Bli kund Annonsera
måndag 6 april 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

MFEX Mutual Funds Exchange AB - Corporate SecretaryPublicerad:
12 mars 2020


MFEX är ett svenskbaserat företag som är experter på global automatiserad fonddistribution och har idag kontor i tio världsstäder och ska nu till huvudkontoret i Stockholm förstärka sin juristfunktion med en självgående jurist med intresse för finans- och fondbolagsvärlden.

Arbetsbeskrivning

I denna roll kommer du att arbeta på MFEX juridiska avdelning som i dagsläget består av sex jurister som sitter i Stockholm, Paris och Luxemburg. Du kommer att jobba i nära samarbete med dina juristkollegor, styrelse såväl som compliance-, och finansavdelningen.
Denna roll innebär huvudsakligen de nedanstående arbetsområdena:

• Ansvara för stora delar av koncernens bolagsrätt, allt från bolagsformalia och fullmakter till omstruktureringar, förvärv och kapitaltillskott.
• Ansvara för myndighetskontakter och hålla dokumentation och legala dokument uppdaterade.
• Agera bolagssekreterare för styrelsemöten samt ansvara för all dokumentation relaterad till sådana möten.
• Uppdatera och upprätthålla företagsdokumentation på koncernnivå
• Koordinera bolagsrelaterade ärenden på koncernnivå

Du rapporterar till Management/Head of Legal och sitter på huvudkontoret centralt i Stockholm.

Vem är du?

Du har en juristexamen och 6 - 8 års relevant arbetslivserfarenhet. Lämplig bakgrund kan vara från advokatbyrå och det är mycket meriterande om du har tidigare erfarenhet från finans. Du bör ha goda kunskaper i aktiebolagsrätt och det är även fördelaktigt om du har vana av kommersiella avtal. Du är tillräckligt bekväm i din yrkesroll för att vara helt självgående och ta självständigt ansvar och som person är du noggrann och strukturerad.

Företagets kultur är prestigelös och du skall vara öppen för att hantera både enklare och mer komplexa frågor. För att trivas så tror vi också att du en person som tycker om sociala kontakter och är bra på att ta initiativ och bygga relationer. I denna roll har du stora möjligheter att utvecklas och du bör vara en person som vill ta dessa möjligheter!

Koncernspråket är engelska och du är helt arbetsför på svenska och engelska.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar MFEX med Jurek Rekrytering & Bemanning. Välkommen med din ansökan via www.jurek.se. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt på telefonnummer 0766 33 14 40.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om verksamheten

MFEX Mutual Funds Exchange AB is a Swedish company with offices in Stockholm, Umea, Paris, Luxembourg, London, Geneva, Milan, Madrid, Kuala Lumpur and Singapore. MFEX operates as an independent market infrastructure supporting the distribution of funds. We offer financial institutions a highly automated, secure and cost efficient solution for trading funds, recovering rebates and delivering updated fund information.

We operate in a B2B environment and provide services to Banks, Insurance Companies and IFA Networks. We also maintain distribution and rebates agreements with 920 international fund companies covering over 72,000 funds available via MFEX in 50 countries.

The company has been experiencing strong growth for the past 5 years and went from 70 employees in 2014 to over 200 in 2019.

ANSÖK NU
 

Nya domare

Regeringen har den 2 april utnämnt nio domare.

Foto Lumination

Inställda förhand- lingar ökar

Med anledning av den pågående pandemin ställs många domstolsförhandlingar in och Domstolsverket kommer varje vecka att publicera statistik över antalet inställda förhandlingar.

Ny counsel till Bird & Bird

Bird & Bird har utsett Ersen Bethersen till counsel och ansvarig för compliance & investigations-gruppen.

Foto © Elnur

Finalister utsedda i Årets Bolagsjurist

Finalisterna till Årets Bolagsjurist är chefsjuristerna Sofia Graflund på Northvolt, Malin Löveborg på Klövern och Henrik Johanssont på Nordic Capital.

Tingsrätternas kvälls-beredskap senareläggs

Med anledning av pågående pandemi och den ansträngda situation den har medfört för landets domstolar, flyttas kvällsberedskapens införande fram till den 1 september.

Jurist blir generaldirektör

Regeringen har beslutat att utse juristen Carl Johan Wieslander till ny generaldirektör och chef för Inspektionen för strategiska produkter.

Ny delägare i Cirio

Lennart Pettersson ansluter som delägare till Cirios M&A-team.

Foto inbj

Corona ställer till pro-blem för domstolarna

Den pågående pandemin påverkar nu även situationen vid landets domstolar med många inställda förhandlingar som följd. Dels beroende på sjukdomar i personalen, dels med hänvisning till frågan om äldre nämndemän ska få tjänstgöra vid domstolarna.

Setterwalls obestånds- avdelning till Fylgia

Efter att Mathias Winge från Setterwalls började på Fylgia i början på året kommer nu resterande del av Setterwalls obeståndsavdelning att börja där den 1 april.

Bright Advokat får ny partner

Advokaten Johannes Harlevi inträdde som partner i byrån den 1 mars.

Foto Wavebreakmedia

Nya domare

Regeringen har bland annat utnämnt sju nya hovrättsråd tillika vice ordförande i Svea hovrätt.

Försök med snabbare lagföring utvidgas

I januari byggdes försöksverksamheten med ett snabbförfarande i brottmål ut till att omfatta hela polisregion Stockholm. Regeringen har nu beslutat att försöksverksamheten byggs ut till delar av övriga polisregioner från januari 2021.

Fler anmälda person-uppgiftsincidenter

Statliga myndigheter och hälso- och sjukvården anmälde under 2019 dubbelt så många personuppgiftsincidenter jämfört med 2018. Det visar Datainspektionens kartläggning.

Disputation i civilrätt

Doktoranden Sebastian Lindroos-Moll vid Karlstads universitet försvarar sin avhandling Värdering vid upprättande av kontrollbalansräkning - En aktiebolagsrättslig och redovisningsrättslig studie.

Nya advokater

Advokatsamfundet har antagit nya advokater den 5 mars.

DI inleder tillsyn om ansiktsigenkänning

Datainspektionen inleder en tillsyn för att ta reda på om svenska myndigheter använder den teknik för ansiktsigenkänning som tillhandahålls av företaget Clearview AI.

Foto © tomloel

Nya domare

Regeringen har den 5 mars utnämnt bland annat två nya lagmän.

Foyen för-stärker inom fastighetsrätt

Foyen rekryterar fastighetsexperten Rickard Zamuhl som varit delägare i AG Advokat.

Två nya delägare i Walthon Advokater

Ytterligare två advokater, Michelle Hessius och Anna Grahn, inträder som delägare i Walthon Advokater i mars respektive juni.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt