre nämndemän ska få tjänstgöra vid domstolarna.

Setterwalls obestånds- avdelning till Fylgia

Efter att Mathias Winge från Setterwalls började på Fylgia i början på året kommer nu resterande del av Setterwalls obeståndsavdelning att börja där den 1 april.

Bright Advokat får ny partner

Advokaten Johannes Harlevi inträdde som partner i byrån den 1 mars.

Foto Wavebreakmedia

Nya domare

Regeringen har bland annat utnämnt sju nya hovrättsråd tillika vice ordförande i Svea hovrätt.

Försök med snabbare lagföring utvidgas

I januari byggdes försöksverksamheten med ett snabbförfarande i brottmål ut till att omfatta hela polisregion Stockholm. Regeringen har nu beslutat att försöksverksamheten byggs ut till delar av övriga polisregioner från januari 2021.

Fler anmälda person-uppgiftsincidenter

Statliga myndigheter och hälso- och sjukvården anmälde under 2019 dubbelt så många personuppgiftsincidenter jämfört med 2018. Det visar Datainspektionens kartläggning.

Disputation i civilrätt

Doktoranden Sebastian Lindroos-Moll vid Karlstads universitet försvarar sin avhandling Värdering vid upprättande av kontrollbalansräkning - En aktiebolagsrättslig och redovisningsrättslig studie.

Nya advokater

Advokatsamfundet har antagit nya advokater den 5 mars.

DI inleder tillsyn om ansiktsigenkänning

Datainspektionen inleder en tillsyn för att ta reda på om svenska myndigheter använder den teknik för ansiktsigenkänning som tillhandahålls av företaget Clearview AI.

Foto © tomloel

Nya domare

Regeringen har den 5 mars utnämnt bland annat två nya lagmän.

Foyen för-stärker inom fastighetsrätt

Foyen rekryterar fastighetsexperten Rickard Zamuhl som varit delägare i AG Advokat.

Två nya delägare i Walthon Advokater

Ytterligare två advokater, Michelle Hessius och Anna Grahn, inträder som delägare i Walthon Advokater i mars respektive juni.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt