Bli kund Annonsera
måndag 24 februari 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Bolagsjurist till Nordiska KreditmarknadsaktiebolagetPublicerad:
6 februari 2020


Om Nordiska - ett kreditmarknadsbolag i teknikens tid

Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget är ett kreditmarknadsbolag med kontor i centrala Stockholm. Bolaget har en unik sammansättning av kompetens och erfarenhet med en kärna av entreprenörskap.

Nordiska hjälper både företag och privatpersoner att genomföra fler och bättre affärer! Vi har själva vårt ursprung i en stark entreprenörsanda och gör också därför vårt yttersta för att hjälpa våra kunder till rätt finansiering.

Nordiska är verksam i Sverige, Finland och Tyskland och erbjuder krediter till företag och privatpersoner, med eller utan säkerhet, samt inlåning med statlig insättningsgaranti.

Vi är nu i en mycket spännande fas i vår historia och de senaste åren har vår modell bevisats och resan fortsätter med full kraft! Men tillväxten ska alltid vila på en sund kreditgivning och noggrann regelefterlevnad varför vi nu söker ytterligare en jurist att stödja verksamheten.

 

Din roll

Du kommer ingå i ett team som idag består av tre personer vilka jobbar dedikerat med att bistå hela verksamheten med legal och regulatorisk rådgivning avseende Nordiskas löpande verksamhet och utveckling. Du kommer att ha stora möjligheter att tillsammans med dina kollegor strukturera tjänsten för att bäst utföra uppdraget. I arbetet ingår bl.a.

  • företräda Nordiska i domstol avseende processer, främst kopplade till våra kreditgivning, vilket innefattar t ex tvister, krav, pantrealisation, bevakningar etc.;
  • löpande bolagsrättsliga frågor;
  • bistå i upprättande och förhandla kommersiella avtal, kreditavtal, säkerhetsavtal mm;
  • utreda och ge stöd i löpande legala frågor som rör verksamheten.

Rollen är utåtriktad med många interna och externa kontakter. Du kommer jobba dels reaktivt men även i stor utsträckning proaktivt.

 

Vem är du?

Vi söker dig som avslutat svensk juristexamen och har mellan 1–2 års erfarenhet av arbete på advokatbyrå, bolag eller tingstjänstgöring.

Såsom person är du noggrann, analytisk, pragmatisk och prestigelös i ditt förhållningssätt till ditt jobb och gentemot dina kollegor. Du har nära till skratt, en stark integritet och är van att arbeta självständigt men även som en del av ett team.

 

Vi erbjuder

I våra centralt belägna lokaler invid Stureplan arbetar du i ett spännande och växande bolag i nära samarbete med såväl dina juristkollegor som dina övriga drivna kollegor inom olika funktioner. Företagskulturen och arbetsklimatet är viktigt för oss, varför vi värderar gemenskap och trivsel på arbetsplatsen högt. I denna roll kommer du få möjlighet att växa inom företaget och lära dig verksamheten, produkterna och finansmarknaden i grunden, vilka alla är under en spännande utveckling.

 

I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Sharp Recruitment. För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Lisa Tsiaklides på 076 101 71 23 alternativt lisa.tsiaklides@sharprecruitment.se

Vi ser fram emot din ansökan, som ska innehålla personligt brev, CV och akademiska meriter. Urval och intervjuer sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka här.

 

Mer om Nordiska och vårt perspektiv

De flesta människor vill göra ett avtryck. Man vill göra skillnad och synas. Det ligger i vår natur. Frågan är bara om det görs ur ett nyttoperspektiv eller ett egoperspektiv. Vi tror på det enkla. Att om du skall göra något, så gör det ärligt. Och gör det bra! Kan ju låta lätt att säga men är faktiskt svårt att leva upp till.

Vi är av uppfattningen att de flesta produkter och tjänster redan finns. Vi tror också att alla tankar redan är tänkta. Men samtidigt är vi övertygade om att man kan göra saker på olika sätt. Och det är hur man gör det, och av vilken anledning man gör det, som gör skillnad. En skillnad som känns. Och syns.

Vi som startade Nordiska har en gemensam syn på varför vi vill driva företag. Vi vill ha nöjda kunder och för att nå dit tror vi det är viktigt att ha en kultur som skapas av en genuin människosyn. En kultur där vi vågar vara transparenta och tydligt säger vad saker kostar eller vad ett avtal innebär. Det som skapar kundnöjdhet är förväntningar. Ett sätt att ge goda förutsättningar är då tydlighet, För inget är så tråkigt som känslan att det inte blev som man hade tänkt sig.

Inkomna mål ökade 2019

Antalet inkomna mål till domstolarna fortsatte under 2019 att öka och ligger nu på de högsta nivåerna någonsin. Arbetet med digitalisering av verksamheten har fortsatt och bland annat resulterat i nya e-tjänster.

Hundra nya åklagare

Åklagarmyndigheten har överlämnat 2019 års årsredovisning till regeringen och av den framgår bland annat att fler åklagare än någonsin rekryterats till myndigheten.

Nya domare

Regeringen har den 20 februari utnämnt respektive anställt två nya rådmän.

Två nya delägare till Lindahl

Advokatfirman Lindahl tar in advokaterna Monica Lagercrantz och Dennis Westermark som delägare i Stockholm. Dessutom ansluter juristerna Nicklas Bexelius och Lisa Liljekvist.

Nytt hovrättsråd

Regeringen har den 13 februari utnämnt ett nytt hovrättsråd.

Ny generaldirektör för Kriminalvården

Regeringen har utsett Domstolsverkets generaldirektör Martin Holmgren till generaldirektör för Kriminalvården.

Foto Igor Stevanovic

Översyn av domstolars oberoende

Regeringen har tillsatt en parlamentarisk kommitté som ska se över formerna för ändring av grundlag och utreda åtgärder för att stärka domstolarnas och domarnas oberoende.

Foto © Dave Bredeson | Dreamstime.com

Ingen åtgärd mot advokater i musikvideo

De tre advokaternas medverkan i en inspelning av en musikvideo i en tingsrätt bröt inte mot god advokatsed och lämnas därmed utan åtgärd av Advokatsamfundets disciplinnämnd.

Foto Nagy-bagoly Arpad

Skatteverkets kontroller

Skatteverket kommer i år att granska privata kostnader och oredovisade förmåner i företag samt städ- och transportbranscherna i kampen mot svartarbete. Dessutom görs insatser mot identitetsrelaterat fusk och skenutvandring.

Felaktig kommentar av advokat

Advokaten borde inte ha kommenterat ett inlägg på Instagram på sätt som skett. Det slår Advokatsamfundets disciplinnämnd fast i ett uttalande.

Professor i offentlig rätt

Pernilla Leviner befordrades den 1 februari till professor i offentlig rätt vid Stockholms universitet.

Foto stocksnapper

Stor skillnad i andelen direktavskrivna brott

Direktavskrivning av brott skiljer sig mellan landets sju regioner. Brottsstrukturen förklarar en stor del av skillnaden. Det visar en ny kortanalys från Brå.

Foto User_61482

Tre advokater varnas för Instagraminlägg

Sveriges advokatsamfunds disciplinnämnd varnar tre advokater vid en advokatbyrå i Stockholm för olika inlägg på sociala medier.

Vinge rekryterar immaterialrättsexpert

Åsa Hellstadius, immaterialrättsexpert och docent inom civilrätt, ansluter till Vinge.

Foto Bertil Bernhardsson

Jurist blir chef för SGU

Regeringen har utsett juristen Anneli Wirtén till generaldirektör för Sveriges geologiska undersökning, SGU.

Delägare återvänder till Hammarskiöld

PG Ekbom har per den 1 februari återinträtt som delägare i Advokatfirman Hammarskiöld.

Foto Sten-Åke Stenberg

Helsingborgs tingsrätt visar nya lokaler

Efter tre års byggarbete står nu Helsingborgs tingsrätt färdig. Lördag den 8 februari klockan 10-15 bjuds allmänheten in till öppet hus.

Ingen kreditupplysning för Yellow-belly

Datainspektionen återkallar tillståndet för företaget Yellow-belly att bedriva kreditupplysningsverksamhet därför att företaget lämnat ut uppgifter till Mrkoll i strid med kreditupplysningslagen.

Ny delägare i Fylgia

Advokaten Mathias Winge går in som delägare i Fylgia och har jobbat med obestånd sedan 2001.

Ny ordförande i Försvarsunderrättelse-domstolen

Kathrin Flossing har utnämnts till ordförande i Försvarsunderrättelsedomstolen.

Ny VD för Foyen

Maria Wallenborg Ekdahl tar över som VD för Foyen Advokatfirma.

Cirio förstärker inom life science

Odd Swarting började som senior counsel på Cirio den 1 februari.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt