Bli kund Annonsera
måndag 24 februari 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Junior bitr jurist till trevlig nischbyrå - Wollsén AlbinssonPublicerad:
13 februari 2020


Wollsén Albinsson Advokatbyrå erbjuder spetskompetens främst inom entreprenadjuridik, fastighetsrätt och tvistelösning och har en djup förståelse för den bransch som vi verkar i. Vi har ett prestigelöst förhållningssätt till våra klienter och varandra och tror att det i många fall leder till en bättre och mer välgenomtänkt slutprodukt och dessutom är det trevligare att arbeta så.

Wollsén Albinsson söker nu en engagerad och prestigelös junior biträdande jurist som vill utvecklas hos oss!

Arbetsbeskrivning

Som biträdande jurist kommer du att arbeta nära delägarna och du kommer att ha mycket goda möjligheter att utvecklas i din roll som jurist inom entreprenad-, fastighets- och processrätt. Du kommer huvudsakligen att fokusera på det entreprenadrättsliga området där du kommer få möjligheter till dels stort eget ansvar och dels en brant inlärningskurva som biträde i de mer komplexa ärendena.

Du kommer att få arbeta mycket med avtal, förhandlingar och löpande projektstöd i pågående entreprenader samt även tidigt få medverka i domstolsprocesser och skiljeförfaranden.

Vem är du?

Vi ser att du är i slutet av din notariemeritering eller har ytterligare något års arbetslivserfarenhet, gärna inom något av byråns fokusområden. Du är en analytisk jurist med ett intresse av tvistelösning som lockas av konsultrollen och vill utvecklas inom fastighets- och entreprenadrätt.

Du kommer till en mindre organisation och det är viktigt att du tror att du trivs på en mindre arbetsplats i en icke-hierarkisk miljö. Du ges stora möjligheter att utvecklas och vi ser att du vill ta självständigt ansvar för dina ärenden. Vi lägger också stort värde på din sociala förmåga och att du vill arbeta i en serviceroll med fokus på klienten.

Du erbjuds

Du kommer till en inkluderande arbetsplats med korta beslutsvägar och stor möjlighet att påverka din vardag. Här arbetar alla åt samma håll och dörren in till kollegan står alltid öppen. Egna initiativ välkomnas och det finns stort utrymme att diskutera olika idéer, avseende både ärenden och organisationen.

Kontoret är för närvarande på Kungsgatan men kommer inom kort att flytta till nya fina lokaler närmare Humlegården.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Wollsén Albinsson Advokatbyrå med Jurek Rekrytering & Bemanning, urval sker löpande. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, inklusive betyg från utbildning och notarietjänstgöring. Ansökningar tas emot via www.jurek.se, vi accepterar inte ansökningar via email. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Elvung på telefonnummer 0700 90 18 85 alternativt maria.elvung@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om verksamheten

https://www.wa-advokat.se/

ANSÖK NU

Inkomna mål ökade 2019

Antalet inkomna mål till domstolarna fortsatte under 2019 att öka och ligger nu på de högsta nivåerna någonsin. Arbetet med digitalisering av verksamheten har fortsatt och bland annat resulterat i nya e-tjänster.

Hundra nya åklagare

Åklagarmyndigheten har överlämnat 2019 års årsredovisning till regeringen och av den framgår bland annat att fler åklagare än någonsin rekryterats till myndigheten.

Nya domare

Regeringen har den 20 februari utnämnt respektive anställt två nya rådmän.

Två nya delägare till Lindahl

Advokatfirman Lindahl tar in advokaterna Monica Lagercrantz och Dennis Westermark som delägare i Stockholm. Dessutom ansluter juristerna Nicklas Bexelius och Lisa Liljekvist.

Nytt hovrättsråd

Regeringen har den 13 februari utnämnt ett nytt hovrättsråd.

Ny generaldirektör för Kriminalvården

Regeringen har utsett Domstolsverkets generaldirektör Martin Holmgren till generaldirektör för Kriminalvården.

Foto Igor Stevanovic

Översyn av domstolars oberoende

Regeringen har tillsatt en parlamentarisk kommitté som ska se över formerna för ändring av grundlag och utreda åtgärder för att stärka domstolarnas och domarnas oberoende.

Foto © Dave Bredeson | Dreamstime.com

Ingen åtgärd mot advokater i musikvideo

De tre advokaternas medverkan i en inspelning av en musikvideo i en tingsrätt bröt inte mot god advokatsed och lämnas därmed utan åtgärd av Advokatsamfundets disciplinnämnd.

Foto Nagy-bagoly Arpad

Skatteverkets kontroller

Skatteverket kommer i år att granska privata kostnader och oredovisade förmåner i företag samt städ- och transportbranscherna i kampen mot svartarbete. Dessutom görs insatser mot identitetsrelaterat fusk och skenutvandring.

Felaktig kommentar av advokat

Advokaten borde inte ha kommenterat ett inlägg på Instagram på sätt som skett. Det slår Advokatsamfundets disciplinnämnd fast i ett uttalande.

Professor i offentlig rätt

Pernilla Leviner befordrades den 1 februari till professor i offentlig rätt vid Stockholms universitet.

Foto stocksnapper

Stor skillnad i andelen direktavskrivna brott

Direktavskrivning av brott skiljer sig mellan landets sju regioner. Brottsstrukturen förklarar en stor del av skillnaden. Det visar en ny kortanalys från Brå.

Foto User_61482

Tre advokater varnas för Instagraminlägg

Sveriges advokatsamfunds disciplinnämnd varnar tre advokater vid en advokatbyrå i Stockholm för olika inlägg på sociala medier.

Vinge rekryterar immaterialrättsexpert

Åsa Hellstadius, immaterialrättsexpert och docent inom civilrätt, ansluter till Vinge.

Foto Bertil Bernhardsson

Jurist blir chef för SGU

Regeringen har utsett juristen Anneli Wirtén till generaldirektör för Sveriges geologiska undersökning, SGU.

Delägare återvänder till Hammarskiöld

PG Ekbom har per den 1 februari återinträtt som delägare i Advokatfirman Hammarskiöld.

Foto Sten-Åke Stenberg

Helsingborgs tingsrätt visar nya lokaler

Efter tre års byggarbete står nu Helsingborgs tingsrätt färdig. Lördag den 8 februari klockan 10-15 bjuds allmänheten in till öppet hus.

Ingen kreditupplysning för Yellow-belly

Datainspektionen återkallar tillståndet för företaget Yellow-belly att bedriva kreditupplysningsverksamhet därför att företaget lämnat ut uppgifter till Mrkoll i strid med kreditupplysningslagen.

Ny delägare i Fylgia

Advokaten Mathias Winge går in som delägare i Fylgia och har jobbat med obestånd sedan 2001.

Ny ordförande i Försvarsunderrättelse-domstolen

Kathrin Flossing har utnämnts till ordförande i Försvarsunderrättelsedomstolen.

Ny VD för Foyen

Maria Wallenborg Ekdahl tar över som VD för Foyen Advokatfirma.

Cirio förstärker inom life science

Odd Swarting började som senior counsel på Cirio den 1 februari.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt