Bli kund Annonsera
måndag 24 februari 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Hej hyresförhandlare!


Publicerad:
7 februari 2020


På Fastighetsägarna Service tycker vi om att jobba mot tydliga mål och hitta nya vägar för att nå nya höjder. Vi tror på kraften och kreativiteten hos varandra. Hos oss finns alla förutsättningar för att prestera, trivas och växa. Tillsammans under ett tak förenklar och skapar vi framtidens fastighetsägande. Hos oss når du nya höjder.

Affärsområde juridik är en av Sveriges största juridiska ”byråer” med fokus på fastighetsrätt. Vi är drygt trettio medarbetare, och vi tror att vi som bäst utvecklar våra kunder genom att jobba tillsammans utan gränser. I kundteamen hittar man därför b.la. jurister, förvaltare, fastighetsskötare och ekonomer för att vi helt enkelt ska kunna erbjuda kunden allt de behöver i en fastighet – och dessutom göra det med kvalité och kostnadseffektivt.

Vi älskar att göra affärer, därför söker jag ytterligare en kollega som vill bli en del av vårt team på affärsområde juridik. Jag söker dig som har erfarenhet av årlig hyresförhandling för bostäder, alternativt driva processer i hyresnämnden och som vill utvecklas tillsammans med oss och inom fastighetsrätten. Som vår nya kollega kommer du att vara en viktig del i att vi lyckas och fortsätter nå dit vi vill!

Om rollen

Affärsområde juridik har tre huvudsakliga kompetensområden inom fastighetsrätten och det är hyresrätt, bostadsrätt och hyresförhandlingar. Du kommer att ingå i hyresförhandlingsteamet och ha en portfölj av kunder som du har klientansvar för, bland annat:

  • De årliga hyresförhandlingarna för bostäder.
  • Bruksvärderingar.
  • Hyresförhandlingar samt godkännande processer vid ombyggnationer och renoveringar.
  • Att vara ombud vid myndigheter och domstolar.

Vem är du?

Du kommer till ett företag som vill och kan ännu mer. Hos oss arbetar du i en företagskultur där tempo är vår motor och jag vill därför att du känner dig trygg i din vilja att lära dig och din förmåga att hitta svar. Vi är och ska vara kollegor som tar initiativ och som är steget före och det är viktigt för oss att våga utmana och pröva nytt. Hos oss är vi raka och tydliga med omtanke och vi vill därför att du har erfarenhet av och förmågan att skapa relationer och arbeta nära kunder på ett affärsmässigt sätt. På Fastighetsägarna Service präglas vi av att vi vill och kan ännu mer – tillsammans!

Vad tror vi att du har för erfarenhet?

För att trivas som bäst i den här tjänsten vill vi att du har en akademisk juristexamen (Jur.kand.) och några års (3-5 års) yrkeserfarenhet av att hyresförhandla, den årliga hyresförhandlingen för bostäder och arbete med processer i hyresnämnden. Du har ett intresse för fastighetsrätt och det är viktigt att du har erfarenhet av att självständigt driva juridiska ärenden och genomföra rättsutredningar. Om du dessutom har jobbat med bruksvärderingar är det en stor fördel.

Jobba hos oss!
Vi på Fastighetsägarna Service är experter på fastighetsförvaltning och vår passion är att förenkla och skapa framtidens fastighetsägande. Med 150 år i branschen vet vi vad som ska göras, och framför allt hur det ska göras på bästa sätt. Hos oss jobbar vi med hela förvaltningen, som juridiska konsultationer, ekonomisk och teknisk förvaltning samt försäljning av fastighetsprodukter. Vi omsätter i dagsläget 260 miljoner kronor per år och är 180 medarbetare.

Vi sitter alla samlade på Alströmergatan 14 på Kungsholmen och det är viktigt för oss att våra medarbetare mår bra – varje vecka finns ledarledda träningspass i våra egna lokaler och vi har fullt utrustat och nyrenoverat gym. Du har dessutom tillgång till Fastighetsägarnas utbildningar.

Med rimlig debiteringsnivå, en upparbetad klientportfölj och intressanta uppdrag finns det möjlighet att nå sina mål, utvecklas och finna work-life-balance.

Tjänsten som hyresförhandlare är en tillsvidareanställning på heltid, med provtjänstgöring de första sex månaderna. Jag vill att du tillträder under våren 2020.

ANSÖK NU

Läs mer om oss på vår karriärsida.

Inkomna mål ökade 2019

Antalet inkomna mål till domstolarna fortsatte under 2019 att öka och ligger nu på de högsta nivåerna någonsin. Arbetet med digitalisering av verksamheten har fortsatt och bland annat resulterat i nya e-tjänster.

Hundra nya åklagare

Åklagarmyndigheten har överlämnat 2019 års årsredovisning till regeringen och av den framgår bland annat att fler åklagare än någonsin rekryterats till myndigheten.

Nya domare

Regeringen har den 20 februari utnämnt respektive anställt två nya rådmän.

Två nya delägare till Lindahl

Advokatfirman Lindahl tar in advokaterna Monica Lagercrantz och Dennis Westermark som delägare i Stockholm. Dessutom ansluter juristerna Nicklas Bexelius och Lisa Liljekvist.

Nytt hovrättsråd

Regeringen har den 13 februari utnämnt ett nytt hovrättsråd.

Ny generaldirektör för Kriminalvården

Regeringen har utsett Domstolsverkets generaldirektör Martin Holmgren till generaldirektör för Kriminalvården.

Foto Igor Stevanovic

Översyn av domstolars oberoende

Regeringen har tillsatt en parlamentarisk kommitté som ska se över formerna för ändring av grundlag och utreda åtgärder för att stärka domstolarnas och domarnas oberoende.

Foto © Dave Bredeson | Dreamstime.com

Ingen åtgärd mot advokater i musikvideo

De tre advokaternas medverkan i en inspelning av en musikvideo i en tingsrätt bröt inte mot god advokatsed och lämnas därmed utan åtgärd av Advokatsamfundets disciplinnämnd.

Foto Nagy-bagoly Arpad

Skatteverkets kontroller

Skatteverket kommer i år att granska privata kostnader och oredovisade förmåner i företag samt städ- och transportbranscherna i kampen mot svartarbete. Dessutom görs insatser mot identitetsrelaterat fusk och skenutvandring.

Felaktig kommentar av advokat

Advokaten borde inte ha kommenterat ett inlägg på Instagram på sätt som skett. Det slår Advokatsamfundets disciplinnämnd fast i ett uttalande.

Professor i offentlig rätt

Pernilla Leviner befordrades den 1 februari till professor i offentlig rätt vid Stockholms universitet.

Foto stocksnapper

Stor skillnad i andelen direktavskrivna brott

Direktavskrivning av brott skiljer sig mellan landets sju regioner. Brottsstrukturen förklarar en stor del av skillnaden. Det visar en ny kortanalys från Brå.

Foto User_61482

Tre advokater varnas för Instagraminlägg

Sveriges advokatsamfunds disciplinnämnd varnar tre advokater vid en advokatbyrå i Stockholm för olika inlägg på sociala medier.

Vinge rekryterar immaterialrättsexpert

Åsa Hellstadius, immaterialrättsexpert och docent inom civilrätt, ansluter till Vinge.

Foto Bertil Bernhardsson

Jurist blir chef för SGU

Regeringen har utsett juristen Anneli Wirtén till generaldirektör för Sveriges geologiska undersökning, SGU.

Delägare återvänder till Hammarskiöld

PG Ekbom har per den 1 februari återinträtt som delägare i Advokatfirman Hammarskiöld.

Foto Sten-Åke Stenberg

Helsingborgs tingsrätt visar nya lokaler

Efter tre års byggarbete står nu Helsingborgs tingsrätt färdig. Lördag den 8 februari klockan 10-15 bjuds allmänheten in till öppet hus.

Ingen kreditupplysning för Yellow-belly

Datainspektionen återkallar tillståndet för företaget Yellow-belly att bedriva kreditupplysningsverksamhet därför att företaget lämnat ut uppgifter till Mrkoll i strid med kreditupplysningslagen.

Ny delägare i Fylgia

Advokaten Mathias Winge går in som delägare i Fylgia och har jobbat med obestånd sedan 2001.

Ny ordförande i Försvarsunderrättelse-domstolen

Kathrin Flossing har utnämnts till ordförande i Försvarsunderrättelsedomstolen.

Ny VD för Foyen

Maria Wallenborg Ekdahl tar över som VD för Foyen Advokatfirma.

Cirio förstärker inom life science

Odd Swarting började som senior counsel på Cirio den 1 februari.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt